Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ο θυμός και η αγάπη δεν έχουν κανένα όριο...

"Ενώ ένας άνδρας γυάλιζε το νέο αυτοκίνητό του, ο ηλικίας 4 ετών γιος του, πήρε μια πέτρα και γρατσούνισε με γραμμές μέρος του αυτοκινήτου. Στο θυμό του απάνω, ο άνδρας αυτός πήρε το χέρι του παιδιού του και χρησιμοποιώντας ένα γαλλικό κλειδί, το χτύπησε πολλές φορές .
Στο νοσοκομείο, το παιδί έχασε όλα τα δάχτυλά του λόγω των πολλαπλών σπασιμάτων. Όταν το παιδί είδε τον πατέρα του με τα παραπονεμένα μάτια του γεμάτα πόνο τον ρώτησε:

Φαρμακερά βέλη από τις ΗΠΑ


Γιωργάκη αγορίνα μου γιατί φωνάζει ο θείος Ομπάμα;
Με απορία παρακολουθούν οικονομικοί παράγοντες της Αμερικής όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα. Τους «σκανδάλισε» ειδικά το παρασκήνιο για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης αλλά και η απόφαση του πρωθυπουργού να μετακομίσουν όλοι οι υπουργοί στη Θεσσαλονίκη για την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Τα σχόλια δεν είναι κολακευτικά και τα μηνύματα κυριαρχούνται από ειρωνεία.
Ο ανασχηματισμός ήταν μια φαρσοκωμωδία από μόνος του. Το γεγονός ότι

“Καταπιεσμένη αλβανική μειονότητα” στην Ελλάδα ανακάλυψαν από το πουθενά οι "φίλοι" και "σύμμαχοι" Αμερικανοί


Προβοκάτσια σε βάρος της Αθήνας αποτελεί το χθεσινό ρεπορτάζ της αμερικάνικης εφημερίδας The Washington Times, με τίτλο “Leader concerned by Albanian nationalism”, που αναφέρεται στην δήλωση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή την δολοφονία του Α. Γκούμα μέλους της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας στις 13 Αυγούστου στην Χειμάρρα.

Παρακάτου χαλνάει !!!

Η επάρκεια της καλλικρατικής προετοιμασίας, η σοβαρότητα της πολιτικής και διοικητικής προσπάθειας, και η ακριβής γνώση της αυτοδιοικητικής πραγματικότητας προβάλλουν ανάγλυφα στις βροχηδόν εκδιδόμενες υπουργικές αποφάσεις, δια των οποίων επιχειρείται «ρύθμιση θεμάτων» σχετικών, τόσο με την επικείμενη εφαρμογή του ιοβόλου Καλλικράτη, όσο και, ειδικότερα, με την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών του μεταπροσεχούς μηνός Νοεμβρίου. Σταγόνα στον ωκεανό της καλλικρατικής προχειρότητας αποτελεί μια κοινή απόφαση των Υπουργών κυρίων Ραγκούση

Η σημερινή ιδεολογική μάχη και τα ιστολόγια.

Γράφει η Ιδεοπηγή
Ο αιώνας που διανύουμε χαρακτηρίζεται απ’ την αντιπαλότητα δύο κύριων ιδεολογικών θέσεων.
Η νεοταξική θέση που υποστηρίζει την κοινωνία της πληροφορίας και η θέση όσων αντιστρατεύονται την νέα τάξη που υποστηρίζει την κοινωνία της γνώσης.
Όταν λέμε κοινωνία της πληροφορίας εννοούμε την μετατροπή των ανθρώπων σε δέκτες πληροφοριών τις οποίες άκριτα πρέπει να δέχονται σαν τη μόνη αλήθεια.

Η δίψα της ειρήνης κι ο τρόμος της μπόμπας

Φωτίου Κόντογλου 
Ο κακόμοιρος ο κόσμος διψά ειρήνη. Μα χωρίς την απομέσα ειρήνη, δεν μπορεί να γίνη ειρήνη εξωτερική.
Χωρίς την ψυχική ειρήνη, η πολιτική και κοινωνική ειρήνη είναι ψεύτικη. «Ειρήνη αφίημι υμίν, είπε ο Χριστός στους μαθητές Του κατά το Μυστικό Δείπνο, ειρή νην την εμήν δίδωμι υμίν. Ου καθώς ο κόσμος δίδωσι, εγώ δίδωμι υμίν». Πρόσεξες για να δης καλά τί λέγει ο Χριστός; «Ου καθώς ο κόσμος δίδωσι, εγώ δίδωμι υμίν».

Η ομοιοπαθητική της διαφθοράς

Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Χαράς ευαγγέλια για κυβέρνηση και ΜΜΕ! Μετά το κολοσσιαίο θέμα του «ιπτάμενου παπουτσιού» και τα τηλεοπτικά δικαστήρια που στήθηκαν στο άψε - σβήσε, λίγο πριν βρομίσει το πτώμα και δεν το αντέχουν ούτε τα δελτία ειδήσεων, άνοιξε πάλι το θέμα των φορτηγατζήδων. Επιτέλους!
● Άλλη μια κοινωνική ομάδα – ανεξαρτήτως του βαθμού δικαίου ή αδίκου, το οποίο άλλωστε κανείς δεν θα ψάξει αποκομμένη από τις υπόλοιπες θα συγκεντρώσει την μήνιν και τα διασταυρούμενα πυρά παραδομένη στη χλεύη της κοινωνίας.

Υβριδική κάμερα από τη Samsung

Στην κατασκευή μια κάμερας χωρίς φακό και σαφώς πιο μικρής σε μέγεθος από τις υπόλοιπες της αγοράς προχώρησε η κορεάτικη εταιρεία Samsung.Η εταιρεία προσδοκά ότι η αγορά καμερών θα δεκαπλασιαστεί μέχρι το 2015, φτάνοντας τα 15,3 εκατομμύρια μονάδες.
"Το νέο μοντέλο ήδη προσελκύει καταναλωτές" τόνισε ο επικεφαλής του τμήματος Digital Imaging Business της Samsung, Παρκ Σανγκ - Τζιν.

Έγινε νέο υπουργείο για ένα υπάρχοντα νόμο !!!!

Τελικά πρέπει να το ομολογήσουμε. Αυτή η κυβέρνηση έχει φαντασία. Προκειμένου να τεκμηριώσει τη δημιουργία ενός ακόμη υπουργείου, στα πλαίσια της ευελιξίας της για τη ταχύτερη έξοδο από το μνημόνιο (!!!), έκανε κάτι πάρα πολύ απλό. Χρησιμοποίησε έτοιμο υλικό που της άφησε η Νέα Δημοκρατία.
Έτσι, πήρε έναν έτοιμο νόμο του 2009, τον έντυσε με επικοινωνιακές κορδέλες, το πρόσθεσε στο καλάθι των ανέξοδων εξαγγελιών και, να σου το υπουργείο και ο Παμπούκης υπουργός. Όχι ότι αυτό είναι υποχρεωτικά κακό, αλλά οι ανάγκες για εξαγγελίες διαδικασιών ταχείας δανειοδότησης (ή fast track για τις ανάγκες του μνημονίου) και της επιτάχυνσης για αθρόα προσέλκυση ενδιαφερομένων

Το φαρμακείο της ψυχής


(Αληθινό συμβάν )

Ήταν πολύ περήφανος για τον μοναχογιό του ο κ. Μιχάλης ο Φαρμακοποιός. Καλός στα γράμματα από μικρός,φιλομαθής ,φιλόδοξος και υπάκουος ...από μικρός.Γι αυτό και δεν τα λυπήθηκε τα τόσα χρήματα που ξόδεψε για να τον σπουδάσει έξω ...βλέπετε εκείνα τα χρόνια ήταν καλύτερα να σπουδάσει κανείς στο εξωτερικό γι αυτό δεν νοιάστηκε με όλη του την καρδιά κάθε μήνα του έστελνα τα χρειαζούμενα.

Θεέ μου, κάνε με τηλεόραση!

«Θεέ μου, απόψε σου ζητάω κάτι που το θέλω πάρα πολύ. Θέλω να με κάνεις τηλεόραση! Θέλω να πάρω τη θέση της τηλεόρασης που είναι στο σπίτι μου. Να έχω το δικό μου χώρο. Να έχω την οικογένειά μου γύρω από εμένα. Να με παίρνουν στα σοβαρά όταν μιλάω. Θέλω να είμαι το κέντρο της προσοχής και να με ακούνε οι άλλοι χωρίς διακοπές ή ερωτήσεις. Θέλω να έχω την ίδια φροντίδα που έχει η τηλεόραση όταν δεν λειτουργεί.

Βροντούν τα πέταλα, βροντούν και οι σακοράφες!

ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
Δεν ξέρω τον κύριο που με την "σκηνοθετική επιμέλεια" του BBC έβγαλε το παπούτσι και το πέταξε στον κατοχικό πρωθυπουργό, ούτε φυσικά γνωρίζω αν του είχε μείνει στάλα "επαναστατικού" αυθορμητισμού. Αυτό όμως που φάνηκε από το video του BBC είναι ότι όλα έγιναν μόνο και μόνο για να δείξουν τα κανάλια κάτι "διαφορετικό", κάτι πιο "πιασάρικο" από αυτές τις ...βαρετές εικόνες με τους χιλιάδες αγανακτισμένους άνεργους , ταλαιπωρημένους εργάτες και υπαλλήλους, που διαδήλωναν την αντίθεσή τους στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα του "αντιεξουσιαστή" σφετεριστή της εξουσίας.

Τι σκέπτονται τα παιδιά στην κάθε ηλικία για τον πατέρα

Έξι χρονών: Ο πατέρας τα ξέρει όλα.

Δέκα χρονών: Ο πατέρας ξέρει πολλά.

Δεκαπέντε χρονών: Ο πατέρας δεν ξέρει τίποτα.

Είκοσι χρονών: Ο πατέρας ξέρει αρκετά.

Το σεντόνι, το Καμπ Νου και το διπλό

Τα σεντόνια βγαίνουν από τη ναφθαλίνη, τα παίρνουν οι πιτσιρικάδες και τα κουνάνε κατά τις 21:45, υπό τον εκκωφαντικό ήχο της μουσικής του θεσμού, που μελέτες έχουν δείξει ότι εκνευρίζει τις γυναίκες περισσότερο από τα πεταμένα στο πάτωμα ρούχα. Η ποδοσφαιρική Ευρώπη βάζει τα καλά της, οι καναπέδες θα αναστενάξουν από τη συνεχή κίνηση των φιλάθλων που ζουν τα ματς, οι οποίοι ταυτόχρονα καταβροχθίζουν εδέσματα ταχυφαγείων και σουβλακερί ,

Θαυμάστε την δομημένη σκέψη που κυβερνά;;; την Ελλάδα

Προσκεκλημένος σε πάνελ, κάτι σαν την Ευγενία Μανωλίδου, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος σε μια εκπομπή της νορβηγικής τηλεόρασης είπε : "Ο Ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του, στηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησής μας". Επειδή όμως, απ' ότι φαίνεται, κάποιος του έγνεψε πίσω από τις κάμερες ότι είπε κοτσάνα ἤ είδε τον πρωθυπουργό της Ισπανίας που καθόταν δίπλα του να καγχάζει, αποφάσισε να το σώσει. Είπε λοιπόν ο ετοιμόλογος κ. Παπανδρέου : "αν ήμουν και εγώ απλός πολίτης , θα διαδήλωνα στο δρόμο κατά των μέτρων"!!!! Αυτό το πνεύμα πάει στράφι, χαραμίζεται ως πρωθυπουργός. Του αξίζει κάτι πολύ πιο σοβαρό, κάτι πολύ πιο περίπλοκο. Πάντως μετά το πέρας της εκπομπής, που κατά πως φαίνεται παρακολουθούσαν διεθνείς οικονομικοί παράγοντες, τραπεζίτες, κερδοσκόποι κλπ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τα spreads ξεπέρασαν πάλι τις 1000 μονάδες.

H Στοκχόλμη, η Σταχτοπούτα, τα MM“E” και τα μπλογκς...

«Οι μάζες είναι σαν τις πόρνες. Οσο
περισσότερο τις πιέζεις, τόσο
 περισσότερο  ενδίδουν»
(Αδόλφος Χίτλερ)
Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
Σε σχόλιο της κυριακάτικης Καθημερινής, ο διευθυντής περιοδικών εκδόσεων Σ. Τσιχλιάς, αναρωτιέται, (ενώ δεν θα ‘πρεπε)«για ποιον άλλον άραγε λόγο το 44% των συμπολιτών μας ( παρά τα σκληρά μέτρα) επιμένει, τουλάχιστον σύμφωνα με την προχθεσινή δημοσκόπηση της Public Issue, να αναδεικνύει πρώτο κόμμα με συντριπτική διαφορά το ΠΑΣΟΚ» και προσπαθεί να εξηγήσει αυτό το παράδοξο με το γνωστό Σύνδρομο της Στοκχόλμης.
«Ως σύνδρομο της Στοκχόλμης, η ψυχιατρική ορίζει την ψυχολογική διαταραχή κατά την οποία ένα θύμα αναπτύσσει συναισθηματικό δεσμό με τον θύτη του, ένας σφόδρα εξουσιαζόμενος με τον εξουσιαστή του.
Η ψυχιατρική ισχυρίζεται ότι ο εξουσιαζόμενος συμπαθεί τον εξουσιαστή, δένεται μαζί του, σχεδόν ασυνείδητα, γιατί αυτός είναι ένας τρόπος να αυξήσει τις πιθανότητές του να...
 επιβιώσει».