Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Βατοπαίδι. Απορίες και σκέψεις

Μετά από τόσες φασαρίες, από εξεταστικές, από προανακρητικές και από την "κάθαρση" που επιτέλους επιτεύχθηκε στον τόπο, πήγε το μυαλό μου μερικά χρόνια πριν, περίπου εκεί που πάει και της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ και σκέφτηκα.
  • Ποιος ήταν ο "εκσυγχρονιστής" διοικητής του Αγίου Όρους όταν άρχισαν να φαίνονται στον ορίζοντα τα πακέτα από την Ε.Ε. και μέσω ποιών και πως άρχισαν να διακινούνται;
  • Πως με τόσες ασχολίες θέλησε να βάλει και επιπλέον σκοτούρες στο κεφάλι του;
  • Ποιός ευτραφής κύριος που πριν από λίγες μέρες κάτι "τρώγαμε μαζί", τον έβαλε σ' αυτή την θέση;
  • Ποιός τον αντικατέστησε και τι σχέση είχε με τον προηγούμενο;
  • Σε ποιά χρονολογία γίνονται όλα αυτά;
  • Ποιοί υπουργοί υποστήριξαν με σθένος κάθε προσπάθεια της μονής;
  • Τι σχέση και υποστήριξη είχαν από το διοικητή;
Και καλά ο Ρουσόπουλος ένα "τσιράκι" του Εφραίμ ήταν. Αυτός το λάθος του το πλήρωσε. Ποιό ήταν το λάθος του; Επειδή τους ήξερε όλους από μέσα, πήγε να παίξει με τους κανόνες τους. Δεν έβαλε το χοντρό να τους καθαρίσει μόλις βγήκε. Άφησε τον κουφό να κάνει παιχνίδι. Του έδωσε χώρο και την πλήρωσε. Εδώ ισχύει η φράση (παραφρασμένη): μην παίζεις με τα κοράκια και τους νόμους τους. Θα σε τραβήξουν στις χαράδρες και θα σε κατασπαράξουν. Γι' αυτά είναι τρόπος ζωής. Δεν έχουν αντίπαλο.
Και έκανε και δεύτερο λάθος. Κέρδισε και δεύτερες εκλογές για το χοντρό, κόντρα στις "εντολές", κόντρα στο σχεδιασμό, κόντρα στο ίδιο το "κόμμα".
Τους ανάγκασε να αντιμετωπίσουν ένα επίδοξο πρωθυπουργό, που μπορεί να τους χαλούσε το παιχνίδι (θυμάστε ποιος τον στήριξε μέχρι τελευταίας πτώσης;) και τελικά να αναπροσαρμόσουν σχέδια και στρατηγικές.
Αμέσως μετά ανακαλύφθηκε ο Ζαχόπουλος. Τόσα χρόνια και τόσες επιδοτήσεις πριν κανείς δεν τον ήξερε. Κανείς δεν είχε αντιληφθεί το σκοτεινό του ρόλο. Και είδαν το φως το αληθινό.
Και είδαν την οικονομία να χάνεται.
Και μάθαν πως ο Ρουσόπουλος ήταν πνευματικοπαίδι του Εφραίμ.
Άντε καλέ. Τόσες λειτουργίες, τόσες ακολουθίες, σε Εκκλησίες και κτήματα, τόσα συνέδρια στην Αθήνα και αλλού με τον Εφραίμ, όπου ο Ρουσόπουλος ήταν μπροστά - μπροστά και το μισό "εκσυγχρονιστικό" υπουργικό συμβούλιο ήταν δίπλα του δεν έβαλε σε κανέναν την παραμικρή υποψία. Μερικές φορές αναρωτιέμαι. Τόσο χαϊβάνια είναι όσοι μας κυβερνούν; Λάθος απορία μάλλον.
Πάντως τους ήρθε η επιφοίτηση. Και όπως είχε χρέος κάθε δημοσιογράφος και μέσο που σέβεται τον εαυτό του τρέξαν, ψάξαν, φέραν τα πάνω κάτω και το βρήκαν το σκάνδαλο. Άξιος ο μισθό τους και καλό παράδεισο σε όλους.
Και μια και περί πολιτικών από παρθενογένεση, θυμάμαι με το που άλλαξε η κυβέρνηση το 2004, πήγα σε έναν τομεάρχη της Ν.Δ. που δεν είχε γίνει υπουργός και του έδωσα συγχαρητήρια που δεν έγινε μαζί με ένα φάκελλο με στοιχεία που θα μπορούσε να αξιοποιήσει σαν μαγιά για να βρει μεγάλα φαγοπότια. Στην έκπληξή του γιατί λέω κάτι τέτοιο και αναφέροντας αυτόν που του πήρε τη θέση που περίμενε και γιατί, έκανε πως έπεσε από τα σύννεφα. Βέβαια αφού τα πέταξε όλα σε ένα κάδο, αργότερα ξανανέβηκε στα σύννεφα αφού το πήρε το υπουργηλίκι.

Α! Έχω και μία απορία. Όλοι αυτοί οι άσχετοι πως σκέφτηκαν και κατάφεραν να κάνουν τέτοιο real estate. Με το κτήριο στο Ολυμπιακό χωριό μέσα. Ποιός επρόκειτο να το εκμεταλλευθεί και ποιούς έθιγε;
Και αν ενδιαφέρει και η προσωπική μου άποψη που δυστυχώς ελάχιστοι θα καταλάβουν, αν κάπου έφταιξε ο Εφραίμ είναι που για να κάνει το διακόνημά του (φροντίδα και συντήρηση του μοναστηριού), έπαιξε το παιχνίδι τους. Γι' αυτό έχασε όπως ακριβώς και το πνευματικοπαίδι του. Μόνο που είμαι σίγουρος αυτός το έχει καταλάβει. Εμείς οι υπόλοιποι θα περιφέρουμε τις ανομίες και αμαρτίες μας με καμάρι σαν γύφτικα σκεπάρνια. Κι ο Θεός ας μας λυπηθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου