Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

O Xατζηνικολάου, ο Φλέσσας, οι "σφυγμομετρήσεις" και η παρέα του Κολωνακίου

http://www.antinews.gr/?p=61489
Ο Νίκος Χατζηνικολάου ξεκίνησε ως δημοσιογράφος απο την “Μεσημβρινή”.
Μια περίοδος στην καριέρα του κατά την οποία διακρίθηκε για τις σκληρές ιδεολογικά θέσεις που υιοθετούσε, αφού υπήρξε ένα από τα αγαπημένα παιδιά του τότε Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Βασίλη Μιχαλολιάκου, που τον ανέδειξε στα υψηλά κλιμάκια της Νεολαίας.
Τα χρόνια πέρασαν και σήμερα ο κ. Χατζηνικολάου συνεχίζει να

Απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού στην σημερινή 75η ΔΕΘ που αφορά την Κάρτα Πολίτη

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση της Αγγλίας η οποία μετά τις πιέσεις που δέχτηκε δεσμεύτηκε ότι θα αποσύρη την Κάρτα Πολίτη (id card)  η οποία ήδη είχε ξεκινήσει να λειτουργεί, δηλώνοντας μάλιστα η γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και υπεύθυνη για το πρόγραμμα προώθησης των ιd cards (καρτών πολίτη) Theresa May ότι « Δεν πιστέψαμε ότι οι Id κάρτες θα έχουν επιτυχία» (Theresa May: "We didn't believe ID cards would work"), ο πρωθυπουργός της Ελλάδος δήλωσε σήμερα στην 75η Έκθεση Θεσσαλονίκης

Οι απόψεις του γέροντα Παΐσιου περί ομοιοπαθητικής

"Η εξάπλωσις της ομοιοπαθητικής στην πατρίδα μας επί των ημερών του μακαριστού Γέροντος ήτο αρκετά μικροτέρα από ό,τι επί των ημερών μας και πολύ μικροτέρα ακόμη η περί αυτής διαμάχη τόσον μεταξύ ιατρικού, όσον και μεταξύ θεο­λογικού κόσμου. Φυσικόν, λοιπόν, είναι να μην υπάρχουν πολ­λές μαρτυρίες περί της θέσεώς του επί του θέματος. Αυτό που μας αναγκάζει να αναφερθούμε στην σαφώς αρνητικήν τοποθέτησίν του επί του θέματος αυτού, είναι το γεγονός ότι προ ετών -και φυσικά μετά την κοίμησίν του...- όλως αναληθώς παρουσιάστηκε και χρησιμοποιήθηκε από κορυφαίον ομοιοπαθητικόν της Βορείου Ελλάδος σε σχετικό συνέδριο ως ...υπο­στηρικτής της ομοιοπαθητικής!!!

Ο φεουδαρχικός χαρακτήρας του κυβερνητικού σχήματος


Του κ. Σταύρου Λυγερού
Ο ανασχηματισμός ήταν πάντα και μία άσκηση ισορροπιών και ένα επικοινωνιακό όπλο. Στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία, όμως, δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για πολιτικάντικες ισορροπίες ούτε για πειραματισμούς. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου σχημάτισε την πρώτη κυβέρνησή του, είχε διασπάσει και συγκολλήσει υπουργεία, είχε καθυστερήσει την κατανομή των αρμοδιοτήτων και τον διορισμό

Η πτώχευση και η συνωμοσία της σιωπής


Μαθήματα για αρχάριους
Φαίνεται ότι στη χώρα μας δύο τινά συμβαίνουν: Ή οι ηγεσίες και τα επιτελεία των κομμάτων, τα ΜΜΕ και η διανόηση δεν έχουν τις γνώσεις ούτε του πρωτοετούς φοιτητή των οικονομικών ή όλοι αυτοί εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία: Είναι δηλαδή υπάλληλοι των διεθνών και εγχώριων μαφιών του χρήματος.
Και επειδή είναι αδύνατον να μη γνωρίζει κανείς το αλφάβητο της αστικής οικονομίας, αβίαστα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι «εγκάθετοι» των διεθνών μηχανισμών του χρηματιστικού κεφαλαίου.

''Είχαμε ανακοινώσει ότι θα πετάξουμε τα παπούτσια μας''

..λέει ο κ. Στέργιος Πρεπεβέζης
Προσθέτει οτι ήταν μία πολιτική κίνηση
Ο άνθρωπος που πέταξε το παπούτσι στον πρωθυπουργό, νωρίς το μεσημέρι, μας μίλησε:
''Είχαμε μοιράσει φειγβολάν που δηλώναμε ως Πατριωτικό Μέτωπο, ότι ο Πρωθυπουργός είναι ανεπιθύμητος στην Θεσσαλονίκη.
Persona non grata για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα εθνικά θέματα και την οικονομία'', τονίζει.

Η τάπα και η βουτιά

Τελικός ΗΠΑ-Τουρκία στο Μουντομπάσκετ, αφού τα αουτσάιντερ δεν κατάφεραν να ρίξουν στο καναβάτσο τα φαβορί.
Οι ΗΠΑ με έναν εκπληκτικό Ντουράντ δεν έδωσαν δικαίωμα στους Λιθουανούς να τους αμφισβητήσουν ενώ Τούρκοι ήταν οι μεγάλοι νικητές στον εκπληκτικό ημιτελικό με τη Σερβία που επανήλθε για τα καλά στις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος.
Οι Σέρβοι ήλεγχαν το ματς, αλλά η δύναμη της έδρας, 4 κακές επιλογές του Τεόντοσιτς,

Αποκάλυψη: Τα πρώτα στοιχεία για το νέο Citroen DS4!


H Citroen αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού και ανάμεσα στα μοντέλα που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον θα είναι στα σίγουρα το νέο DS4. Υπενθυμίζεται πως η αρχή της premium σειράς DS έγινε πριν από καιρό με την εμφάνιση του DS3 και συνεχίζεται με το DS4 που βασίζεται στη νέα γενιά C4. Όσο για το λανσάρισμα του νέου μοντέλου της Citroen

Στο ημίφως στοιχεία-φωτιά για τη συντριβή του «Σινούκ»

ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΕ ΠΟΜΠΟ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΠΕΤΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ, ΣΑΦΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΕΝ ΠΤΗΣΕΙ!
Εξι χρόνια μετά την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου «Σινούκ», που στις 11 Σεπτεμβρίου του 2004 μετέφερε από την Αθήνα στις Καρυές του Αγίου Ορους τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Πέτρο, και τη συνοδεία του, αποκαλύπτονται σοβαρότατα στοιχεία που δεν έχουν αξιολογηθεί και διαλευκανθεί, ενώ και οι δύο κυβερνήσεις (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ),

Ανακαλύφθηκε το περιεχόμενο φαρμακευτικών χαπιών αρχαίων ελλήνων γιατρών

Αμερικανοί αρχαιοβοτανολόγοι μπόρεσαν για πρώτη φορά να μελετήσουν και να αναλύσουν το περιεχόμενο χαπιών που έφτιαχναν οι γιατροί στην αρχαία Ελλάδα και τα οποία ανακαλύφθηκαν προ 20ετίας, σε ένα ναυάγιο ελληνικού πλοίου στα ανοιχτά της Τοσκάνης.
Το πλοίο από ξύλο καρυδιάς, το οποίο ναυάγησε το 130 π.Χ., μετέφερε γυαλικά από τη Συρία και φάρμακα, που τα περισσότερα δεν είχαν καθόλου μουσκέψει από το νερό.

Πρόληψη παιδικών ατυχημάτων στα σχολεία


Τα μικρά παιδιά είναι από τη φύση τους γεμάτα περιέργεια και δεν έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση του κινδύνου, γι' αυτό και είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στα ατυχήματα. Μεγαλώνοντας, αναπτύσσουν μεν την αίσθηση του κινδύνου, επηρεάζονται όμως και από άλλους παράγοντες, όπως η ανάγκη επίδειξης, η αντίδραση στους νόμους και στις συμβουλές των ενηλίκων και η γοητεία της περιπέτειας, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να κινδυνεύουν από ατυχήματα. Για τους λόγους αυτούς,

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_84_11/09/2010_414578

Η προιστορία του ξύλου του Τιμίου Σταυρού

Λειψανοθήκη με τεμάχιο του Τίμιου Ξύλου. Δώρο του Αγίου Λάζαρου Βασιλέα των Σέρβων στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.


Ηλεκτρικά scooter από Smart και Mini!

Τόσο η Smart όσο και η Mini προετοιμάζονται για το σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού και ετοιμάζουν τις δικές τους εκπλήξεις που αυτή την φορά δεν θα έχουν… τέσσερις ρόδες αλλά δύο!
Για την ακρίβεια οι δύο εταιρίες θα προχωρήσουν στην παρουσίαση δύο πρωτότυπων plug-in ηλεκτροκίνητων scooter και στις οθόνες σας βλέπετε τα πρώτα σκίτσα αναμένοντας και τις φωτογραφίες.