Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή στο "ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ": Η Siemens έστειλε εξώδικο στο ΟΤΕ το 2009 κατηγορώντας τον για ανάρμοστη σχέση με την ΙΝΤΡΑΚΟΜ!

Αγαπητοί κύριοι διαβάζω στο διαδίκτυο ότι ο σκληρός δίσκος της Γραμματέως του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου αλλάζει τα δεδομένα της υπόθεσης Siemens.

Προφανώς έτσι έχουν τα πράγματα, μια και από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω από την κα Τσακάλου περνούσαν σχεδόν τα πάντα όπως το εξώδικο που σας επισυνάπτω, η το μισθωτήριο συμβόλαιο διαμερίσματος που ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο στελέχους της Siemens με την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Είναι γεγονός ότι οι εταιρείες ΟΤΕ, Siemens και Ιντρακόμ είναι άρρηκτα δεμένες εως και σήμερα.

Σας αποστέλλω τα παρακάτω ντοκουμέντα για να διαπιστώσετε τις στενές  και πολύ συχνά εκρηκτικές των 3 εταιρειών αλλά και των προσώπων που εμπλέκονται.

Μόλις στις 23 Απριλίου 2009, η Siemens απέστειλε εξώδικο στον ΟΤΕ με το οποίο τον εγκαλεί για τις στενές σχέσεις του με την Ιντρακόμ!

Στη συνέχεια σας αποστέλλω μισθωτήριο που υπέγραψε η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ως μισθώτρια εταιρεία με συγγενικό πρόσωπο στελέχους της Siemens στον οποίο ανήκει διαμέρισμα της οδόυ Υψηλάντου 27 στον Πειραιά.
Παναγιώτης Λεοντίου
Αναγνώστης

ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Της ανώνυμης εταιρείας ΣΗΜΕΝΣ Α.Ε. Ηλεκτροτεχνικών Εργων και Προϊόντων, που εδρεύει στο Αμαρούσιο Αττικής, οδός Αρτέμιδος 8, όπως νόμιμα εκπροσωπείται

ΠΡΟΣ
 Τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, που εδρεύει στο Αμαρούσιο Αττικής, Λεωφ. Κηφισίας 99, όπως νόμιμα εκπροσωπείται
-----------

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε το περιεχόμενο της εξώδικης Δήλωσης - πρόκλησης - διαμαρτυρίας σας. Σας δηλώνουμε ευθύς εξ’αρχής ότι αποκρούουμε καθ’ολοκληρίαν τους ισχυρισμούς σας ως αβάσιμους και ανακριβείς.

Σε όλο το κείμενο της ανωτέρω Εξωδίκου σας, ισχυρίζεστε ότι δήθεν η εταιρεία μας καθυστερεί το έργο της Επιτροπής Αξιολόγησης της Προγραμματικής Συμφωνίας 8002, προκειμένου να αποφύγει τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Τα γεγονότα όμως δεν στηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς.

Τα ακριβή και δυνάμενα να επαληθευτούν γεγονότα συνοψίζονται ως κατωτέρω:

1) Με επιστολή σας της 10.03.2009, μας καλέσατε να μετάσχουμε δύο μέρες μετά δηλαδή στις 12.03.2009 στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης της Προγραμματικής 8002, ενόψει του πορίσματος της Ομάδας Εργασίας για την Εναρμόνιση Τιμών. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του OTE στις 12.03.2009 παρουσία των μελών του OTE στην Επιτροπή Αξιολόγησης της Προγραμματικής 8002 (κ.κ. Βλάχος, Τροϊζος, Εφημέρου, Διαβολίτσης, Μαρούσης) και της δικηγόρου του ΟΤΕ κ. Σπαντίδου, καθώς και των κ.κ. Tζελαή και Βακαλάκη από την Nokia Siemens Networks Α.Ε. (που δημιουργήθηκε κατόπιν απόσχισης του κλάδου τηλεπικοινωνιακών δικτύων της εταιρείας μας στο πλαίσιο παγκόσμιας σύμπραξης μεταξύ Siemens και Nokia) και των κ.κ. Σέκερη και Ταζεδάκη από την πλευρά της ΣΗΜΕΝΣ A.E.

Καθώς δε μας δόθηκε η δυνατότητα να μεταθέσουμε την ημερομηνία της συνάντησης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την πρόσκληση, η κα Αικατερινίδη, το δεύτερο διορισθέν μέλος εκ μέρους της ΣΗΜΕΝΣ Α.Ε. δε μπόρεσε να μετάσχει στην άνω επιτροπή επειδή έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι. Η κα Ταζεδάκη ανώτερο στέλεχος της ΣΗΜΕΝΣ ΑΕ γνώστης των ανωτέρω διαδικασιών μετείχε αντ’ αυτής

Ο ΟΤΕ ανέφερε στην ανωτέρω πρόσκληση του, ότι σκοπός της συναντήσεως ήταν μεταξύ άλλων να εγκριθεί το αποτέλεσμα των εργασιών της ομάδας εργασίας για την εναρμόνιση τιμών της Προγραμματικής 8002. Προφορικά ενημερωθήκαμε ότι το αποτέλεσμα είχε ως εξής:

Από τους δύο προμηθευτές του ΟΤΕ η ΙΝΤΡΑΚΟΜ δε θα πλήρωνε τίποτα και η Siemens θα πλήρωνε περίπου 10,8 εκατομμύρια Ευρώ...

Η αντίδραση των εκπροσώπων της ΣΗΜΕΝΣ ήταν ότι το προς πληρωμή ποσό θεωρείται υπερβολικό, ότι αυτό ποτέ δεν είχε κοινοποιηθεί επισήμως και εγγράφως στην ΣΗΜΕΝΣ αλλά μόνο προφορικά και ότι καθώς η πληρωμή του ποσού αυτού δε μπορούσε απλά να γίνει δεκτή χωρίς περαιτέρω πληροφορίες, θα ζητούσαμε να μας παρασχεθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να επαληθεύσουμε την ορθότητα του υπολογισμού (1ο αίτημα για διευκρίνιση).

Ακολούθησε συζήτηση αναφορικά με το είδος των πληροφοριών που θα δίνονταν.

Ο OTE συμφώνησε με την γνώμη και το αίτημα της ΣΗΜΕΝΣ και αποφάσισε ότι η ΣΗΜΕΝΣ θα έπρεπε:

α) να ενημερωθεί εγγράφως σχετικά με το αποτέλεσμα των υπολογισμών (ποσό) της Ομάδας Εργασίας και

β) υπό την προϋπόθεση άρσης της σχετικής υποχρέωσης εμπιστευτικότητας εκ μέρους της Intracom, ο ΟΤΕ θα αποκάλυπτε το μοντέλλο υπολογισμού που εφαρμόστηκε για την Intracom. Το σημείο β) αποτελούσε κρίσιμη προϋπόθεση όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο ΟΤΕ προκειμένου να επαληθεύσει πoια από τα δύο μοντέλλα, το εγκεκριμένο μοντέλλο της Siemens, και το άγνωστο σ’ εμάς μοντέλλο της Intracom περιείχαν αμφότερα τα ελάχιστα εξαρτήματα προκειμένου να είναι λειτουργικά και κατά συνέπεια συγκρίσιμα. Εφόσον θα αποδεικνυόταν αυτό, τότε επί τη βάσει του επίσης αγνώστου σ’ εμάς τιμοκαταλόγου της Intracom θα ήταν εύκολο να επαληθευθεί ο τελικός υπολογισμός.

Η συνάντηση κατέληξε με τη σαφή παραδοχή ότι ο ΟΤΕ:

1) Θα έστελνε εγγράφως το αποτέλεσμα της ομάδας εργασίας για την εναρμόνισης τιμών στη ΣΗΜΕΝΣ

2) Η ΣΗΜΕΝΣ θα απαντούσε ζητώντας διευκρινήσεις (1η παραδοχή του OTE ότι η ΣΗΜΕΝΣ ζήτησε διευκρινίσεις) και λεπτομερή ανάλυση, πώς ο υπολογισμός έφθασε στο ποσό αυτό.

3) Ο OTE θα ζητούσε την συγκατάθεση της Intracom προκειμένου να αποκαλύψει τις αιτηθείσες πληροφορίες στη ΣΗΜΕΝΣ που στη συνέχεια θα τις παρέδιδε στην ΣΗMΕNΣ που θα είχε το δικαίωμα να παραδώσει περαιτέρω τις πληροφορίες στη NSN και επί τη βάσει των συμπερασμάτων της NSN θα αποφαινόταν για την ορθότητα ή μη του αποτελέσματος της ανωτέρω Ομάδας Εργασίας.

2) Σύντομα μετά από αυτό, ο OTE δυνάμει της από 20.03.2009 με αριθμό 62/906283 επιστολής του έδωσε το τελικό ποσό και σύντομη παράθεση πώς η Ομάδα Εργασίας για την Εναρμόνιση τιμών κατέληξε σ’ αυτό. (10.745.444,60 ΕΥΡΩ).

Παραδέχθηκε επίσης ότι η ΣΗΜΕΝΣ κατά τη διάρκεια της συνάντησης της 12.03.2009 (2η παραδοχή του ΟΤΕ οτι η ΣΗΜΕΝΣ ζήτησε διευκρινίσεις) ζήτησε διευκρινίσεις, ενώ ο ΟΤΕ κάλεσε σε νέα συνάντηση που θα λάμβανε χώρα στις 27.03.2009, προκειμένου να παρασχεθούν οι διευκρινίσεις για το πώς επιτεύχθηκε το ανωτέρω αποτέλεσμα.

3) Κατόπιν των ανωτέρω το στέλεχος του ΟΤΕ κ. Τρωϊζος, με την από 24.3.2009 ηλεκτρονική επιστολή του προσκάλεσε την ΣΗΜΕΝΣ στην έδρα του OTE για συνάντηση προκειμένου να παρασχεθούν διευκρινίσεις (3η παραδοχή OTE ότι η ΣΗΜΕΝΣ ζήτησε διευκρινίσεις)

4) Στις 27 Μαρτίου 2009 πραγματοποιήθηκε η ανωτέρω συνάντηση που συγκλήθηκε από τον κ. Τροϊζο. Στο πρακτικό της συνεδριάσεως που συνετάγη από τον Οργανισμό σας αναφέρεται ότι "Η ΣΗΜΕΝΣ AE ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με τη λίστα υλικού για το σύστημα ΑΧΕ-10 Ericsson που προμηθεύει η Intracom Telecom" και αποφασίστηκε ότι οποιαδήποτε διευκρίνιση θα παρεχόταν μέσω της ομάδας εργασίας" (4η παραδοχή OTE ότι η ΣΗΜΕΝΣ ζήτησε διευκρινίσεις)

Στο ανωτέρω πρακτικό αποφασίστηκε η επανενεργοποίηση της Ομάδας Εργασίας.

Ρητά αναφέρεται σ’ αυτό ότι ο εκπρόσωπος της ΣΗΜΕΝΣ Α.Ε. κ. Σέκερης ζήτησε να ελεγχθεί η λίστα υλικών για το σύστημα AXE-10, ενόψει του εξαιρετικά υψηλού ποσού που προέκυψε από τις εργασίες της Ομάδας Εργασίας (5η παραδοχή OTE ότι η ΣΗΜΕΝΣ ζήτησε διευκρινίσεις).

Ο εκπρόσωπος της NSN κατά την ίδια συνάντηση επιβεβαίωσε, όπως αναφέρεται επίσης και στο σχετικό πρακτικό συνεδρίασης του ΟΤΕ ότι θεωρούν απαραίτητο να ελέγξουν αν η λίστα υλικού για το σύστημα AXE-10 αντιστοιχεί πράγματι στα συμφωνηθέντα μοντέλλα και ζήτησε τον έλεγχο της λίστας υλικού για το σύστημα AXE-10.

Το συμπέρασμα της ανωτέρω συνάντησης ήταν ότι η προσεχής συνάντηση για διευκρινήσεις επί της λίστας εξοπλισμμού του συστήματος ΑΧΕ-10 θα πραγματοποιείτο στις 31.03.2009.

Κατά συνέπεια, ο ΟΤΕ ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΟΤΕ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΩΤΈΡΩ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΤΙΣ ΑΙΤΗΘΕΊΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙΣΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΝΣ.

5) Κατά τη διάρκεια συνάντησης στις 31.03.2009, σύμφωνα με το πρακτικό συνεδρίασης που συνετάγη από τον ΟΤΕ αναφέρεται ότι «η ΣΗΜΕΝΣ ζήτησε να αρχίσουν αμέσως οι συναντήσεις για να παρασχεθούν οι διευκρινήσεις επι της λίστας υλικών για το σύστημα ΑΧΕ-10, παρουσία ειδικού, και πάντως όχι αργότερα από την 1η Απριλίου 2009» (6η παραδοχή OTE ότι η ΣΗΜΕΝΣ ζήτησε διευκρινίσεις)

Κατά συνέπεια, ο ΟΤΕ ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΟΤΕ ΌΤΙ ΟΥΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΩΤΈΡΩ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΤΙΣ ΑΙΤΗΘΕΊΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙΣΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΝΣ.

Από την ανωτέρω ανάλυση προκύπτει αδιάσειστα ότι η ΣΗΜΕΝΣ ζήτησε πράγματι διευκρινήσεις και είχε σχόλια επί του αποτελέσματος της Ομάδας Εργασίας για την εναρμόνιση τιμών.

Κατά συνέπεια είναι παντελώς ανυπόστατο αυτό που αναφέρετε στην από 13.04.2009 εξώδικη δήλωση πρόσκληση και διαμαρτυρία σας και αποδεικνύεται εντελώς αναληθές ότι δήθεν η ΣΗΜΕΝΣ δεν ζήτησε ΠΟΤΕ διευκρινήσεις, ανάλυση ή σχόλια επί των θεμάτων της Ομάδας Εργασίας εναρμόνισης τιμών.

Αυτό που απεδείχθη πράγματι από τα ανωτέρω είναι ότι μέχρι και σήμερα ακόμη δεν έχει καν αρχίσει η ροή πληροφοριών προς την ΣΗΜΕΝΣ προκειμένου να εκτιμήσει την ορθότητα των ανωτέρω αποτελεσμάτων της ομάδας εργασία της επιτροπής εναρμόνισης τιμών.

Είναι επίσης εσφαλμένο αυτό που αναφέρεται ότι δήθεν η ΣΗΜΕΝΣ από απλό αίτημα για παροχή πληροφοριών ζητά τώρα τον έλεγχο της λίστας υλικών κάτι που είναι «εντελώς διαφορετικό θέμα»

Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε εταιρεία θα εξέταζε και θα έπρεπε να εξετάζει το αποτέλεσμα μιας τέτοιας Ομάδας Εργασίας.

Είναι απολύτως λογικό πριν την πληρωμή 10,8 εκατομμύριων ΕΥΡΩ να ελεγχθεί πρώτα η διαδικασία επί τη βάσει της οποίας επετεύχθησαν τα αποτελέσματα.

Επιπλέον όπως ο ΟΤΕ καλά γνωρίζει η ΣΗΜΕΝΣ Α.Ε. κατόπιν απόσχισης του Κλάδου Τηλεπικοινωνιών δεν διαθέτει πλέον το έμψυχο δυναμικό για να παρακολουθήσει ενεργά την πρόοδο της προγραμματικής 8002. Για το λόγο αυτό πρέπει να ληφθούν υπόψη οι πρόσθετες αυτές δυσκολίες στο να προβούμε σε τεχνικές αποτιμήσεις.

Η ομάδα Εργασίας για την Εναρμόνιση Τιμών επανασυστάθηκε προκειμένου να παράσχει τις αιτηθείσες διευκρινήσεις, γεγονός που επιλέξατε να μην αναφέρετε στην εξώδικη δήλωσή σας κάτι το οποίο δεν αναφέρεται στην εξώδικη δήλωση σας. Και τούτο παρά το γεγονός ότι ο ΟΤΕ συμφώνησε ότι το αίτημα της ΣΗΜΕΝΣ για διευκρινήσεις είναι ισχυρό και συνήνεσε στην επανασύσταση της ομάδας εργασίας.

Διά της παρούσης σας δηλώνουμε ότι δεν επιθυμούμε να καθυστερήσουμε την διαδικασία της Επιτροπής Αξιολόγησης, αλλά αρνούμαστε και να δεχθούμε ένα μη τεκμηριωμένο οικονομικό βάρος για την εταιρεία μας.

Αποκρούουμε το περιεχόμενο της από 13.04.2009 εξώδικης δήλωσής σας.

Παρά το ότι επιθυμούμε να έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία εντός της προθεσμίας που επιχειρείτε να επιβάλλετε (15.05.2009) εντούτοις είναι σαφές ότι τούτο εξαρτάται αποκλειστικά από το εάν θα μας παράσχετε εγκαίρως τα στοιχεία που ζητήσαμε και συμφωνήσαμε μαζί σας προκειμένου να επαληθεύσουμε το αποτέλεσμα της Ομάδας Εργασίας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Σας καλούμε διά της παρούσης όπως εντός επτά (7) εργασίμων ημερών από της λήψεως της παρούσης μας παράσχετε τις ακόλουθες πληροφορίες:

1)      τη λίστα υλικού και την τεχνική διαμόρφωση του συστήματος ΑΧΕ-10 το οποίο είναι βάση για την τιμή ανά portal του Εξοπλισμου Ιντρακόμ.
2)      Τον τιμοκατάλογο εξοπλισμού για το σύστημα ΑΧΕ-10 που προμηθεύει η Ιντρακομ
3)      Οιαδήποτε άλλη πληροφορία έχει ζητηθεί είτε από την εταιρεία μας είτε από την διάδοχό μας NSN που είναι απαραίτητη για την επαλήθευση του αποτελέσματος της Ομάδος Εργασίας για την εναρμόνιση τιμών.

Σημειώνουμε ότι για παρωχημένο τεχνολογικα εξοπλισμό όπως ο ΑΧΕ-10, δεν πρέπει να υπάρχουν επιφυλάξεις σχετικά με την υποχρέωση τήρησης εμπιστευτικότητας, έναντι της Ιντρακομ, τυχόν δε άρνηση αυτής να παράσχει τις αιτούμενες πληροφορίες θα πρέπει ν’ αποκρουσθεί προσηκόντως από τον Οργανισμό σας ως καταχρηστική.

Είναι προφανές ότι, μόνο επί τη βάσει των ανωτέρω μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι αμφότερες διαμορφώσεις είναι λειτουργικές από τεχνικής απόψεως (δεν λείπει τίποτε για τη θέση αυτών σε λειτουργία) και κατά συνέπεια συγκρίσιμες, οπότε θέτοντας τις τιμές του καταλόγου συγκρίνουμε επί τη βάσει της συμφωνηθείσης μεθόδου αποτιμήσεως.

Σας καλούμε να μας παράσχετε τα ανωτέρω, δεδομένου ότι τούτο συνιστά συμβατική σας υποχρέωση να εξασφαλίσετε τη συγκρισιμότητα των δύο συστημάτων.

Αποκρούουμε τους ισχυρισμού σας ότι η ΣΗΜΕΝΣ προσπαθεί δήθεν να υπεκφύγει των συμβατικών της υποχρεώσεων. 
Δια της παρούσης σας θυμίζουμε ότι:
Α) ότι ζητήσαμε εύλογες διευκρινήσεις οι οποίες μέχρι σήμερα δεν μας έχουν παρασχεθεί παρότι ο ΟΤΕ παραδέχεται ότι είναι εύλογες και ενδεδειγμένες. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει τις διευκρινίσεις αυτές.
Β) μέχρι να λάβουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για την αξιολόγηση του αποτελέσματος της ανωτέρω Ομάδας Εργασίας δεν θα εγκρίνουμε ούτε θα απορρίψουμε το αποτέλεσμα αυτό.
Γ) ο ΟΤΕ δεν δικαιούται, να καταπέσει τις εις χείρας του εγγυητικές για την ανωτέρω προγραμματική.  Τυχόν κατάπτωση θα συνιστούσε κατάχρηση δικαιώματος και επιφυλασσόμαστε ρητά παντός δικαιωματός μας να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να αποτρέψουμε τέτοιες αυθαίρετες ενέργειες.

Με την ευκαιρία αυτή σας ζητούμε επίσης να μας παρουσιάσετε τα αποτελέσματα και των άλλων ομάδων εργασίας της ανωτέρω προγραμματικής, δηλαδή του κοστολογικού ελέγχου και σύγκρισης τιμών, καθώς τούτο αποτελεί συμβατική σας υποχρέωση.

Επιπλέον σας θυμίζουμε ότι είναι υποχρέωσή σας, να υπογράψετε τα πρωτόκολλα οριστικής παραλαβής, για τον εξοπλισμό πολλών εκατομμυρίων ΕΥΡΩ που έχει παραδοθεί στον Οργανισμό σας από το 1998 μέχρι το 2004, μικρό μέρος του οποίου έχει υπογραφεί (μόνο το 10%) μέχρι σήμερα.  Η μη τήρηση των ανωτέρω συμβατικών υποχρέωσαν σας μας προξενεί ζημία πολλών χιλιάδων ΕΥΡΩ που απαιτούνται για την ανανέωση των εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης που κρατάτε σε ισχύ και χρησιμοποιείτε για να μας ασκείτε πίεση.  Για την ανόρθωση της ανωτέρω ζημίας ρητά επιφυλασσόμαστε.

Τέλος, σας καλούμε να ανακαλέσετε το περιεχόμενο της ανωτέρω εξώδικης δήλωσης πρόσκλησης και διαμαρτυρίας σας, με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος της εταιρείας μας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την  απευθύνεται προς γνώσιν και για τις νόμιμες συνέπειες.

                                    Μαρούσι, 23 Απριλίου 2009

Για την εταιρεία


IΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Στον Πειραιά σήμερα την 1 Σεπτεμβρίου 2009, μεταξύ:

αφενός του Ν.Ο (τα στοιχεία στη διάθεσή μας)

αφετέρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., η οποία εδρεύει στον Πειραιά (Πλ. Αλεξάνδρας – Λιμένας Ζέας), ΑΦΜ 094079531, ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά, και που εκπροσωπείται νόμιμα στο παρόν από τον Γενικό Διευθυντή αυτής, κ. Ιωάννη Χρυσικόπουλο, δυνάμει του από 19.06.2007 Πρακτικού του Δ.Σ. αυτής (εφεξής η «Μισθώτρια»),

συμφωνήθηκαν, συνομολογήθηκαν και έγιναν αμοιβαία αποδεκτά ρητά και ανεπιφύλακτα τα ακόλουθα:

- Ο Εκμισθωτής δήλωσε ότι έχει σύμφωνα με το υπ’αρ 2896/5.3.2003 αγοραπωλητήριο συμβόλαιο της συμβολαιογράφου Πειραιά Αλεξάνδρας Αθανασίου Τούμπα, την αδιαφιλονίκητη και αποκλειστική κυριότητα, νομή και κατοχή ενός οροφοδιαμερίσματος του πεμπτου (5ου) πάνω από το ισόγειο ορόφου, 75 τ.μ. που βρίσκεται επί της οδού Υψηλάντου αριθμ. 27 στον Πειραιά το οποίο αποτελείται από σαλόνι με συνεχόμενη τραπεζαρία, κουζίνα, δύο υπνοδωμάτια, λουτρό.

- Το προαναφερθέν διαμέρισμα με τις εντοιχισμένες ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα, όπως αυτά ειδικότερα εμφανίζονται στην αναλυτική κατάσταση απογραφής που επισυνάπτεται στο παρόν και στις συνημμένες φωτογραφίες, που υπογράφονται από τους συμβαλλόμενους και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του παρόντος (εφεξής και για συντομία το "μίσθιο"), ο Εκμισθωτής εκμισθώνει με το παρόν συμφωνητικό στην μισθώτρια εταιρεία, που δέχεται την μίσθωση, με τους παρακάτω ειδικότερους όρους και συμφωνίες:

1. Η διάρκεια της παρούσης μισθώσεως συμφωνείται μεταξύ των συμβαλλομένων από 1 Σεπτεμβρίου 2009 έως 30 Ιουνίου 2010, εν γνώσει τους και παρά τις περί υποχρεωτικής τριετούς διάρκειας αναγκαστικές διατάξεις του οικείου νόμου από την εφαρμογή των οποίων ρητά και ανεπιφύλακτα παραιτούνται. Ρητά συμφωνείται μεταξύ των συμβαλλομένων ότι η Μισθώτρια διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης της διάρκειας της μίσθωσης (α) για ένα (1) χρόνο από τη συμβατική λήξη αυτής, δηλαδή για την χρονική περίοδο από 01/07/2010 μέχρι και 30/06/2011, κατόπιν ειδοποιήσεως του Εκμισθωτή το αργότερο μέχρι την 01.06.2010 και (β) για ένα (1) περαιτέρω χρόνο από την λήξη του πιο πάνω χρόνου ανανέωσης ήτοι από 01/07/2011 μέχρι και 30/06/2012 κατόπιν νέας ειδοποιήσεως του Εκμισθωτή το αργότερο μέχρι την 01.06.2011.

2. Το μηνιαίο μίσθωμα από 01/09/2009 μέχρι και 30/06/2010 ορίζεται σε οκτακόσια (850) Ευρώ. Σε περίπτωση που η μισθώτρια, παρατείνει, κατά τα ανωτέρω, τη διάρκεια της μισθώσεως, τότε για μεν το (α) χρονικό διάστημα παράτασης, ήτοι από 01/07/2010 μέχρι και την 30/06/2011, το μηνιαίο μίσθωμα θα αυξηθεί κατά ποσοστό 5 % και (β) σε περίπτωση παράτασης για το χρονικό διάστημα από 01/07/2011 μέχρι και την 30/06/2012 το μηνιαίο μίσθωμα θα αυξηθεί περαιτέρω κατά ποσοστό 5%. Η αναπροσαρμογή θα γίνεται επί του εκάστοτε καταβαλλομένου μισθώματος.

Το παρόν συντάχθηκε σε τρία (3) πρωτότυπα αντίτυπα, και αφού διαβάστηκε, υπογράφηκε και από τους συμβαλλόμενους οι οποίοι έλαβαν από ένα όμοιο αντίτυπο ενώ το τρίτο θα κατατεθεί στην αρμόδια οικονομική εφορία του Εκμισθωτή με επιμέλεια της ιδίας.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ


Ο Εκμισθωτής


__________________

    
Για την Μισθώτρια


    _____________________
    Ιωάννης Χρυσικόπουλος
    Γενικός Διευθυντής της
      ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου