Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η ανοικτή διακυβέρνηση ζει, αυτή μας οδηγεί…

Θυμάστε την περίφημη ανοικτή διακυβέρνηση και την επιλογή στελεχών του κράτους με βάση το βιογραφικό τους; Σιγά μην το θυμάστε, εδώ το ξέχασε ο πρωθυπουργός και ο εμπνευστής τους, ο υφυπουργός Παιδείας, Γ. Πανάρετος.
Ετσι, λοιπόν, στο πλαίσιο της αξιοκρατίας ο υπουργός Δικαιοσύνης επέλεξε σήμερα το νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου. Ο κ. Χάρης Καστανίδης τοποθέτησε στη θέση αυτή τον κ. Αθανάσιο Ξηρό ο οποίος είναι δικηγόρος και  Διδάκτορας του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Προφανώς η αξιοσύνη του ανθρώπου δεν αμφισβητείται, μπορεί να είναι ο καλύτερο για τη θέση αυτή. Μήπως, όμως, επελέγη από τον κ. Καστανίδη επειδή από πέρυσι τον Οκτώβριο κατέχει τη θέση Ειδικού Συνεργάτη στο Πολιτικό Γραφείο του υπουργού;

Αλλωστε, ο κ. Καστανίδης έχει παράδοση στο… αντί-e-govern. Τη θέση του γενικούς γραμματέα στο υπουργείο κατείχε μέχρι πρότινος και πριν παραιτηθεί ο Γ. Δημήτραινας, ο οποίος και πάλι επελέγη από τον ίδιο τον υπουργό. Οι φήμες πάντως, έλεγαν ότι η επιλογή είχε γίνει διότι ο κ. Δημήτραινας ήταν συνεργάτης με τη σύζυγο του κ. Καστανίδη με την οποία είχαν συγγράψει και βιβλίο.
Η ανοικτή διακυβέρνηση ζει, αυτή μας οδηγεί…
http://www.antinews.gr/?p=67302

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου