Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Πέθανε (ή μήπως ψόφησε ;) ο νονός του ΟυΤσεΚά

«Άλλος πατάει στα χαλιά και άλλος στα σανίδια , μόνο μπροστά στο θάνατο τα πάντα είναι ίδια.»

Πέθανε σήμερα ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα στη διάλυση της πάλαι ποτε κραταιάς Γιουγκοσλαβίας, ο πολύς αμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Αυτός που κυνήγησε όσο ελάχιστοι τους, ανυπότακτους στα κελεύσματα τής Νέας Τάξης, Σέρβους και υποστήριξε, με πάθος νεοφώτιστου ταλιμπάν , τους ισλαμοφασίστες σε Βοσνία και Κόσσοβο αλλά και τους Νεοναζί Ουστάσα στην Κροατία.

Aυτός που ήταν ο αρχιτέκτονας της μετατροπής των Βαλκανίων σε συμπίλημα αμερικάνικων προτεκτοράτων, αυτός που ενεθάρρυνε την εθνοκάθαρση σε βάρος των ορθοδοξων χριστιανών , το κάψιμο των εκκλησιών και των μοναστηριών τους, τον βομβαρδισμό τους ανήμερα το Πάσχα με την παράλληλη υποστήριξη του κροάτικου και τουρκαλβανικού εθνικιστικού μεγαλοϊδεατισμού.

Πέθανε μετά από ξαφνική ρήξη ανευρύσματος αορτής σε συνεδρίαση στο Στέητ Ντηπάρτμεντ και σύντομη νοσηλεία αποδεικνύοντας στην πράξη πως ο θάνατος είναι ο πιο δίκαιος «εργοδότης».

Κι εγώ τώρα, ο φιλορθόδοξος νεοέλληνας, τι πρέπει να πω μαθαίνοντας πως πέθανε αυτό το σκυλί του πολέμου ; Αυτός που ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες που αιματοκυλίστηκαν τα Βαλκάνια την τελευταία εικοσαετία, ο ηθικός υπεύθυνος της καταστροφής του Σερβικού Αγίου Όρους στο Κοσσυφοπέδιο ;

Να πω σκ...ά στον τάφο του ή να πω «Θεός σχωρέστον» ;

Κι ενώ η ατομική μου εμπάθεια ξεχυλίζει και ωθεί την χαιρεκακία να ανέβει στα χείλη, έρχεται στο νού ο Μεγάλος Αδικημένος , Αυτός που έβαλε ως κριτήριο της αλήθειας, της προσωπικής και συλλογικής , το «αγαπάτε τους εχθρούς υμών , ευλογείτε τους καταρωμενους υμάς, καλώς ποιείτε τοϊς μισούσιν υμάς καϊ προσεύχεσθε ύπερ τών επηρεαζόντων υμάς και διωκόντων υμάς» (Ματθ. ε .43-44). Αυτός που πάνω στην πιο οδυνηρή ώρα του προσωπικού Tου μαρτυρίου, προσευχήθηκε για να συγχωρεθούν οι σταυρωτές Του και κάλεσε και τους ακολούθους Του να κάνουν το ίδιο.

Διλήμματα με τα ανθρώπινα που είναι ανάγκη να διαχειριστούμε και τα υπέρ-άνθρωπον που δίνουν νόημα στη ματαιότητα.
http://misha.pblogs.gr/2010/12/pethane-h-mhpws-psofhse-o-nonos-toy-oytseka.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου