Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Με τύχη, Σάλπι και Φετφά, πάμε για τα τελικά

Πολύ δυνατά μπήκαν ο Ισραηλινοί στο πρώτο ημίχρονο με σκοπό να πάρουν το ματς. Αναπόφευκτα έμειναν χώροι κενοί και ο Σαλπιγγίδης εκμεταλλεύτηκε μια κάθετη πάσα του Καφέ και με εκπληκτικό πλασέ-λόμπα στο πέσιμο έγραψε το 1-0. Η Εθνική αρχίζει να ρολάρει και να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο με έναν αντίπαλο που έπαιξε επιθετικά και το πρώτο ημίωρο είχε ένα τρελό ρυθμό. Δύο πέναλτι ζήτησαν οι αντίπαλοι στο πρώτο μέρος, το ένα (χέρι του Παπασταθό) θα το έδινε και ο Πιλάβιος. Στο δεύτερο ημίχρονο οι αντίπαλοι μπήκαν επίσης δυνατά και ότι τους στέρησε ο ρέφερι τους το έδωσε η γκαντεμιά του Σπυρόπουλου, που προσπαθώντας να διώξει μια παράλληλη με το τέρμα μας μπαλιά, έβαλε αυτογκόλ. Άμεση όμως η αντίδραση της Εθνικής και στη μπούκα του Σαλπιγγίδη, μετά από ακόμη μία κάθετη (και τη σαχλαμάρα του αριστερού μπακ του Ισραήλ που έμεινε πίσω) και ντρίπλα στον τερματοφύλακα, ο καλός κύριος με την αραιή κώμη που ήταν ο άρχων του αγώνα δεν μας αρνήθηκε τη βούλα. Καραγκούνης συρτά δεξιά και 2-1. Δεν πέρασαν δύο λεπτά και γλιτώσαμε την ισοφάριση γιατί το δεξί κάθετο δοκάρι του Σηφάκη είχε φιλότιμο
Για να χτισθεί μια μεγάλη καριέρα εκτός από ταλέντο και δουλειά, χρειάζεται και τύχη. Κι ο μικρός Φετφατζίδης την είχε σήμερα απλόχερα, αφού ο τραυματισμός του Νίνη του έδωσε τη δυνατότητα να  παίξει 75 λεπτά σε ένα ματς-φωτιά.
Ο ανθέλληνας διαιτητής δύο (μπορεί και τρία) πέναλτι δεν έδωσε στους Ισραηλινούς, για να μας κράξει ο διεθνής τύπος για εύνοια. Παλιό το κόλπο, δεν θα τσιμπήσουμε. Ο ρόλος του ξεσκεπάστηκε όταν με άνεση έδωσε το δικό μας.
Πέραν των 3 βαθμών μεγάλο κέρδος για την Εθνική ο Φετφά, ο Μέσι των χρεοκοπημένων. Τέτοια σέντρα και τέτοιο αριστερό, είχαμε να δούμε στην Εθνική από τότε που σταμάτησε ο Τσιάρτας. Κέρδος και ο Καφές, αν και έσκασε, όπως και οι λοιποί χαφ. Ο Καραγκούνης ήταν πιο απλός και έτσι πρόσφερε περισσότερα, ο Σπυρόπουλος που προτιμήθηκε από τον Τζαβέλλα για να προωθείται ένα ακραίο μπακ ήταν επίσης καλός. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής όμως αναμφίβολα ήταν ο Σαλπιγγίδης. Γκολ, κερδισμένο πέναλτι, συνεχής πηγή κινδύνων. Κακό σήμερα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Παπ, έδωσε πολλά δικαιώματα στους αντίπαλους επιθετικούς.
Για να είμαστε ειλικρινείς δικαιότερο αποτέλεσμα μάλλον θα ήταν η ισοπαλία, αλλά το ποδόσφαιρο αγαπιέται γιατί είναι ένα κατά βάση άδικο άθλημα. Η τύχη μας και ο  Σουηδός κόρακας Μάρτιν Χάνσον μας έδωσαν τη νίκη και έτσι ο δρόμος για τα τελικά γίνεται σιγά- σιγά λεωφόρος.
Το τελικό 2-1 είναι το σκορ, που πάντα νικάμε το Ισραήλ εντός, για να αποδειχθεί ότι και η προϊστορία έχει την αξία της. Έτσι η Εθνική ολοκλήρωσε με επιτυχία τις υποχρεώσεις της για το 2010, μας έδωσε ραντεβού για …του χρόνου, την Άνοιξη του 2011, να είμαστε εμείς καλά και ο Σάντος καλύτερα.
Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Σπυρόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης, Καφές, Καραγκούνης, Σαμαράς (81′ Μήτρογλου), Νίνης (15′ Φετφατζίδης), Σαλπιγγίδης (87′ Μανιάτης)
ΙΣΡΑΗΛ (Λουί Φερναντέζ): Αουάτ, Κέιμαν, Ραφαέλοφ, Σέχτερ, Κολάουτι (75′ Mπαρντά), Aλμογκ Κοέν, Κόλσα, Μποντάρου (64′ Βερμούτ), Νάτσο, Ταμίρ Κοέν (69′ Ελρόι Κοέν), Γκέρσον
Μικρός Οδυσσέας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου