Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Η αναγκαιότητα του μοναχισμού

Η Λαύρα της Αγίας Τριάδος του αγίου Σεργίου. Πίνακας του Ernst Lissner (1907). Ο άγιος Σέργιος του Ραντονέζ ενθαρρύνει και ευλογεί τον πρίγκηπα Δημήτριο Ντονσκόι πριν την μάχη του Κουλίκοβο, όπου χάρη στις χαρισματικές προσευχές του οσίου ο πολύ μικρός ρωσικός στρατός νίκησε τους αμέτρητους και φοβερούς Μογγόλους, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση των Ρώσων από τον ταταρικό ζυγό.

"Κόκκινο" από ΥΠΕΞ για έρευνες ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού;

Σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει από την απαγόρευση άδειας πραγματοποίησης ερευνών στο ερευνητικό σκάφος «Φιλία» του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών  (ΕΛΚΕΘΕ) όταν το σκάφος βρισκόταν δυτικά του Αη Στράτη στη Λήμνο και μισή ώρα αφότου είχαν ξεκινήσει οι έρευνες. Το defencenet.gr με επικοινωνία με το ΥΠΕΞ αλλά και το ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε πως το σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ δεν είχε ζητήσει άδεια για την πραγματοποίηση ερευνών κάτι που όμως διαψεύδεται από το ερευνητικό κέντρο. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς» που εκδίδεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, μισή, μόλις, ώρα μετά την έναρξη της ερευνητικής αποστολής τους στο ΒΑ Αιγαίο, επιστήμονες του ΕΛΚΕΘΕ πήραν την εντολή να διακόψουν την έρευνά τους!

Ρώσος μεγιστάνας αγοράζει τη συμμετοχή του Μπόμπολα στο Mega;

Σε προχωρημένες συζητήσεις με Ρώσο μεγιστάνα για τη πώληση της συμμετοχής της στο Mega, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια Μπόμπολα.

Η πρωτοβουλία που ανήκει στον πατέρα Μπόμπολα έγινε ύστερα απο συννενόηση με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία δεν φάνηκε διατεθειμένη να προχωρήσει στην εξαγορά του μεριδίου που κατέχουν οι ιδιοκτήτες του "ΠΗΓΑΣΟΥ" στο κανάλι.

Φανατισμός- Φανατικός (από το ναό, Fanum, των Λατίνων στην καθημερινή μας ζωή).

Παρουσίαση με λίγα λόγια: Μοιάζει παράδοξο -αλλά δεν είναι- που η λέξη “φανατικός” έχει αφετηρία της ένα ιερό, ένα τέμενος. Της αρχαίας Ρώμης, ειδικά. Και δεν είναι τυχαίο που ο ναός εκείνος ήταν αφιερωμένος στη Bellona, τη θεά του πολέμου (bellum)…Οι πιστοί της αιματόχαρης θεάς κυριεύονταν, κάθε τόσο, από “ένθεη μανία”, από ενθουσιαστικό παραλήρημα, τόσο που τρυπούσαν τα χέρια τους με μαχαίρια, έκοβαν κομμάτια από τις σάρκες τους και έχυναν το αίμα τους στο βωμό της. Και καθώς, στα Λατινικά, το ιερό, ο ναός λέγεται “fanum”, ονομάστηκαν “fanatici” εκείνοι οι αφιονισμένοι πιστοί – που ήταν, συνήθως, επιληπτικοί, παράφρονες, μανιακοί, αλλά και κοινοί απατεώνες

Το ναρκωτικό του ψηφοδελτίου και η παράνοια κατά της αποχής

Από τα δεκαπέντε μου χρόνια βιώνω τα πολιτικά πεπραγμένα, συμμετέχω ενεργά σε αυτά και αναπνέω την …Πολιτική.

Μισός αιώνας ακριβώς!!!
Μισός αιώνας και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, Κοινοβουλευτική ή Δημοτική, άκουγα τα ίδια ακριβώς πράγματα: ότι αυτή η εκλογή είναι «πολύ κρίσιμη», «κομβική», «καθοριστική», «η κρισιμότερη όλων»!!!
Το ψηφοδέλτιο, είχε αναχθεί σε απόλυτο φετίχ, σε θεότητα, σε «μαγεία» που θα άλλαζε τη ροή των πολιτικών μας πραγμάτων.

Ο Μπόνο, η Εθνική και ο 100άρης Καραγκούνης

Με μοναδικό στόχο την πρώτη της νίκη αγωνίζεται η Εθνική Ομάδα απέναντι στη Λετονία στο «Γ. Καραϊσκάκης» (21:45), για την προκριματική φάση του Euro 2012.

Γκολ και θέαμα υποσχέθηκε ο Φερνάντο Σάντος κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, καθώς μίλησε για εμφάνιση ανάλογη με αυτή των… U2. Να προσέξουμε μόνο μην βγει μόνο το 2 και τότε «καληνύχτα Μαργαρίτα».

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη