Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Αν ένα παιδί ......

Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κριτική, μαθαίνει να κατακρίνει

Θεοτοκάριον

Κανών Η'  Σεπτεμβρίου Ήχος Β' και πλάγιος Δ' καταβασία Μυστικός ει Θεοτόκε Ήχος πλάγιος Δ'
“Βυζαντινή χορωδία Αγρινίου”
Πηγή

Για να ψηφίσω κάποιον από εσάς, αφού τα κόμματά σας μου τα παίρνουν χοντρά βγάζω τον τιμοκατάλογο για την ψήφο μου

Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχης και Περιφερειακοί Σύμβουλοι (πακέτο) τιμή 10.000 ευρώ.

Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι (πακέτο) τιμή 8.000 ευρώ.

Για συμμετοχή σε προεκλογικές εκδηλώσεις για να φαίνεται ότι έχετε «ρεύμα», ποσό 500 ευρώ όσο και το τιμολόγιο της ΔΕΗ που μου στείλατε για το ρεύμα.

Δεν νομίζω ότι είναι πολλά αφού μόλις εκλεγείτε θα μου τα πάρετε έτσι και αλλιώς πίσω για να τσεπώσετε.

Μαλλιά - κουβάρια οι σύμβουλοι του Γιώργου

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Π», επικρατεί έντονος προβληματισμός στα υψηλά κλιμάκια της Ε.Ε. για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Υπάρχει φόβος ότι τα σκληρά μέτρα που θα ληφθούν το 2011 θα προκαλέσουν ντόμινο κοινωνικών αντιδράσεων, αφού, μετά τις νομαρχι­ακές εκλογές του Νοεμβρίου, η περίοδος... χάριτος από την τρόικα τελειώνει.
Ο προβληματισμός γίνεται πιο έντονος καθώς δεν υπάρ­χουν ουσιαστικοί δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Μαξίμου και Βρυξελλών, ενώ φαίνεται πως έχει «σπάσει» και το τηλέφωνο μεταξύ Μαξίμου και ΥΠΟΙΟ. Οι Βρυξέλλες αντιλαμβάνονται ότι ο σχεδιασμός για την οικονομική πολιτική αλλάζει συνε­χώς, με αποτέλεσμα, σε κάθε επίσκεψη, ο Παπακωνσταντίνου να μεταφέρει διαφορετικές και πολλές φορές αντικρου­όμενες κυβερνητικές προθέσεις.

Σε έτρεφαν οι έπαινοι των ανθρώπων! (Όσιος Ζήνων ο Νηστευτής)

Σε μια κωμόπολη ζούσε κάποιος που τόσο πολύ νήστευε, ώστε όλοι να τον  διαφημίζουν σαν μεγάλο νηστευτή. Η φήμη του έφθασε και στον αββά Ζήνωνα.
Τότε ο αββάς τον κάλεσε κοντά του. Εκείνος ήρθε. Χαιρετήθηκαν και κάθισαν. Ο αββάς άρχισε το εργόχειρό του και η ώρα περνούσε σε απόλυτη σιωπή. Ο νηστευτής, μη μπορώντας να μιλήσει, άρχισε να στενοχωρείται και ν’ αδημονεί. Στο τέλος δεν άντεξε και είπε:
-Ευχήσου για μένα, αββά, γιατί θέλω να φύγω.
-Γιατί; τον ρώτησε εκείνος.
-Νιώθω σφίξιμο στην καρδιά μου και δεν ξέρω τι συμβαίνει. Όταν ήμουν στον κόσμο νήστευα μέχρι το βράδυ και δεν ένιωθα καμιά δυσκολία. Εδώ στην έρημο δεν αντέχω.

Άλλος για σφαλιάρες

Γράφει η Κουκίδα
Ο Γιάννης Ραγκούσης είναι ο νέος διαπιστωμένος κάτοικος του πλανήτη George. Παρά τον βομβαρδισμό ερωτήσεων από (άκουσον, άκουσον!) Τρέμη, Πρετεντέρη και Τσίμα για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα (ναι, μέχρι και αυτοί δεν μπορούν να το κρύψουν πλέον),  ο Johnny boy προσπαθούσε να μας πείσει ότι πάμε καλά.
Πολύ καλά αν κρίνουμε από την μείωση του ελλείμματος σε αριθμούς. Και για την ανεργία, τα λουκέτα, τους φόρους, την έλλειψη ρευστού; Τι λέτε για αυτά; Τον ρώτησαν. Και ο Johnny boy απάντησε το αμίμητο «έχουμε πλήρη συναίσθηση της κατάστασης». Ασχολίαστο.

Πίσω από την δοκιμασία κρύβεται η ευλογία του Θεού

Οι πάντες σχεδόν την μεταστροφή τους οφείλουν σε κάποια δοκιμασία

Η θλίψης είναι κακό πράγμα. Αλλά πίσω απ' αυτό, πίσω από τον πόνο, πίσω από την θλίψη, πίσω από την δοκιμασία, κρύβεται η ευλογία του Θεού, κρύβεται η αναγέννησης, η ανάπλασις του ανθρώπου, της οικογενείας. Οι πάντες σχεδόν την μεταστροφή τους την οφείλουν σε κάποια δοκιμασία. Νομίζουν ότι πηγαίνουν όλα ωραία∙ τους παίρνει ο Θεός το παιδί∙ κλάμματα κακό, κ.λ.π. Έρχεται και επισκιάζει έπειτα η χάρις του θεού και ειρηνεύουν οι άνθρωποι∙ και πλησιάζουν την εκκλησία, πλησιάζουν την εξομολόγηση, πλησιάζουν τον ιερέα. Χάριν του παιδιού πάνε στην εκκλησία ο πόνος τους κάνει ν' αναζητήσουν, να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως, να κάνουν τις λειτουργίες.

Η ελληνική μιζέρια και η παγκόσμια έκθεση στη Σαγκάη

Με μικρή, έστω, δόση υπερβολής, δε νομίζω να μην υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη  που να μη γνωρίζει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός άλλωστε φρόντισε να το καταστήσει σαφές ακόμη και στις πέτρες. Από αυτό το σημείο ωστόσο, έως το να παρουσιαζόμαστε στη παγκόσμια έκθεση, που πραγματοποιείται στη Σαγκάη, με ένα περίπτερο που από μακριά σου φωνάζει: “Εμείς λεφτά δεν έχουμε για κάτι της προκοπής, αλλά ας πουλήσουμε λίγο πνεύμα μπας και κοροϊδέψουμε κανέναν.” Αυτό είναι όμως όλο το θέμα, πλέον δεν κοροϊδεύεις κανέναν. Τουλάχιστον στην παρούσα διάσταση του χωροχρόνου.

Κράτησε το μωρό αν και ήξερε ότι θα πεθάνει

Μια 32χρονη γυναίκα, η Donna Blanks, αποφάσισε να γεννήσει το μωρό που κυοφορούσε, παρά το ότι οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει πως αν συνέχιζε την κύηση θα έχανε τη ζωή της.

Η Blanks, υπέφερε από νεφρική ανεπάρκεια η οποία συνεχώς επιδεινωνόταν. Μάλιστα, προσπαθούσε εδώ και 13 χρόνια να μείνει έγκυος αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι λοιπόν όταν τα κατάφερε, οι γιατροί τη συμβούλεψαν να κάνει έκτρωση προκειμένου να σώσει τη ζωή της. Η Donna όμως, όχι μόνο δεν τους άκουσε αλλά αποφάσισε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα και να γίνει μητέρα.

Τοροσίδης, …Τριποντίδης

Έβαλε τα τρία ποντάκια στο σακούλι η Εθνική, κερδίζοντας με 1-0 τη Λετονία.
Εκπληκτικό γκολ του Τόρο μετά από οριζόντια κούρσα από δεξιά και προς το κέντρο, έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ντρίπλα, μαγικό ένα δύο με Κατσούρ, αριστερό εσωτερικό σουτ, άπιαστο και βραζιλιάνικο. Εκτός από το γκολ ο Τοροσίδης ήταν ο καλύτερος του γηπέδου, από κοντά Νίνης Παπασταθόπουλος και Κατσουράνης