Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Γράμμα από την «πολιορκημένη» Μόσχα

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ, ΜΟΣΧΑ avgerinos@ellada-russia.ru
Είναι, άραγε, απλώς η «κατάρα του ρωσικού Αυγούστου», που ξαναχτύπησε με τη μορφή μιας δραματικής φυσικής καταστροφής, ή άλλη μια απόδειξη, με τρόπο τραγικό, ότι οι ισορροπίες του παγκόσμιου κλίματος όπως το γνωρίζαμε είναι όντως παρελθόν;
Η ώρα είναι επτά το απόγευμα, η ατμόσφαιρα της Μόσχας είναι αποπνικτική, δεν μπορείς να αναπνεύσεις παρά μόνο με τη βοήθεια βρεγμένου μαντιλιού ή μάσκας χημικού πολέμου κι οι γείτονές μου

Αποκάλυψη: Abarth 500C Essesse & Abarth Punto Evo Essesse

Η επέκταση στην εταιρεία της Fiat,  tuning Abarth συνεχίζεται με την εισαγωγή δύο νέων μοντέλων. Το Abarth esseesse 500C και το Abarth Punto Evo esseesse θα φορούν περήφανα τα λογότυπα σκορπιός, όταν εμφανιστούν στο κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού στα τέλη του μήνα.
Και τα δύο αυτοκίνητα έχουν βελτιώσεις στις "επιδόσεις, το χειρισμό και την ασφάλεια", διατηρώντας παράλληλα "χαμηλές εκπομπές και κατανάλωση καυσίμου,"

Σατυρικό.

Γράφει η Ιδεοπηγή
ΓΑΠ στο ‘Οσλο.
«Το αυγό είναι λευκό γι’ αυτό θα το βάψουμε μαύρο για να λευκανθεί περισσότερο». Αυτό είναι ένα λογικό άλμα στο παράλογο και ταιριάζει με τα λεγόμενα του ΓΑΠ στο Όσλο.
Οι γνωρίζοντες τα της Ελλάδας κοίταζαν κατάπληκτοι τον Έλληνα πρωθυπουργό να μιλά για την ανάγκη ύπαρξης κοινωνικού κράτους και την καταπολέμηση της ανεργίας.
Αυτός που με την κυβέρνησή του υπακούοντας τυφλά τις εντολές του ΔΝΤ και της ΕΕ (δηλαδή των διεθνών τοκογλύφων) διέλυσε τον κοινωνικό ιστό στην Ελλάδα καταργώντας στην ουσία το κοινωνικό κράτος μίλησε για την ανάγκη ύπαρξής του. Τρελαίνεσαι ή δεν τρελαίνεσαι;

Γιώργο μου, μπορεί η Μιλένα να ξεχωρίσει τα τρακτέρ από τα Hummer;


Από τον Βασίλη Μπόνιο
Δεν ξέρω αν ήταν η σκέψη της Άντας που βρισκόταν στο "Αττικό" νοσοκομείο με το πρόβλημα υγείας της, η οι "οδηγίες " των πολυφερμένων συμβούλων του, που έκανε τις απαντήσεις του Γιώργου ν ακούγονται άνευρες και στο ίδιο τέμπο, με την χροιά της φωνής του να είναι αχρωμάτιστη, επίπεδη και μονότονη σαν προσευχή βεδουίνου μοναχού.

Πρώτα ο μαθητής... για να κρυβόμαστε από πίσω;

Από μεγάλα λόγια χορτάσαμε.
Από παρελάσεις στα κανάλια (τις μόνες που ούτε λόγο κάνουμε να καταργήσουμε) το ίδιο.
Προκάτ ερωτήσεις, έτοιμες απαντήσεις.
Στη Μαρέττα φταίγαν οι επαπειλούμενες, στην Άννα φταίνε οι αποσπάσεις στους δεσποτάδες.
Κι από κει και πέρα τίποτε δεν άλλαξε, τίποτα δεν θ΄αλλάξει.
Όσοι ήταν να πάρουν τοποθετήσεις, αποσπάσεις, και λοιπές δημοκρατικές διαδικασίες θα τις πάρουν όπως πριν. Οι υπόλοιποι θα κυνηγούν και θα κυνηγούνται.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για τον Τίμιο Σταυρό

Ο Σταυρός είναι το θέλημα του Πατρός, η δόξα του Μονογενούς, η αγαλλίαση του Πνεύματος, ο κόσμος των αγγέλων, η ασφάλεια της Εκκλησίας, το καύχημα του Παύλου (Άπαντα, 2: 472)
Σήμερα σταυρώνεται ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός και εμείς γιορτάζουμε για να μάθεις, ότι ο Σταυρός είναι γιορτή και πανήγυρη πνευματική. Πριν, ο Σταυρός ήταν συνώνυμος της καταδίκης, αλλά τώρα έγινε αντικείμενο πολύτιμο (Άπαντα, 2: 476).
Και τι δεν μας έδωσε ο Σταυρός! Το λόγο για την αθανασία της ψυχής, για την ανάσταση των σωμάτων, για τον απεγκλωβισμό από το παρόν και την ελπίδα για το μέλλον … Αγγέλους έκανε τους ανθρώπους! (Άπαντα, 10:32).

Ερωτήσεις στον κ. Πρωθυπουργό για τα νέα μέτρα στην παιδεία


Κ. Πρωθυπουργέ,
Σχετικά με όσα ανακοινώσατε στην ΔΕΘ για την “επανάσταση” στην παιδεία, δεν μας είπατε πώς θα γίνουν αυτές οι “ανατροπές”, αυτή η “επανάσταση”. Με τι προσωπικό; Με πόσες χαμένες διδακτικές ώρες; Με πόσους μαθητές ανά τμήμα; Αλήθεια, ξέρετε πόσα σχολεία έκλεισαν φέτος ή συγχωνεύθηκαν;
Η “επανάσταση” κ. Πρωθυπουργέ πρέπει να ξεκινήσει από το Νηπιαγωγείο, όχι από το εξεταστικό σύστημα. Από κάτω γίνονται οι επαναστάσεις. Όχι από την 3η Λυκείου. Μιλάτε για Παιδεία, όχι για εξετάσεις και διαγωνισμούς.

Είπε ο Γιώργος “λεφτά υπάρχουν” και έρχεται η Τρόϊκα να τα βρεί

Μια ημέρα μετά τη ΔΕΘ καταφτάνει σήμερα στην Αθήνα η Τρόϊκα για να συντάξει τον  προϋπολογισμό του 2011. Μετά τις τοποθετήσεις του Γ. Παπανδρέου ότι λεφτά  υπάρχουν, ότι δεν θα θιγεί κανένας κι ότι θα βγούμε από το Μνημόνιο ίσως και  πριν το 2013, έρχεται το ίδιο το… Μνημόνιο να μας βάλει στη θέση μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο που πατά πόδι τη Δευτέρα στη χώρα μας, θα βρει μια πιο μαύρη εικόνα από εκείνη που  έχει αφήσει πριν απο μερικές εβδομάδες.

Συνταξιούχος η Μιλένα Αποστολάκη - Σε πρόωρη σύνταξη απο την Ολυμπιακή!!!

Η Μιλένα Αποστολάκη είναι 65 χρόνων;;;
Όχι, απλά ανήκει στους εκλεκτούς εθνοσωτήρες" αυτού του τόπου.
Κι όμως αποτελεί γεγονός, η Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος. Η τέως υπουργό του "εθνοπατέρα" Σημίτη που μας έκανε Ευρώ-κατόχους και πρώην «ιδιαιτέρα» γραμματέας του «σιδερένιου» μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, βγαίνει στην σύνταξη πρόωρα απο τη Ολυμπιακή, με τον νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός, «Βασιλάκης Καΐλας», κατά κόσμον Λοβέρδος. Η σύνταξη της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ/μήνα, με 21 χρόνια «υπηρεσίας» στην Ο.Α. , τώρα

Εκτουρκισμός της Μειονότητας


Ένα πάγιο αίτημα της Άγκυρας σχετικά με την Ελληνική Μουσουλμανική Μειονότητα φαίνεται πως ικανοποίησε το υπουργείο Παιδείας καθώς κλείνει με απόφασή του η Ελληνική Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης, στην οποία εκπαιδεύονται δάσκαλοι για τα μειονοτικά σχολεία της Θράκης. Εισηγήτρια της απόφασης φέρεται ότι είναι η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα, κατόπιν αιτήματος της αυτοαποκαλούμενη «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» στη διάρκεια ειδικής ημερίδας που διοργανώθηκε από την ειδική γραμματέα

Τον βάτραχο δεν τον πιάνεις εύκολα! Όπως ακριβώς τον πονηρό λογισμό!

Ι.Κ.Κορναράκη, Ομοτ.Καθηγητού  Παν/μιου
Ο όσιος Ιωάννης, συγγραφέας της Κλίμακος μας δίνει μια θαυμάσια εικόνα της συμπεριφοράς και της δράσεως του πονηρού λογισμού στον ανθρώπινο νου με την ανύποπτη και αφανή, για τον πνευματικό αγωνιστή, παρέμβασή του στην μετατροπή ενός αγαθού λογισμού σε πονηρό!
Ο λογισμός αυτός εικονίζεται στο κείμενο της Κλίμακος με την μορφή του αθώου και ουσιαστικά ακίνδυνου, στην πραγματική και φυσική του εικόνα, για την ανθρώπινη ζωή βατράχου.
Γράφει λοιπόν ο όσιος Ιωάννης:
«Μερικές φορές, καθώς αντλούσαμε νερό από τις πηγές,

Τηλεφωνήθηκαν τα "μαλωμένα" συνεταιράκια

Με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στην χώρα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.
Ο Ομπάμα δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ενισχύει τον εκδημοκρατισμό της χώρας, ενώ από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε την σημασία του δημοψηφίσματος για τη συνέχιση των συνταγματικών

Αυτή τη φορά η πολιτική μάχη θα δοθεί - αν δοθεί - στους δρόμους της Αθήνας και όχι στις κάλπες

Η κυβέρνηση οχυρώθηκε
Ισχυροποίησε την κυβέρνησή του με τον ανασχηματισμό που έκανε μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Επαναφέροντας σε υπουργικούς θώκους στελέχη όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, η Μιλένα Αποστολάκη κ.ά., ο Γ. Παπανδρέου συσπειρώνει πολύ καλύτερα «το όλον ΠΑΣΟΚ».
Μέσω της υπουργοποίησης καθιστά συνενόχους για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική που υπαγορεύει το ΔΝΤ πολλούς από τους ηγέτες του κυβερνώντος κόμματος που μέχρι τώρα την επέκριναν.

Σκέψεις- Ευχές για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς 2010-2011

Οι μέρες πέρασαν. Το καλοκαίρι που όλοι με τόση προσμονή περιμέναμε μόλις τελείωσε.
Η νοσταλγία για αυτά που ζήσαμε, η επιθυμία για αυτά που γευτήκαμε ως εμπειρίες, μας αφήνουν στην καρδιά μας μια γλυκύτητα αναμνήσεων που όλοι θα θέλαμε να ξαναζήσουμε, που οι περισσότεροι ίσως θσ προτιμούσαμε να είναι πιο συχνό.
Τώρα παιδιά, όλοι μας γυρνάμε εκεί που ανήκουμε. Τι ωραία αίσθηση! Εκεί που ανήκεις. Στον χώρο τον δικό σου. Στην γωνιά την προσωπική σου. Αν είσαι μαθητής, στο σχολείο σου. Αν είσαι φοιτητής/τρια στον πανεπιστημιό σου. Αν είσαι εργαζόμενος,

Αποκάλυψη: Το δικό της ΜΙΝΙ ετοιμάζει η Lotus!

Ίσως να μην το περιμένατε ποτέ αλλά η Lotus ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο Παρίσι ένα κόμπακτ μοντέλο με αστικές διαστάσεις που θα αποτελέσει το μικρότερο στην ιστορία της φίρμας αλλά και τον βασικό αντίπαλο του ΜΙΝΙ. Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εκεί αφού το Global Small Car, όπως το αποκαλεί για την ώρα η Lotus, είναι υβριδικό και βασίζεται στο πρωτότυπο Proton EMAS που είχαμε δει τον περασμένο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης.

Ή σωστή συνείδηση πληροφορεί τον άνθρωπο σωστά

Δεν  υπάρχει  μεγαλύτερο  πράγμα  στον  άνθρωπο  άπό  τήν  αναπαυμένη  συνείδηση.
Είναι μεγάλο πράγμα νά μή σε πειράζη ή συνείδηση σου, ότι μπορούσες νά κάνης και κάτι άλλο και  δεν το έκανες. Τότε ό άνθρωπος έχει μιά συνεχή εσωτερική χαρά καί όλη ή ζωή του είναι πανηγύρι. Αυτή ή εσωτερική χαρά δίνει τήν πνευματική δύναμη.
- Γέροντα, πώς θά καταλάβη κανείς ότι είναι εύάρεστο στον θεό αυτό πού κάνει;
- Έχει ό άνθρωπος εσωτερική πληροφορία.
- Φθάνει ή δική του πληροφορία ή χρειάζεται καί ή μαρτυρία των άλλων;
- Μιλάω γιά έναν πού έχει σωστή συνείδηση δεν μιλάω γιά έναν πού έχει λανθασμένη συνείδηση.