Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Κράτησε το μωρό αν και ήξερε ότι θα πεθάνει

Μια 32χρονη γυναίκα, η Donna Blanks, αποφάσισε να γεννήσει το μωρό που κυοφορούσε, παρά το ότι οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει πως αν συνέχιζε την κύηση θα έχανε τη ζωή της.

Η Blanks, υπέφερε από νεφρική ανεπάρκεια η οποία συνεχώς επιδεινωνόταν. Μάλιστα, προσπαθούσε εδώ και 13 χρόνια να μείνει έγκυος αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι λοιπόν όταν τα κατάφερε, οι γιατροί τη συμβούλεψαν να κάνει έκτρωση προκειμένου να σώσει τη ζωή της. Η Donna όμως, όχι μόνο δεν τους άκουσε αλλά αποφάσισε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να γίνει μητέρα.


Η κύηση της ήταν δύσκολη και η Donna υπέφερε από αφόρητους πόνους καθώς παράλληλα υποβάλλονταν και σε αιμοκάθαρση. Οι γιατροί θεωρούσαν ότι ούτε το μωρό θα κατάφερνε να επιβιώσει. Διαψεύστηκαν όμως καθώς έπειτα από 27 εβδομάδες γεννήθηκε ο μικρός Cade με σοβαρά προβλήματα στις βαλβίδες της καρδιάς του. Το νεογέννητο που ήταν πρώιμο, υπεβλήθη δυο φορές σε καρδιοχειρουργική επέμβαση ώστε να καταφέρει να επιβιώσει, και τελικά τα κατάφερε.

Ο μικρός Cade νοσηλεύτηκε για τρεισήμισι ολόκληρους μήνες, ενώ η κατάσταση της υγείας της Donna επιδεινωνόταν μέρα με την ημέρα. Οι γιατροί έκριναν πως ήταν απαραίτητη η μεταμόσχευση νεφρού στην νεαρή κοπέλα. Ωστόσο, αν και ο πατέρας και ο αδερφός της ήταν συμβατοί δότες, η εγχείρηση δεν μπορούσε να γίνει καθώς η 32χρονη απέκτησε παράλληλα και καρδιακά προβλήματα.

Η άτυχη γυναίκα, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο όπου και άφησε την τελευταία της πνοή από καρδιακή προσβολή έπειτα από 13 ολόκληρους μήνες που μαχόταν ηρωικά ώστε να κρατηθεί στη ζωή και να χαρεί το αγγελούδι της.

http://www.star.gr/ellada_kosmos/63550/%CE%9A%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5_%CF%84%CE%BF_%CE%BC%CF%89%CF%81%CF%8C_%CE%B1%CE%BD_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%AE%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B5_%CF%8C%CF%84%CE%B9_%CE%B8%CE%B1_%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9.htm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου