Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Αποκάλυψη: Τα πρώτα στοιχεία για το νέο Citroen DS4!


H Citroen αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού και ανάμεσα στα μοντέλα που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον θα είναι στα σίγουρα το νέο DS4. Υπενθυμίζεται πως η αρχή της premium σειράς DS έγινε πριν από καιρό με την εμφάνιση του DS3 και συνεχίζεται με το DS4 που βασίζεται στη νέα γενιά C4. Όσο για το λανσάρισμα του νέου μοντέλου της Citroen
στην ευρωπαϊκή αγορά αυτό θα γίνει από το νέο έτος με την γκάμα των κινητήρων να περιλαμβάνει αρχικά τις βενζινοκίνητες εκδόσεις 1.6 VTi με 120 PS, 1.6 THP με 155 και 200 PS και τις πετρελαιοκίνητες HDi με 110 και 120 PS και την δίλιτρη με 200 PS.
Αισθητικά το DS4 διατηρεί έντονες ομοιότητες με το πρωτότυπο DS High Rider που είχε παρουσιαστεί στο σαλόνι της Γενεύης την άνοιξη που μας πέρασε. Το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο ελκυστικό με κύριο χαρακτηριστικό τις δυναμικές γραμμές που συνθέτουν ένα κόμπακτ μικρομεσαίο με πολυτελή προσανατολισμό. Ωστόσο, μην σας ξεγελά η «κουπέ» σχεδίαση, το αμάξωμα είναι πεντάθυρο και οι λαβές είναι περίτεχνα κρυμμένες κοντά στις κολόνες του αμαξώματος (όπως στο Seat Leon).
Σχετικά με τις διαστάσεις, το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 4,27 m, το πλάτος τα 1,81 m και το ύψος τα 1,53 m. Συγκρίνοντας το με το τωρινό C4 το DS4 είναι περίπου 10 cm πιο συμμαζεμένο και στις τρεις διαστάσεις του ενώ είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το MINI Countryman. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η άποψη που συναντάμε και στο νέο C4 όπου η αισθητική είναι προχωρημένη συμβαδίζοντας με τον πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Όπως στο DS3, έτσι και στο DS4 συναντάμε το πανοραμικό παρμπρίζ που εκτείνεται μέχρι περίπου το μέσο της οροφής ενώ ο χώρος αποσκευών προσφέρει 370 lt αποδεικνύοντας πως εκτός από στιλάτο το νέο Citroen είναι και πρακτικό.
http://www.protothema.gr/car-and-speed/preview/article/?aid=79049

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου