Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ακυρώνεται η επένδυση στον Αστακό

Ακυρώνεται, όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες,  το έργο της κατασκευής τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου και μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Ο λόγος της ακύρωσης είναι η αγεφύρωτη διαφορά μεταξύ των επενδυτών από το Κατάρ και των Ιταλών καταναλωτών, όσον αφορά στην τιμή διάθεσης του προϊόντος.

Το θέμα έγινε γνωστό στην ελληνική πλευρά ύστερα από επιστολή που εστάλη από την πλευρά του Κατάρ στον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη, με την οποία το Εμιράτο απέσυρε το ενδιαφέρον του για συμμετοχή στο κονσόρτσιουμ για την επένδυση στον Αστακό.

Η ανοικτή διακυβέρνηση ζει, αυτή μας οδηγεί…

Θυμάστε την περίφημη ανοικτή διακυβέρνηση και την επιλογή στελεχών του κράτους με βάση το βιογραφικό τους; Σιγά μην το θυμάστε, εδώ το ξέχασε ο πρωθυπουργός και ο εμπνευστής τους, ο υφυπουργός Παιδείας, Γ. Πανάρετος.
Ετσι, λοιπόν, στο πλαίσιο της αξιοκρατίας ο υπουργός Δικαιοσύνης επέλεξε σήμερα το νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου. Ο κ. Χάρης Καστανίδης τοποθέτησε στη θέση αυτή τον κ. Αθανάσιο Ξηρό ο οποίος είναι δικηγόρος και  Διδάκτορας του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Προφανώς η αξιοσύνη του ανθρώπου δεν αμφισβητείται, μπορεί να είναι ο καλύτερο για τη θέση αυτή. Μήπως, όμως, επελέγη από τον κ. Καστανίδη επειδή από πέρυσι τον Οκτώβριο κατέχει τη θέση Ειδικού Συνεργάτη στο Πολιτικό Γραφείο του υπουργού;

Προς Έλληνες bloggers!! η "μεγάλη αποκάλυψη" τρίχες κατσαρές... made in USA ας γίνει μάθημα για να μην γίνονται τα Ελληνικά blogs περίγελος.

Αναπαράχθηκε κατά κόρον από τα Ελληνικά Blogs το "αποκαλυπτικό έγγραφο" που φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Παπανδρέου όσον αφορά την χρηαμτοδότηση του τέως πρωθυπουργού προκειμένου ιδρύσει το ΠΑΣΟΚ με δάκτυλο του MILYTARY COOPORETION και τα ανταλλάγματα τα οποία συμφωνήθηκαν προκειμένου λάβει το πόσον των 100 εκατομμυρίων δολαρίων ο τέως Πρωθυπουργός.

Με μιά μόνον ματιά, είναι εξόφθαλμο ότι το εν λόγω έγγραφο είναι κατασκευασμένο.

Είναι ποτέ δυνατόν έγγραφο του ''United States Office of Military Cooperation'' να... υπογράφεται...από τον Ανδρέα Παπανδρέου λες και ήταν... διευθυντής του; Και ο... Α. Παπανδρέου να δίνει εντολή (directions) στον... Α. Παπανδρέου να του δώσουν... 100 εκατομ. δολάρια;

Εθνικές εκλογές, αν…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Πίσω από τη συζήτηση για την έκβαση της «μητέρας των μαχών» αυτής της αυτοδιοικητικής αναμέτρησης, που δεν είναι φυσικά άλλη από τη σύγκρουση στην Περιφέρεια Αττικής, κρύβεται μια intriguing παράμετρος, από την οποία και θα καθοριστεί εν πολλοίς το πολιτικό μέλλον της χώρας, τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο: Το πρόσημο που θα προκύψει για την Κυβέρνηση, θα κρίνει το αν, παρά τις διαψεύσεις και τις δεσμεύσεις περί εξάντλησης της τετραετίας (που ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου 2009), ο Γιώργος Παπανδρέου θα χρειαστεί να ψιθυρίσει στο αυτί του κ. Τόμσεν και των υπολοίπων της τρόικας, τις δυο λέξεις που κάνουν τους δανειστές της Ελλάδας να ανασηκώνουν αναστατωμένοι τους ώμους: General election… μέσα στο 2011. Τον χρόνο που, υποτίθεται ότι η Ελλάδα θα βγει στις διεθνείς αγορές, διεκδικώντας την ανάκαμψη χωρίς κηδεμόνα.

KEEΛΠΝΟ, άλλες 285 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

Το ΚΕΕΛΠΝΟ φαίνεται δεν γεμίζει με τίποτα και του αρέσουν οι προεκλογικές περίοδοι. Θα πάρει πάλι 285 άτομα, εκτός ΑΣΕΠ πάντα, αυτή τη φορά με ποια δικαιολογία; Την τελευταία φορά ήταν ο Αύγουστος του 2009 και η δικαιολογία ήταν η γρίπη... Αφού αποκαλύφθηκε η διαδικασία προσλήψεων στη Βουλή θα πρέπει να καταφύγουν σε κάποιον άλλο οργανισμό που εξαιρείται του ΑΣΕΠ για να κάνουνε προσλήψεις...

Το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) είναι ΝΠΙΔ, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και ασχολείται με την καταγραφή, την ενημέρωση και την πρόληψη νοσημάτων που αφορούν τη δημόσια υγεία, όπως το AIDS, η φυματίωση και η γρίπη των πτηνών.

Ο… Μιχάλης με τα λόγια, χτίζει ανώγια και κατώγια



“Δεν µπορεί µια εταιρεία να αλλάξει την τιµολογιακή πολιτική της µόνο επειδή υπάρχει µια ανακοίνωση από κάποιον πολιτικό”.
Ψιλό γαζί άρχισαν πλέον να δουλεύουν τους υπουργούς τα (πραγματικά) αφεντικά της οικονομίας, και ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Χρυσοχοΐδης δεν πρέπει να αισθάνεται και πολύ καλά που άφησε το ελεγχόμενο, προστατευμένο (στο βαθμό τουλάχιστον που δεν… παρεισέφρυαν επιστολές-βόμβες) ευήλιο και ευάερο μέγαρο της Κατεχάκη για να ασχοληθεί με το αντικείμενο που άλλοτε αποτελούσε τον διακαή του πόθο.

Η λογική περιττεύει

Ομολογώ ότι όταν η απάτη γίνεται Κρατική Επιταγή, σε καθεστώς εθελούσιας Κατοχής, η λογική περιττεύει…

Φτάσαμε στο συνέδριο… Το ότι γίνεται ένα συνέδριο στην Ελλάδα, δεν με απασχολεί. Έχουν γίνει συνέδρια γιατρών και πρωκτολόγων, πάντα καλό για τα ξενοδοχεία και τα μαγαζιά στην Πλάκα.

Με ενοχλούν τα εξής: 1) Έχει την επίσημη βούλα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι περίπου Κρατικό, ή Κυβερνητικό συνέδριο. 2) Έχει στοιχεία lobbying με υπογραφή του αδερφού του Πρωθυπουργού της χώρας. Καλοπροαίρετος νεποτισμός; Ή οικογενειακές μπίζνες; 3) Προσπαθεί δια της επαναλήψεως να διαιωνίσει μία (κατά πολλούς) απάτη και να δημιουργήσει οικονομικά οφέλη για μερικούς, σε βάρος του λαού ή των λαών που θα υποστούν τις ζημιές.

Οι Χλιδάνεργοι

Ζουν ανάμεσά μας.
Μια γενιά μορφωμένων Ελλήνων που ζουν με τους γονείς τους, βγαίνουν κάθε βράδι, δουλεύουν σποραδικά και για ψίχουλα, ταξιδεύουν, και τσακίζουν Prada, Fendi και LV όπου τα πετύχουν.
Η φίλη μου η Μαρία ήρθε και με βρήκε για πρώτη φορά τον περσινό Σεπτέμβριο. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε επιστρέψει από την Αγγλία με το μεταπτυχιακό της, μετά είχε πάει τέσσερις μήνες διακοπές (στο Μπαλί, τη Μύκονο και τη Φλωρεντία), και τώρα είχε έρθει μαυρισμένη και έτοιμη να ξεκινήσει την καριέρα της, και μια νέα ζωή.

Μουντοβίνα το ρακόμελο των μελισσοκόμων

Η μουντοβίνα θεωρείτε ως το τσίπουρο η το ρακί των μελισσοκόμων, η λέξη μουντοβίνα ενδεχομένως προέρχεται από την τις λέξεις μουντό που θα πει σκούρο η μαύρο και την λατινική vina που θα πει κρασί, με λίγα λόγια μουντοβίνα θα πει σκούρο κρασί, η σκούρο πιόμα αν προτιμάτε

Η παράγωγη του ξεκίνησε σύμφωνα με τα λεγόμενα και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας στην βόρεια Ελλάδα και κυρίως στην Χαλκιδική.

Άγκυρα: "Τουρκικός εναέριος χώρος το Αγαθονήσι - Τον παραβιάζουν τα ελληνικά μαχητικά"!

Τουρκικό εναέριο χώρο χαρακτήρισε για πρώτη φορά επίσημα η Άγκυρα, όπως αποκαλύπτει σήμερα για πρώτη φορά το defencenet.gr, την εναέρια περιοχή του Αγαθονησίου! Κατ’αυτό τον τρόπο θεωρεί ότι τα δύο ελληνικά F-16C που έσπευσαν στην περιοχή για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο και μάλιστα σε μεγάλο βάθος, όπως υποστηρίζει το τουρκικό ΓΕΕΘΑ! Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι τα ελληνικά μαχητικά εισήλθαν στον τουρκικό εναέριο χώρο κατά 4 ν.μ.! Σε επικοινωνία που είχαμε και με το ΓΕΕΘΑ και με το ΓΕΑ αυτό αποκλείστηκε κατηγορηματικά και τέθηκαν στην διάθεση του defencenet.gr όλα τα πειστήρια της πτήσης. Η πραγματικότητα είναι ότι η Άγκυρα θεωρεί την περιοχή του Αγαθονησίου ότι είναι τουρκική.

Ενα θαύμα στην Πόλη

Tου Σταυρου Λυγερου

Ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες, η δημιουργικότητα μπορεί να κάνει θαύματα. Ενα τέτοιο θαύμα έχει συντελεσθεί στην Κωνσταντινούπολη από τον γενικό πρόξενο Βασίλη Μπορνόβα. Το εντυπωσιακό Σισμανόγλειο Μέγαρο, που βρίσκεται στην καρδιά της Πόλης, από μία πληθωρική προξενική κατοικία έχει μετατραπεί σ’ ένα ελληνικό πολιτιστικό κέντρο, οι δραστηριότητες του οποίου βρήκαν μεγάλη απήχηση. Το κορυφαίο περιοδικό Time Out Istanbul έχει κατατάξει το Σισμανόγλειο ανάμεσα στους πέντε πιο δημοφιλείς χώρους πολιτισμού στην Πόλη. Από το φθινόπωρο του 2009 έχει αναπτύξει στοχευμένες πολιτιστικές δράσεις. Διοργανώθηκαν εκθέσεις ζωγραφικής (Ελληνες ζωγράφοι για την Πόλη, Τσόκλη κ.ά.), καθώς και θεματικές εκθέσεις, όπως «Η Ελλάδα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»,

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη