Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Έγινε νέο υπουργείο για ένα υπάρχοντα νόμο !!!!

Τελικά πρέπει να το ομολογήσουμε. Αυτή η κυβέρνηση έχει φαντασία. Προκειμένου να τεκμηριώσει τη δημιουργία ενός ακόμη υπουργείου, στα πλαίσια της ευελιξίας της για τη ταχύτερη έξοδο από το μνημόνιο (!!!), έκανε κάτι πάρα πολύ απλό. Χρησιμοποίησε έτοιμο υλικό που της άφησε η Νέα Δημοκρατία.
Έτσι, πήρε έναν έτοιμο νόμο του 2009, τον έντυσε με επικοινωνιακές κορδέλες, το πρόσθεσε στο καλάθι των ανέξοδων εξαγγελιών και, να σου το υπουργείο και ο Παμπούκης υπουργός. Όχι ότι αυτό είναι υποχρεωτικά κακό, αλλά οι ανάγκες για εξαγγελίες διαδικασιών ταχείας δανειοδότησης (ή fast track για τις ανάγκες του μνημονίου) και της επιτάχυνσης για αθρόα προσέλκυση ενδιαφερομένων
επενδυτών, που θα συμβάλλουν στην ανόρθωση και ανάπτυξη της χώρας, δεν της άφησαν φαίνεται κανένα χρονικό περιθώριο για τέτοιου είδους αναφορές.
Εξ άλλου το copy & paste ενδείκνυται σε διαδικασίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αλλά και επιβάλλεται (χρόνια τώρα ) από το πολιτικό πολιτισμό μας.
Ένας είναι ο σκοπός για τη κυβέρνηση και αυτό είναι ιερός. Πρέπει να διατρανωθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη ότι, ‘’To fast track είναι η απάντηση της Κυβέρνησης σε αυτό που όλοι έχουμε κατά καιρούς και συχνά ακούσει cost of doing business in Greece”. Και αυτό κάνει.
(Για τους τυχόν άπιστους Θωμάδες, ας ανατρέξουν στο ΦΕΚ 122 / 21-09-201, Νόμος 3775, Κεφάλαιο Β – Διαδικασία Ταχείας Αδειοδότησης (Fast Track και όχι Fast Truck που γράφουν κάποιοι ειδήμονες)).
Θ.Α.
http://www.antinews.gr/?p=61793

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου