Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Οι εξελίξεις τρέχουν

Όλα ευσχημόνως και κατά τάξιν γενέσθω.
Θυμάστε που γράφαμε για τον Χατζηδάκη (Χτίζοντας σωτήρες) και το ΕΛΙΑΜΕΠ (Γιατί "ξαναγράφουμε" την ιστορία). Πριν αλέκτωρ φωνήσαι αρχίσαν τα όργανα και με τίτλο μάλιστα προφητικό.

Το δώρο του Σαμαρά στον Χατζηδάκη
Φαίνεται πως ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε να αποκαταστήσει πλήρως τον Κωστή Χατζηδάκη, κλείνοντας έτσι τα στόματα όσων έλεγαν πως τον άφησε... ακάλυπτο μετά την βάναυση επίθεση που δέχθηκε. Ο Σαμαράς ήθελε εξ΄ αρχής να αναβαθμίσει τον Χατζηδάκη, καθώς ο πρώην υπουργός κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Απ'΄ότι φαίνεται, όμως, ο Μεσσήνιος αρχηγός αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να παραδώσει στον Χατζηδάκη την ευθύνη του τομέα Οικονομικών, του οποίου ηγείτο ο ίδιος!

Με την αναβάθμιση αυτή, ο Σαμαράς ελπίζει πως θα... αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές των οπαδών της ΝΔ, συσπειρώνοντας τις δυνάμεις του κόμματος. Άλλωστε, είναι κοινώς αποδεκτό, πως ο Χατζηδάκης είναι ο τελευταίος που έπρεπε να πληρώσει τα σπασμένα του πολιτικού συστήματος.

Στην απόφαση αυτή του προέδρου της ΝΔ, συνετέλεσε και η απογοήτευση που του προκάλεσε η ανεπάρκεια που επέδειξε το αγαπημένο του παιδί, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ως εισηγητής της ΝΔ στον προϋπολογισμό, ήταν κατά γενική ομολογία... αποκαρδιωτικός! Είχε προηγηθεί η αποτυχημένη του παρουσία του στην συνάντηση του Ντομινίκ Στρος Καν με την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου ο επικεφαλής του ΔΝΤ, έκανε φύλλο και φτερό την ΝΔ.

Όμως, και άλλοι δύο αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομικών, Καράογλου και Μηταράκης, κάθε άλλο παρά ικανοποιητικά αποτελέσματα παρουσιάζουν. Ο μεν πρώτος λάμπει δια της απουσίας του, ενώ ο δεύτερος έχει "καεί" λόγω του φιλομνημονιιακού παρελθόντος του. 

Τί γράφαμε στο "Δημοκρατία" και αποχή
Στη "δημοκρατία" δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Είναι όλα προμελετημένα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου