Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Μη ζεις τη ζωή σου τόσο γρήγορα έτσι ώστε να αναγκάζεις τον Άλλον… να σου πετάξει ένα τούβλο!

Ένα νεαρό και επιτυχημένο στέλεχος εταιρείας οδηγούσε τη νέα του «τζάγκουαρ» κάπως γρήγορα σε μια γειτονιά όχι και τόσο καλόφημη. Πρόσεχε μην τυχόν κανένα παιδάκι ξεπροβάλει απότομα ανάμεσα από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Κάποια στιγμή πιστεύοντας πως είδε κάτι να κινείται, επιβράδυνε. Αντί όμως να εμφανιστεί κάποιο παιδάκι, ένα τούβλο χτύπησε με δύναμη την πλαϊνή πόρτα της τζάγκουαρ του. Φρέναρε απότομα και κάνοντας όπισθεν κατευθύνθηκε στο σημείο που το τούβλο είχε ριχτεί.

"Δίδυμοι πύργοι" στον Πειραιά!!! Θεός φυλάξοι... KANE MOY TI XARI...

Ευρηματική και χαρίεσσα η επωνυμία μιας Κτηματικής Εταιρείας, που διαθέτει «δίδυμο πύργο» (!!!) στον Πειραιά, προκαλεί συνειρμούς ευφορίας (προσοχή στο ύψιλον), και παρέχει στον επί του Πολιτισμού Υπουργόν μας την «πρώτη ύλη» για την έκδοση της πλέον συμβολικής αποφάσεως της εθνοσωτηρίου πολιτικής σταδιοδρομίας του. Στο υπ’ αριθμ. 364 φύλλο του τεύχους ΑΑΠ του ΦΕΚ της 6ης Σεπτεμβρίου 2010 δημοσιεύεται απόφαση του κυρίου Γερουλάνου, επιγραφομένη:

Το τρίγωνο της Ραφήνας

Η κάθαρση στην πολιτική ζωή του τόπου θα έρθει από τους ταξιτζήδες. Και για να αναγνωρίσουμε και τα καλά της κρίσης…
Στις προηγούμενες εξεταστικές η Πελέκη δεν άνοιξε το στόμα της γιατί η ίδια και οι φίλες της μετακινούνταν με ΙΧ αυτοκίνητο. Ενώ τώρα λόγο κρίσης παίρνουν ταξί. Και έτσι έμαθαν την άποψη του ταξιτζή για τον Βουλγαράκη.
Σκέψου να μετακινηθούν και με λεωφορείο ή μετρό τι έχουν να πουν….
Ο Κωστάκης λοιπόν έδινε τις εντολές για το Βατοπέδι μέσω Αγγέλου και Ρουσόπουλου.

Συγκλονιστικό άρθρο τούρκου δημοσιογράφου για τον τρόπο που γιόρτασαν οι Τούρκοι την Αλωση της Κωνσταντινούπολης!

Ο φίλος του pyles.tv κ. Φώτης Δότσικας μας έστειλε το παρακάτω κείμενο, συνοδευόμενο από ένα άρθρο τουρκικής εφημερίδας, μεταφρασμένο στα ελληνικά:
" Με ένα εντυπωσιακά ειλικρινές άρθρο, που δημοσιεύεται στην έγκυρη εφημερίδα SABAH, από τον Engin Ardic, γνωστό συγγραφέα και δημοσιογράφο στην Τουρκία στηλιτεύεται ο Τουρκικός τρόπος εορτασμού της πτώσης της Kωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου...
Στο εν λόγω άρθρο ο συγγραφέας παρουσιάζει µία σειρά από αλήθειες για τις οποίες το Κεµαλικό καθεστώς εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να καταπνίξει. Αξίζει να παρατεθεί μεταφρασμένο το πλήρες κείμενο, από την συγκεκριμένη διεύθυνση της Τουρκικής εφημερίδας Sabah το οποίο έχει ως εξής :

Εάν θα ακριβύνει πολύ το φαγητό…

Επειδή δεν ξέρετε πως έρχονται τα πράγματα, καλού-κακού κρατηθείτε σε …..φόρμα!!!
Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε τι εννοούμε!!!


Ένας «θετικός» τρόπος να αντιμετωπίζεις τον φορμαλισμό στις «θετικές» επιστήμες

Το κείμενο που ακολουθεί αφορά μια ερώτηση που ήταν θέμα σε εξετάσεις Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης...
«Να περιγράψετε πώς μπορούμε να μετρήσουμε το ύψος ενός ουρανοξύστη χρησιμοποιώντας ένα βαρόμετρο».
Ένας φοιτητής απάντησε: «Δένετε ένα μακρύ σπάγκο στο λαιμό του βαρόμετρου και στη συνέχεια κατεβάζετε το βαρόμετρο από την ταράτσα μέχρι να εγγίζει το έδαφος. Το ύψος του κτιρίου θα ισούται με το μήκος του νήματος συν το μήκος του βαρόμετρου».
Αυτή η πρωτότυπη απάντηση εξόργισε τόσο τον εξεταστή, ώστε αυτός έκοψε το φοιτητή στο συγκεκριμένο μάθημα. Ο φοιτητής προσέφυγε αμέσως στις αρχές του Πανεπιστημίου, ισχυριζόμενος ότι η απάντησή του ήταν αναμφίβολα σωστή και ότι αδίκως κόπηκε.

Φιλμ μεταμορφώνει τα παράθυρα σε φωτοβολταϊκά!

Ενα φιλμ που βασίζεται στην τεχνολογία των νανοκρυστάλλων και μπορεί να μεταμορφώσει την επιφάνεια επικόλλησής του σε φωτοβολταϊκό σύστημα δημιούργησε η νορβηγική εταιρεία ΕnSol ΑS σε συνεργασία με βρετανούς ειδικούς από το Πανεπιστήμιο του Λέσεστερ.
«Ενα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι το γεγονός ότι το διάφανο φιλμ μπορεί να κολληθεί απευθείας επάνω στο τζάμι των παραθύρων, μετατρέποντας έτσι ένα ολόκληρο κτίριο σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής

Ακόμη πιο έξυπνα στο μέλλον τα «έξυπνα κινητά»

Ακόμη πιο έξυπνα κινητά τηλέφωνα που θα αντιδρούν στη διάθεση του χρήστη και τηλεοράσεις που μπορούν να ξεχωρίσουν τον τηλεθεατή είναι μερικά από τα επόμενα τεχνολογικά βήματα, όπως τα περιέγραψε ένας από τους γκουρού του τεχνολογικού τμήματος της Intel.
Ο επικεφαλής τεχνολογικής ανάπτυξης της σημαντικότερης εταιρείας κατασκευής επεξεργαστών, Τζάστιν Ράτνερ, μιλώντας στο ετήσιο φόρουμ προγραμματιστών της Intel, στο Σαν Φρανσίσκο, θέλησε να δείξει τον τρόπο που κάποια μέρα οι προσωπικές συσκευές θα μας δίνουν συμβουλές

Άρης Καβαλάρης

Μια τεράστια, μια ιστορική νίκη με 1-0 πέτυχε ο Άρης απόψε στο “Κλεάνθης Βικελίδης” απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου, την ομάδα του Ντιέγκο Φορλάν, την Ατλέτικο Μαδρίτης. Το γκολ ο Χαβίτο με εκπληκτικό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή. Πίεσε η Ατλέτικο στο τελευταίο τέταρτο, χωρίς αποτέλεσμα. Ο Κούπερ πήρε την ταυτότητα του Κίκε Φλόρες. Ο Άρης θα είναι

Ω μητέρα πατρίδα Ελλάδα

ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ γιατί τολμώ να εμφανίζομαι σε μια ταβέρνα με όλα μου τα παιδιά. Τους χαλάω την «Ησυχία» τους και μου λένε «μάζεψε» τα παιδιά σου κάνουν θόρυβο όταν κάποιοι μπορούν να κουβαλούν το σκυλάκι πολυτελείας τους ή τη πολυτελέστατη φιλενάδα τους.
ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ γιατί θέλω να εργάζομαι ώστε να μπορώ να μεγαλώσω τα παιδιά μου και όταν γεράσω μια αξιοπρεπή σύνταξη για να μπορώ να τα βοηθήσω όπως κάνουν όλοι όταν κάποιοι κοιμούνται και ξυπνούν με λυμένα τα προβλήματα τους για γενεές πολλές αφού έχουν βάλει βαθειά το χεράκι τους στο δημόσιο χρήμα.

Ανακατατάξεις στις κατασκευαστικές εταιρείες

Πρόταση για την εξαγορά μεγάλου πακέτου μετοχών, ώστε να έχει τον έλεγχο άνω του 50% της γνωστής κατασκευαστικής εταιρείας Hochtief, έκανε η ισπανική εταιρεία Actividades de Construccion & Servicios (ACS). Ήδη η δεύτερη κατέχει το 30% της πρώτης και σχεδιάζει να ελέγξει τη γερμανική εταιρεία.
Τι μας ενδιαφέρει αυτή η είδηση, θα ρωτούσε κάποιος που δεν γνωρίζει τα κατασκευαστικά. Κι όμως έχει έντονο ελληνικό χρώμα η εξαγορά αυτή, καθώς τόσο η Hochtief όσο και η ACS έχουν πάρει ουκ ολίγα έργα στη χώρα μας και δεν αποκλείεται να προκληθούν μεγάλες ανακατατάξεις στην εγχώρια κατασκευαστική αγορά.
Για να θυμηθούμε, η γερμανική εταιρεία κατέχει το 45% του αεροδρομίου

Σκίτσο SOLUP

http://www.topontiki.gr/skitsografies

Οι... διπλοσυμπλέκτες της Alfa Romeo

Η ιταλική εταιρία θα παρουσιάσει τις νέες αυτόματες εκδόσεις που θα εξοπλίζονται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Τα συγκεκριμένης τεχνολογίας κιβώτια υιοθετούνται ολοένα και από περισσότερους κατασκευαστές χάρη στην απόλυτα ομαλή και ταχύτατη αλλαγή των σχέσεων καθώς και για την λιγότερο ενεργοβόρα λειτουργία τους συμβάλλοντας στην μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.
Σύμφωνα με τους Ιταλούς το «ξηρό» εξατάχυτο κιβώτιο έχει εξελιχθεί από την FPT