Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Μαθαίνουν τα παιδιά μέσω των εκπαιδευτικών DVDs;

Σύμφωνα με μια μελέτη που παρουσιάστηκε στο Psychological Science, τα μικρά παιδιά που έβλεπαν συστηματικά ένα δημοφιλές εκπαιδευτικό DVD για έναν ολόκληρο μήνα, με ή χωρίς τους γονείς τους, δεν παρουσίασαν μεγαλύτερη κατανόηση των λέξεων από το πρόγραμμα από τα παιδιά που δεν το είδαν ποτέ.
«Ο βαθμός στον οποίο τα μωρά πραγματικά μαθαίνουν από τα DVD που προορίζονται γι’ αυτά είναι αμελητέος», λέει η ψυχολόγος και επικεφαλής της μελέτης, Judy DeLoache του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια στο Charlottesville.
Παρ’ όλα αυτά, οι ενήλικες, στους οποίους άρεσε το DVD, πείστηκαν ότι τα παιδιά τους έμαθαν πολλές νέες λέξεις. Η DeLoache υποψιάζεται
ότι κάποιοι γονείς εσφαλμένα υποθέτουν ότι εκπαιδευτικά DVD όπως το Baby Einstein βοηθούν τα παιδιά να μάθουν, όταν στην πραγματικότητα τα παιδιά μαθαίνουν με γρήγορους ρυθμούς μεταξύ 12 και 24 μηνών.
Η άμεση αλληλεπίδραση με τους ενήλικες είναι το βασικό εργαλείο μάθησης στα πρώτα χρόνια της ζωής, τονίζει η DeLoache. Στην νέα μελέτη της, τα παιδιά, οι γονείς των οποίων προσπαθούσαν να τους μάθουν νέες λέξεις οι ίδιοι και όχι μέσω DVD, είχαν καλύτερα αποτελέσματα, από τα παιδιά εκείνα που έβλεπαν τα εκπαιδευτικά DVD.

http://www.nooz.gr/woman/ma8ainoun-ta-paidia-meso-ton-ekpaideutikon-dvds

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου