Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Για όσους δεν τρώνε κουτόχορτο σε αυτές τις εκλογές

Το κείμενο είναι αποκύημα της φαντασίας του συντάκτη και σε καμιά περίπτωση δεν στηρίζεται σε αποδείξεις, ούτε καν ενδείξεις, πολύ περισσότερο σε ρεπορτάζ.  Πρόκειται για σενάριο, για μια απλή  υπόθεση εργασίας. Οι σινεφίλ θα το λατρέψουν. Οι εθισμένοι σε «επιστημονικά μοντέλα» θα ψάξουν ποια ενδιάμεσα ερωτήματα επιλύει, ποια αφήνει αναπάντητα κι αν έχει τα φόντα για να γίνει το «κυρίαρχο παράδειγμα». Πάμε λοιπόν:
Είμαστε σε μια ομάδα που προσπαθεί να σώσει το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών για το κυβερνών κόμμα. Κι αν δεν σώσει το αποτέλεσμα, τουλάχιστον τις εντυπώσεις. Μετά από πενθήμερο brainstorming αποφασίζουμε δύο καίρια χτυπήματα: πλήγμα του αντιπάλου με υποψηφιότητα αναλώσιμη στην έδρα του και στη μεγάλη σε πληθυσμό  περιφέρεια βήματα προσεκτικά, μεθοδικά  και με πολυεπίπεδο, σοβαρό σχέδιο.
Εντός έδρας του Σαμαρά πρώην υπουργός του Καραμανλή με φιλοδοξίες για την περιφέρεια. Γίνεται και η συνεννόηση με τους υπερ-πατριώτες και έτοιμη η υποψηφιότητα που θα τσακίσει  τη ΝΔ, σε μια περιοχή παραδοσιακά δική της. Τυχόν θετικό για το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσμα θα αποδομήσει την αποτελεσματικότητα Σαμαρά να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ και πέριξ αυτής. Στο πεδίο των εντυπώσεων η αδυναμία της ΝΔ να κερδίσει την Πελοπόννησο θα έχει πολλαπλασιαστικά επικοινωνιακά αποτελέσματα. Αν χαθεί δεν έγινε και τίποτα φοβερό. Μία περιφέρεια χαμένη από χέρι ήταν.
Ύστερα από ένα μήνα από τις αποφάσεις για τα δύο «χτυπήματα», έρχεται η ψήφος για το  Μνημόνιο. Τα τρία «παρών» είναι βουλευτών  της Περιφέρειας Αττικής. Αμέσως παραγγέλνουμε μυστικό γκάλοπ για να δούμε ποιος από τους 3 έχει την μεγαλύτερη απήχηση, τόσο στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, όσο και σε όλο το εκλογικό σώμα. Η εταιρεία αποφαίνεται πειστικά και τελεσίδικα: Δημαράς.
Το επίσημο χρίσμα το παίρνει ο Σγουρός που είναι ο πιο αναγνωρίσιμος από τους λοιπούς (και ο πιο πιεστικός) μνηστήρες κι ο Δημαράς μαζεύει τα απολωλότα πρόβατα. Είναι το Plan B που σπάει και το «αντιμνημονιακό μπλοκ» -που θεριεύει στο μεταξύ- στο β΄γύρο. Προμοτάρουμε και στηρίζουμε Δημαρά, για να είναι σίγουρα στον επαναληπτικό.
Αν είναι με τον Σγουρό εσωτερική υπόθεση (ο κόσμος ναι μεν έστειλε ένα μήνυμα, αλλά εκφράστηκε μέσω ενός βουλευτή που εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ, άρα δεν έχει χαθεί η βασική εμπιστοσύνη προς το κόμμα κτλ), αν είναι με τον Κικίλια, δύο «αντιμνημονιακοί» αντιμέτωποι, δεν εξάγεται πολιτικό συμπέρασμα για το μνημόνιο. H  αποφυγή του διδύμου Σγουρός-Κικίλια στον δεύτερο γύρο είναι ο βασικός στόχος. Όταν δεν μπορούμε να κερδίσουμε, κοιτάμε πρωτίστως να μη χάσουμε.
Υπενθυμίζω το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν χτυπά τον Δημαρά κι αντιμετωπίζει με στωικότητα τα γκάλοπ που τον βάζουν μπροστά στην κούρσα.  Παράλληλα δεν “κόβει τις φλέβες του” για τον Σγουρό. Επίσης, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα επέμεινε στην υποψηφιότητα Τατούλη, παρά τις έντονες αντιδράσεις, στελεχών, τοπικών παραγόντων ακόμη και Υπουργών.
Η επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ πλέον, είναι ένα συνολικό αποτέλεσμα 6-5-2 (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-”αντάρτες”). Το 2 αφορά την Αττική και τα Ιόνια. Στην καλύτερη μπορεί να γίνει και 5-5-3 ή 5-6-2 (ανάλογα την “ανάγνωση” και αν τα καταφέρει ο Τατούλης)
Το επόμενο βήμα είναι το πιο εντυπωσιακό: σηκώνουμε το γάντι που μας πέταξε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Πάμε σε εκλογές – δημοψήφισμα του μνημονίου. Τα νώτα μας έχουν διασφαλιστεί (ή έτσι νομίζουμε).
Και το διατυμπανίζουμε. Με συνέντευξη; Με διάγγελμα;
Με διακαναλική συνέντευξη, η καλύτερη ιδέα που ακούστηκε…
Μικρός Οδυσσέας
http://www.antinews.gr/?p=68241

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου