Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Μπορώ να αγοράσω μια ώρα του χρόνου σου;

Ένας πατέρας γυρίζει σπίτι από την εργασία του αργά, κουρασμένος και εκνευρισμένος, για να βρει τον πέντε ετών γιο του να τον περιμένει στην πόρτα.

-Μπαμπά, μπορώ να ρωτήσω κάτι;

-Ναι, βεβαίως, τι είναι;

-Μπαμπά, πόσα παίρνεις σε μια ώρα;

-Αυτό δεν είναι δίκη σου δουλειά, απάντησε θυμωμένος ο πατέρας.

-Θέλω ακριβώς να ξέρω. Παρακαλώ, πες μου πόσα παίρνεις σε μια ώρα;

Καταρρέει το μοντέλο του κρατικοδίαιτου Τύπου

Την πλέον κρίσιμη περίοδο της ιστορίας της περνά ο έντυπος Τύπος ο οποίος πέρα από τη δική του κρίση, βρίσκεται εν μέσω και της σφοδρής ύφεσης που πλήττει την ελληνική οικονομία. Ενας διαλυμένος Τύπος δηλαδή σε μια πιο διαλυμένη οικονομία είναι το εκρηκτικό μίγμα που απειλεί να τινάξει στον αέρα όλο το οικοδόμημα.

Κι επειδή από πολλούς εκφράζονται οι απόψεις του τύπου: να κλείσουν οι εφημερίδες των διαπλεκόμενων, να ρημάξει το Βήμα, το Εθνος, η Ελευθεροτυπία,

Μπίζνες, Σόρος και «Μακεδονία»

Σοφία Βούλτεψη

Η άποψη που ο πολυδιαφημισμένος σύμβουλος του πρωθυπουργού Τομμάζο Παντόα Σκιόππα διατύπωσε σε κοινό άρθρο του με άλλους δύο οικονομολόγους στους Financial Times, σύμφωνα με την οποία θα χρειαστεί τελικά αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και παράταση της παραμονής της τρόικας στη χώρα μας, δεν αποτελεί έκπληξη.
Τέτοιες απόψεις, όπως αυτή σύμφωνα με την οποία η ευρωζώνη χρειάζεται μόνιμο μηχανισμό στήριξης υπό τον έλεγχο του οποίου θα τίθενται απευθείας οι

Όταν πρέπει να δώσεις νόημα στη ζωή σου...


Στα γονίδια αποδίδεται το σύνδρομο υπερκινητικότητας με διάσπαση προσοχής

Πρόκειται για μια από τις πιο συχνές μορφής διαταραχής παγκοσμίως που εντοπίζεται σε πολύ νεαρή ηλικία, με συμπτώματα τη διάσπαση προσοχής, υπερκινητικότητα, δυσκολίες στη συμπεριφορά, καθώς και μαθησιακές δυσκολίες. Σήμερα σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, επιστήμονες από τη Βρετανία, για πρώτη φορά, αποδίδουν τη διαταραχή σε γενετικά αίτια. Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Cardiff με έκθεσή τους στην ιατρική επιθεώρηση Lancet υποστηρίζουν ότι η διαταραχή είναι ένα πρόβλημα του εγκεφάλου όμοια με τον αυτισμό, λέγοντας ότι τα παιδιά που έχουν διαγνωσθεί έχουν περισσότερα ή λιγότερα χρωμοσώματα από αυτά των υγιών παιδιών.

Φαντασία...

Όταν η φαντασία (Gran Turismo 5) γίνεται πραγματικότητα.

Ο νόμος δεν δημιουργεί δίκαιο.

Γράφει η Ιδεοπηγή.
Το μεγάλο θέμα των τελευταίων ημερών είναι η απεργία των φορτηγατζήδων και η ψήφιση του νόμου για το άνοιγμα του κλειστού τους επαγγέλματος.
Το βασανιστικό ερώτημα είναι η μέχρι προχθές νόμιμη κατάσταση ύπαρξης κλειστού επαγγέλματος των ΔΧ φορτηγών ήταν δίκαιη;
Το σημερινό ερώτημα είναι η διαμορφούμενη κατάσταση μετά την ψήφιση του νόμου θα είναι νόμιμη, θα είναι όμως δίκαιη;
Τα παραπάνω ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν απ’ τους ειδήμονες.
Ένα πάντως είναι επιστημονικά αποδεκτό, το δίκαιο δεν αλλάζει αλλά μόνο οι νόμοι.

Το ανακοινωθέν της Μικτής Επιτροπής στην Βιέννη επιβεβαιώνει το ναυάγιο του διαλόγου με τους παπικούς

Σε ειδική υπο-επιτροπή ανέθεσε η Ολομέλεια της Μικτής Επιτροπής διαλόγου με τους παπικούς, πού συνήλθε στην Βιέννη, την εξέταση του θέματος για τον ρόλο του πρωτείου του Πάπα στην Εκκλησία κατά την πρώτη χιλιετεία. Κι αυτό παρότι η ίδια το συζήτησε διεξοδικά αλλά δεν επιτεύχθηκε συμφωνία.
Σύμφωνα με το Ανακοινωθέν που εκδόθηκε (στα αγγλικά) η υπο-επιτροπή θα καταθέσει τα πορίσματά της σε ένα χρόνο.

Παιδί και κινητό

Τα παιδιά, αλλά κυρίως οι γονείς, επιβάλλεται να ενημερωθούν πως το κινητό είναι ένας πομπός που όταν λειτουργεί εκπέμπει ακτινοβολία, σε κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερα μεγάλης ισχύος.
Είναι σχεδόν αδύνατο να προβλεφθεί τι θα συμβεί σε μεγάλο βάθος χρόνου αν το παιδί χρησιμοποιεί το κινητό πολλές ώρες την ημέρα, όχι απαραίτητα για να μιλά, αλλά για να στέλνει μηνύματα, εικόνες ή βίντεο, ή ακόμη για παίζει τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που προσφέρουν οι συσκευές. Σε κάθε περίπτωση, ο πομπός της ακτινοβολίας βρίσκεται στα χέρια του.

Το μέτρο για τις κάρτες “φωτογραφίζει” καμία εταιρεία με κυβερνητικές διασυνδέσεις;

Με πρόσχημα τη πάταξη της φοροδιαφυγής, το νέο μέτρο των ηλεκτρονικών καρτών για τις συναλλαγές μας, σαφώς δεν είναι ένα μέτρο οικονομικής σκέψης του επιτελείου του κ. Παπακωνσταντίνου. Για όσους ασχολούνται με το χώρο των τεχνολογιών και των τραπεζών, ξέρουν ότι αυτό αποτελεί εμπορική πρόταση της ‘’αγοράς’’ (με διάφορες παραλλαγές), χρόνια τώρα. Από ότι διαφαίνεται, η όλη προσπάθεια επικεντρώνεται να επικρατήσει αυτή η εκδοχή, η οποία ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στις τράπεζες να ενισχύσουν τα δοκιμαζόμενα έσοδα τους, ανώδυνα και χωρίς επισφάλειες.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη