Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ανάλυση Παράλυση

Συνεχίζονται οι βαθυστόχαστες αναλύσεις για το "μήνυμα των εκλογών". Οι αναλύσεις γίνονται από τους ίδιους πολιτικούς και δημοσιογράφους που αναλύουν τα πάντα τα τελευταία 30 χρόνια -τουλάχιστον- και κανείς τους δεν μοιάζει να ντρέπεται.

Φυσικά, αυτή τη φορά κανείς από τους συνήθεις αναλυτές δεν μπορεί να αγνοήσει το τεράστιο ποσοστό αποχής. Βέβαια, στην πορεία της ανάλυσης, όλοι "ξεχνούν" την αποχή και ο λόγος είναι πολύ απλός: φοβούνται. Φοβούνται πάρα πολύ.

Το γεγονός πως ο ένας στους δύο Έλληνες δεν πήγε στις κάλπες σημαίνει -χωρίς να χρειάζεται και πολύ μυαλό- πως το μισό εκλογικό σώμα έχει γυρίσει την πλάτη στο υπάρχον πολιτικό σύστημα αλλά και στα ΜΜΕ που εκφράζουν την προπαγάνδα αυτού του πολιτικού συστήματος.

Πολιτικοί, καναλάρχες και τηλεδημοσιογράφοι έχουν πάρει το μήνυμα: ο ένας στους δυο Έλληνες έχει αντιληφθεί τον βρομερό ρόλο τους και δεν τους έχει καμία εμπιστοσύνη (για να μην πω κάτι πολύ χειρότερο). Φυσικά, αυτοί συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν να μην τρέχει τίποτα, αλλά -εν τω μεταξύ- έχουν έτοιμα τα σπίτια στο εξωτερικό και έχουν καβατζώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε ξένες τράπεζες.

Δεν υπάρχει λόγος να αναζητεί κανείς το "μήνυμα των εκλογών". Η μόνη περίπτωση να αποκτήσουν ξανά νόημα οι εκλογές στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία θα είναι όταν στα τηλεοπτικά πάνελ δεν θα βρίσκονται πολιτικοί σαν τον Θόδωρο Πάγκαλο και τον Προκόπη Παυλόπουλο, ούτε δημοσιογράφοι σαν τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Και δεν θα βρίσκονται στα τηλεοπτικά πάνελ επειδή θα είναι στα σπίτια τους.

Και εμείς δεν θα έχουμε ανάγκη από κανέναν πολιτικό ή δημοσιογράφο να μας πει από την τηλεόραση ποιο είναι το "μήνυμα των εκλογών" . Θα το έχουμε καταλάβει μόνοι μας, επειδή θα ψηφίζουμε τους καλύτερους και όχι τους σημερινούς μαφιόζους που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.
pitsirikos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου