Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ταξίδι στην Πόλη

Η επίσκεψη στην Πόλη μετά από 15 χρόνια, σίγουρα έδωσε νέα ερεθίσματα και νέες παραστάσεις.
Μπορεί η Αγία Σοφία να είναι η ίδια (η αλήθεια είναι πως έχουν γίνει αρκετές εργασίες στο εσωτερικό, που περιλαμβάνουν και νέες αποκαλύψεις ψηφιδωτών).
Μπορεί το Μπαλουκλή και η Βλαχέρνα να συντηρήθηκαν για να μπορέσουν να κουβαλούν την πολύχρονη ιστορία τους.
Οι αλλαγές όμως είναι γύρω τους. Όχι τόσο στον άμεσο περίγυρο που εκτός από τη Βλαχέρνα στα άλλα μέρη μπορείς να κινηθείς με την αξιοπρέπεια που τους ταιριάζει.

«Αντισημίτης» και «ρατσιστής» ο Καραγκιόζης!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της χώρας μας ζήτησε και πέτυχε να απαγορευθεί τηλεοπτική διαφήμιση του γνωστού πολυκαταστήματος παιδικών παιχνιδιών Jumbo. Ο λόγος; Στο σποτάκι χρησιμοποιείτο ο πασίγνωστος καραγκιόζης (αυτός που κατοχυρώθηκε στην Τουρκία) και μαζί του η γνωστή φιγούρα του εβραίου. Σκοπός του σποτ ήταν να καταδείξει πως σε περίοδο ακρίβειας και κερδοσκοπίας το πολυκατάστημα μπορεί και κρατά τις τιμές των προϊόντων του χαμηλά.

Τι συμβαίνει με τα chemtrails; Συνέντευξη του Νίκου Κατσαρού.

Αγαπητέ κ. Κατσαρέ, ξεκινώ αυτή τη συνέντευξη ζητώντας σας να μας εξηγήσετε με λίγα λόγια Τι ακριβώς είναι τα chemtrails ή αλλιώς οι χημικές ουρές που παρατηρούνται στον ουρανό.
Πέρα από στις συμβατικές ουρές που βλέπουμε από τα αεροπλάνα των αερογραμμών (contrails), οι οποίες και εξαφανίζονται μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά και αποτελούνται από κρυστάλλους υδρατμών που ελευθερώνονται από τις ουρές των αεροπλάνων, υπάρχουν και τα chemtrails, χημικές ουρές που ελευθερώνονται από αεροπλάνα τα οποία πετούν σε σχετικά χαμηλό ύψος.

Τι κρύβει ο «έρωτας» της Κίνας με τα ομόλογα

Όταν κορυφωνόταν, το περασμένο φθινόπωρο, το ελληνικό «δράμα» φήμες για μεγάλο deal της κυβέρνησης με το Πεκίνο, για μαζική αγορά ελληνικών ομολόγων, είχαν κατακλύσει τις αγορές, για να διαψευσθούν λίγο αργότερα, προκαλώντας εν τω μεταξύ κύματα κερδοσκοπικών επιθέσεων στους ελληνικούς τίτλους. Ένα χρόνο αργότερα, φαίνεται πως ήλθε η ώρα για το μεγάλο deal για τη χρηματοδότηση του «μαύρου προβάτου» της Ευρωζώνης από την ασιατική υπερδύναμη.

WRC: Νάτος, νάτος, ο πρωταθλητής!

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Sebastien Loeb πραγματοποίησε στην Γαλλία την 60η νίκη στη καριέρα του και παράλληλα επισφράγισε το έβδομο συνεχόμενο τίτλο στο WRC. Ο Γάλλος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος των ράλι και ο κορυφαίος οδηγός στην ιστορία των ράλι ενώ η Citroen πλέει σε πελάγη ευτυχίας αφού κατέκτησε το έκτο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

“Ω, είναι ωραία στον παράδεισο”

Τυπολογίες άποψη 

Είναι ωραίο να ζητάς απολύσεις και περικοπές μισθών, και την ίδια ώρα να εξακολουθείς να λαμβάνεις χρήματα από τα διόδια και την εκτέλεση έργων για λογαριασμό του δημοσίου.

Είναι ωραία να προτείνεις ένα μέλλον “γαλέρας” για το 1/3 του προσωπικού που - λες – πως θα επιβιώσει και να μη δίνεις λογαριασμό για το παρελθόν, για το πως δηλαδή τα λεφτά των μετόχων χρησιμοποιήθηκαν - χωρίς ασφαλώς τη συναίνεση τους - για να αγοράσει η εταιρεία τον εαυτό της!

Είναι ωραία να δηλώνεις πως ο Τύπος είναι ελεύθερος όταν το δημόσιο, πληρώνει από τη μεταφορά σου στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τη μέρα που οι φραπέδες μαράθηκαν

Σε νέο Γουδί θα καταλήξουμε αν αποτύχουμε, είπε ο Λοβέρδος στα «Πραγματικά Νέα». Κι ενώ το «αν» έδινε και μια περίπτωση επιτυχίας του μνημονιακού-συμβασιακού εγχειρήματος, όταν είδα τα κομμάντα να ανεβαίνουν τη Σκουφά μέρα μεσημέρι, είπα ότι τελειώσαμε. Αν καταληφθεί η Πλατεία Κολωνακίου, το καθεστώς γίνεται στρατοκρατικό και ψάχνουμε τον νέο Ελ Βενιζέλο.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη