Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Φταίνε οι φοροφυγάδες;

Η υποκρισία του πολιτικού συστήματος και της εκάστοτε κυβέρνησης δεν έχει όριο και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Όπως για παράδειγμα οι περίφημοι εντατικοί έλεγχοι του ΣΔΟΕ στα νησιά κι όχι μόνο για τους φοροδιαφεύγοντες. Επίσης, καθημερινά ακούμε εντυπωσιακές ειδήσεις για εφόδους σε μεγαλογιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μάνατζερ ποδοσφαίρου και άλλα επαγγέλματα που κρύβουν τεράστια εισοδήματα.

Καθημερινά η κυβέρνηση μας βομβαρδίζει με πληροφορίες για πλούσιους με αυτοκινητάρες και πισίνες που δηλώνουν 7-10 χιλιάδες ευρώ. Μας ενημερώνει για το πόσο σημαντική δουλειά κάνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και πώς ο Καπελέρης του ΣΔΟΕ θα εισπράξει μέχρι το τέλος του έτους 1,2,3,4 δις ευρώ, έχουμε χάσει το μέτρημα.
Κάτι ανάλογο έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ωστόσο η σημερινή δεν έχει προηγούμενο καθώς θέλει να δείξει ότι δεν είναι όλο μέτρα και Μνημόνιο αλλά κυνηγά και τους φοροφυγάδες.
Κι ύστερα έρχεται μια περαίωση για να λύσει το πρόβλημα. Αυτό βλέπει και ο μεγαλοφοροφυγάς και σου λεει: «Γιατί να μη δηλώσω 10.000 ευρώ και να βγάζω ένα εκατομμύριο αφού όταν με πιάσουν (αν με πιάσουν) θα μου επιβάλλουν ένα πρόστιμο, θα πάω στα δικαστήρια, θα περάσουν 5-10 χρόνια, θα έλθει μια κυβέρνηση και με την περαίωση θα καθαρίσω. Θα δώσω 400 ευρώ, θα τα βάλω και σε δόσεις ή θα μου κόψουν 60%-70% από τις προσαυξήσεις και θα κλείσω τα βιβλία μου και τις υποχρεώσεις μου με την Εφορία».
Ετσι λειτουργεί το σύστημα που φυσικά υπηρετούν οι πολιτικοί σαν τον Παπακωνσταντίνου που άκουγε για περαίωση και έβγαζε σπυριά. Αλλά τώρα που τα έσοδα βούλιαξαν έκανε την ανάγκη φιλοτιμία.
Αυτή η διαχρονική υποκρισία είναι που οδήγησε τη χώρα σ’ αυτό το χάλι, κι όχι οι ίδιοι οι φοροφυγάδες. Τέτοιοι θα υπάρχουν πάντα, κυβερνήσεις να κυβερνήσουν θα υπάρχουν;
http://www.antinews.gr/?p=61932

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου