Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Κάποιος να τους πει να σωπάσουν επιτέλους

Μα επιτέλους δεν υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση με σώας τας φρένας και να βάλλει φίμωτρο σε όλους αυτούς τους «πρόθυμους» να απαντούν επί παντός του επιστητού αγνοώντας τη ζημιά που προκαλούν στην οικονομία και στη χώρα;

Κάποιος που να τους πει να βγάλουν επιτέλους το σκασμό μήπως κι έτσι φανούν επιτέλους χρήσιμοι σε κάτι;

Βγήκε προχθές ο αντιπρόεδρος - παρακαλώ - της κυβέρνησης σ’ ένα τηλεπαράθυρο κι έπιασε κουβεντούλα θεωρητική για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Λες και κουβέντιαζε με φίλους σε κάποιο από τα αγαπημένα του κοψιδοπωλεία.

Μα είμαστε σοβαροί;

Την ώρα που οι αγορές μας γυρίζουν για άλλη μια φορά την πλάτη λόγω των απειλών του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές, έρχεται ο Πάγκαλος να αποτελειώσει τη ζημιά;

Δεν κρατιέται ο άνθρωπος! Έχει άποψη και πρέπει να την κοινοποιήσει. Όπως έχουν άποψη οι πάντες.

Υπάρχει όμως μια διαφορά κ. αντιπρόεδρε.

Η έκφραση της δικής μας άποψης μπορεί να μην έχει καμιά αξία και να μην επηρεάζει στο ελάχιστο τις κινήσεις των πιστωτών της χώρας, η δική σας όμως έτσι όπως εκφράστηκε, μπορεί να τα κάνει όλα μπάχαλο, όπως και τα έκανε.

Μπορεί όλοι εμείς να συζητάμε για την αναπόφευκτη ελεγχόμενη πτώχευση μέσω αναδιάρθρωσης του χρέους, εσείς όμως που έχετε τις τύχες της χώρας στα χέρια σας, μόκο.

Κι αν είναι να γίνει κι όταν γίνει πρέπει να το μάθουν οι πάντες την ίδια στιγμή.

Μέχρι τότε πρέπει να δίνεται από εσάς η μάχη για την μη χρεοκοπία.

Μέχρι τότε οι αγορές που έχουν στα χέρια τους 320 δισ. ελληνικά ομόλογα, πρέπει να παίρνουν μηνύματα ότι δεν κινδυνεύουν τα χρήματά τους, να ηρεμήσουν και να πέσουν τα spreads, μήπως τελικά τα καταφέρουμε και ξαναβγούμε στις αγορές.

Αρκετά λοιπόν με τα απύλωτα στόματα που αν βρουν μικρόφωνο και κάμερα αρχίζουν τη μπουρδολογία για θέματα που δεν γνωρίζουν γιατί απλούστατα πολύ λίγοι από αυτούς έχουν επίγνωση της λειτουργίας της αγοράς.
http://www.protothema.gr/gnomes-article/?aid=88443

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου