Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ο ΓΑΠ πρασινίζει την Ελλάδα στα χαρτιά, γιατί στον χάρτη δύσκολο το βλέπω

“Μαύρισε” το μάτι από το τόσο πράσινο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και η Τίνα Μπιρμπίλη σήμερα το μεσημέρι . Ούτε λίγο ούτε πολύ θα γίνει πράγματι ηΕλλάδα, Δανία του Νότου αν ακολουθηθεί η “πράσινη” πολιτική της κυβέρνησης.

Μέχρι το 2020 είπε ο Γ. Παπανδρέου θα μπορέσουν να πρασινίσουν πάνω από 3 εκατ. σπίτια μέσω εργασιών αναβάθμισης, όπως αλλαγή τζαμιών, μονώσεις, νέα κουφώματα, σκίαστρα κ.λπ.

Πράγματι, φιλόδοξο σχέδιο το οποίο, όπως ειπώθηκε, αν γινόταν θα έφερνε εξοικονόμηση ύψους 9 δισ. ευρώ από τη λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Ολα αυτά, όμως σε μια άλλη χώρα, για να μην πούμε σε άλλο γαλαξία. Εδώ και δύο χρόνια το κράτος προσπαθεί να κάνει πράξη ένα πρόγραμμα που θα αναβαθμίσει 100-150 χιλιάδες σπίτια και δεν τα έχει καταφέρει ακόμη. Τα λεφτά υπάρχουν από την Κομισιόν, τράπεζες δίνουν δάνεια, επιχειρήσεις κάνουν εκπτώσεις, αλλά ακόμη το πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ Οίκον” δεν έχει προκηρυχθεί.

Από την άλλη το πρόγραμμα – μαμούθ που ανακοινώθηκε στο Ζάππειο, είναι στην ουσία… εθελοντικό. Θα κάνει ενέργειες η κυβέρνηση προκειμένου να γίνουν εκπτώσεις από τις εταιρείες και αν θέλουν οι ιδιοκτήτες μπορούν να αναβαθμίσουν τα σπίτια και τα λοιπά ακίνητά τους. Αυτό προϋποθέσει φυσικά λεφτά και ποιος άνθρωπος έχει σήμερα ή την επόμενη δύσκολη δεκαετία για να αγοράσει… κουφώματα και διπλά τζάμια;

Από την άλλη, τα “πράσινα άλογα” της κ. Μπιρμπίλη συνεχίστηκαν καθώς υποσχέθηκε πράσινα στρατόπεδα, πράσινα σχολεία, πράσινο νησί, πράσινα χωριά, πράσινες γειτονιές, πράσινες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ούτω κάθε εξής. Εντυπωσιακή δε η φωτογραφία από μια σκοπιά στο στρατό που είναι σκεπασμένη από… φωτοβολταϊκά πάνελ. Μιλάμε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Εδώ ο στρατός δεν έχει όπλα θα αγοράσει πάνελ.

Επομένως, το πρόγραμμα “Χτίζοντας το μέλλον” είναι στον αέρα και μάλλον λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ο πρωθυπουργός ήθελε να “πρασινίσει” η Ελλάδα αλλά μόνο στα χαρτιά, αφού ο χάρτης την Κυριακή δύσκολα θα πρασινίσει.

Υ.Γ. Κατά τα άλλα κρίνετε απο την εμφάνιση της κ. Μπιρμπίλη και βγάλτε συμπέρασμα. Πως λέγεται αυτή η δημόσια εμφάνιση υπουργού; Αντικομφορμισμός του …ΔΝΤ. Η Πράσινη Επανάσταση με τα Τζηνς;
http://www.antinews.gr/?p=69991

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου