Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Μαρτυρία: Μαρίνα ”το δώρο της Παναγίας”

Πλησιάζουν Χριστούγεννα η σύζυγος μου είναι έγκυος 4 μηνών στο τέταρτο παιδί μας. Της «έσπασαν τα νερά» ρήγμα στον αμνιακό σάκο, το έμβρυο σαν από θαύμα έβαλε το σώμα του ώστε να σταματήσει την ροή του αμνιακού υγρού.
Οι γιατροί συμβούλεψαν να διακόψουν την κύηση γιατί δεν επρόκειτο να τα βγάλει πέρα εμείς αρνηθήκαμε και έτσι μας είπαν πλήρη ακινησία.
Πέρασε ένας μήνας μαρτυρικός, τόσο για την ακίνητη γυναίκα μου, που ήταν καρφωμένη στο κρεβάτι, όσο και για μένα που όλοι η φροντίδα του σπιτιού έπεσε πάνω μου, μαγείρεμα, τάισμα, πλύσιμο, καθάρισμα κ.α.

Από το Δούρειο Ίππο στον ...Αστραχάν

Το concept της παράστασης τους είναι τόσο εμφανές, που ειλικρινά δεν ξέρω αν με διασκεδάζει η ηλιθιότητα τους ή με εξοργίζει το πόσο υποτιμούν την δική μας νοημοσύνη.
Η ιστορία δεν πιστεύω ότι θα ...συγκρατήσει το όνομα «Γιώργος Καμίνης».
Ελπίζω όμως ότι κάπου θα αναφέρεται στο πρόγραμμα σπουδών των φοιτητών των πολιτικών επιστήμων. Ως ένα κλασικό παράδειγμα πολιτικής κουτοπονηριάς που εξελιχθηκε σε Βατερλώ.

Δεν θα αναφερθώ σήμερα ούτε στην περίφημη ...Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, ούτε στα ΜΗ έργα και στις ημέρες της, ούτε στο ...υπέρ ποιων συνηγόρησε κατ’ επανάληψη, και πολύ περισσότερο ποιους ΔΕΝ υπερασπίστηκε ποτέ.

Ο Κύριος αναζητά κτίστες, όχι καταστροφείς! (άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

Σ’ αυτά τα λόγια συμπυκνώνονται όλες οι προσπάθειες που πρέπει να καταβάλλουμε εδώ στη γη, στη χοϊκή γη και με το χοϊκό, φυσικό σώμα μας. Τί νόημα πρέπει να έχει ο μόχθος μας, που ν’ αποσκοπεί; Στην απόκτηση δύο συνηθειών: πρώτον, ν’ αποφεύγουμε το κακό και δεύτερον, να κάνουμε το καλό. Σχετικά με το τί είναι καλό και τί κακό μας πληροφορεί μεν η συνείδησή μας, εν μέρει όμως και όχι ξεκάθαρα, διότι είναι σκοτισμένη από την αμαρτία· απεναντίας η διδασκαλία του Χριστού μας μιλάει πλήρως και ολοκάθαρα γι’ αυτό που είναι καλό και αυτό που είναι κακό. Αδελφοί, τί ζητά από εμάς ο Χριστός μας;

Η ταινία Andrei Rublev με ελληνικούς υπότιτλους

Η ταινία σταθμός του Αντρέι Ταρκόφσκυ Αντρέι Ρουμπλιώφ με θέμα τη ζωή του Ρώσου αγίου αγιογράφου είναι διαθέσιμη με ελληνικούς υπότιτλους σε δύο μέρη εδώ:

1ο μέρος

Περίεργο αντικείμενο στο διάστημα

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble εντόπισε τη κίνηση ενός πολύ περίεργου αντικειμένου με σχήμα Χ, που σέρνει πίσω του μια ουρά αποτελούμενη από σκόνη. Όπως ανακοίνωσε χθες η NASA, οι επιστήμονες πιστεύουν πως πρόκειται για μια εξαιρετικά πρόσφατη σύγκρουση αστεροειδών, και μάλλον μια σύγκρουση μεταξύ μιας μικρής πέτρας μεγέθους 3-5 μέτρων με μια άλλη μεγαλύτερη μεγέθους 100-150 μέτρων. Όταν είδαν την εικόνα για πρώτη φορά θεώρησαν πως η σύγκρουση είχε μόλις γίνει, τώρα όμως έχουν καταλήξει στο ότι αυτή σημειώθηκε στις αρχές του 2009.

Δωρεάν Παιδεία στην Ελλάδα του Μνημονίου

Αφού φτάσαμε μέσα Οκτωβρίου, ένα μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ΣΗΜΕΡΑ κάποιοι γονείς μετέφεραν με ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ, βιβλία από γειτονικό σχολείο για να προμηθευθούν οι μαθητές της ΣΤ τάξης του Δημοτικού. Τα βιβλία δεν έφτασαν για όλους τους μαθητές και έτσι μερικοί μείναν στο περίμενε. Μέσα σε αυτά ήταν και η Ιστορία. Μάλλον δε χρειάζεται οι μαθητές να μάθουν (όπως μάθουν δηλαδή με τέτοια ανιστόρητα βιβλία) Ιστορία του τόπου τους.

Αφορισμοί πολιτικής κενότητας και βλακώδη κλισέ «στρούγκας» εναντίον της ΑΠΟΧΗΣ

Είναι να γελά κανείς με την «Ιερή Συμμαχία» όλων των κομμάτων, των αποκομμάτων και των παπαγάλων τους εναντίον της αποχής.
Από μόνο του αυτό το γεγονός της «Ιερής Συμμαχίας» λέει πολλά σε όσους δεν είναι ποτισμένοι με το δηλητήριο του οπαδού, τον κρετινισμό της κομματικής και οργανωτικής «στρούγκας».
Ακόμα πιο αποκαλυπτικό είναι τούτο: Όλα τα κόμματα και αποκόμματα (ΠΑΣΟΚ και δορυφόροι του, ΝΔ, ΛΑΟΣ και ακροδεξιές παραφυάδες, «ανεξάρτητοι» και ποικίλοι τυχοδιώκτες και τσαρλατάνοι) λένε τα ίδια και απαράλλαχτα «επιχειρήματα» κατά της αποχής: Βλακώδη κλισέ και αφοριστικά αποφθέγματα!!!

Ψάχνουν να βρουν... Οθωμανική κληρονομιά

Με πανηγυρικό τρόπο αποδεικνύεται ότι τα όσα λέει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Νταβούτογλου στο βιβλίο του "Στρατηγικό Βάθος", δεν είναι απλά θεωρία, αλλά εφαρμόζονται εντατικά στην πράξη. Όσα ο Νταβούτογλου έλεγε, περί της κοινής πολιτιστικής "Οθωμανικής" κληρονομιάς των χωρών των Βαλκανίων, που μπορούν σιγά σιγά να μετατραπούν σε δορυφόρους του νεοοθωμανιστικής υπερδύναμης, στην οποία θέλει να μετατρέψει την Τουρκία ο κύριος αυτός, έχουν ήδη μπει σε εφαρμογή.