Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Περισσότερα μέτρα ασφαλείας για τον λαοπρόβλητο Πρωθυπουργό

Εντατικοποιούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του Πρωθυπουργού, αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το επεισόδιο με την… εκτόξευση υποδήματος στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. 

Η φρουρά του Πρωθυπουργού μπορεί να μειώθηκε σε αριθμό, έπειτα από σχετική εντολή του κ. Γ.Παπανδρέου , αλλά οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την προστασία του Πρωθυπουργού εμφανίζονται σήμερα να είναι καλύτερα εκπαιδευμένοι: «Ουδείς πάει με μέσον εκεί, πρέπει να διαθέτει ειδικά προσόντα και την κατάλληλη εκπαίδευση» τονίζουν πηγές από το πρωθυπουργικό γραφείο.
Ο επικεφαλής της ασφάλειας του Πρωθυπουργού έχει θέσει σε επιφυλακή
όλο το προσωπικό της φρουράς και το τελευταίο διάστημα τις γυναίκες αστυνομικούς. Η «δουλειά» της φρουράς όντως είναι δυσκολότερη, τη στιγμή που χρησιμοποιούνται λιγότερα μέσα και λιγότεροι άνδρες και επιπλέον από το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός μετακινείται με μη θωρακισμένο αυτοκίνητο, ένα υβριδικό 1.600 κ.εκ. 

Οι γυναίκες φρουροί (που, όπως βεβαιώνεται, πραγματοποίησαν την ίδια σκληρή εκπαίδευση που πραγματοποίησαν και οι άνδρες συνάδελφοί τους) είναι ειδικευμένες στην προστασία υψηλών προσώπων, που βρίσκονται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κινούνται συνεχώς αθόρυβα και για ευνόητους λόγους ασφαλείας ούτε τα ονόματά τους δίνονται ούτε φωτογραφίζονται. Ουδείς, βλέποντάς τες, αναγνωρίζει ότι είναι αστυνομικοί, με τόσο σκληρή μάλιστα εκπαίδευση, αφού όλες είναι νέα κορίτσια (ορισμένες πανύψηλες), ντυμένες με πολιτικά (συνήθως με ταγέρ), ευγενέστατες, που υποδέχονται όλους τους επισκέπτες του Μεγάρου Μαξίμου και τους οδηγούν προσωπικά στα γραφεία που θέλουν να επισκεφθούν. Οι ίδιες αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τους επισκέπτες και στην έξοδο. 

Οι γυναίκες αστυνομικοί του Μαξίμου δεν περιορίζονται όμως μόνο σε υπηρεσία στο πρωθυπουργικό μέγαρο, αλλά και έξω από αυτό, μετέχοντας, ισότιμα με τους άνδρες συναδέλφους τους, στην προσωπική φρουρά του Πρωθυπουργού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στις αποστολές που αναλαμβάνουν είναι να αναμειγνύονται στο πλήθος και να παρατηρούν τη συμπεριφορά ορισμένων υπόπτων στην πιθανή ρίψη διαφόρων αντικειμένων.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=354401&dt=15/09/2010#ixzz0zaQfda1n
(στην φωτογραφία ο κ. Παπανδρέου εν μέσω τριών σωματοφυλάκων του)
http://www.antinews.gr/?p=61892

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου