Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Σωκράτης Γκιόλιας


Για την άσκηση των Ινδουιστών

- Γέροντα, οί Ινδουιστές φθάνουν σέ κάποια αυτοκυριαρχία, γιατί τούς βοηθάει ή μεγάλη άσκηση πού κάνουν μέ τήν γιόγκα;
- Κάνουν καί κάνουν καί τί πετυχαίνουν μέ όλα αυτά; Ή ορθόδοξη εγκράτεια, καί γενικά ή πνευματική άσκηση, αποβλέπει πάντα σέ ανώτερο πνευματικό σκοπό, στον αγιασμό τής ψυχής. Ή δική τους σατανική κοσμική άσκηση γίνεται, γιά νά κάνουν ευλύγιστο κορμί, νά γυρίζουν χέρια καί πόδια σαν τόν χάρτινο Καραγκιόζη, νά τούς καμαρώνουν μερικοί ανόητοι άνθρωποι καί νά τούς κοροϊδεύουν οί γελοίοι δαίμονες.

Το πρόβλημα με την Νεοεποχίτικη ιστορία


Γράφει ὁ Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δ. Μεταλληνός, Ὁμότιμος Καθηγητὴς Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν

Τό αἴτημα «νά ξαναγραφῆ ἡ ἱστορία» κυριαρχεῖ σήμερα σέ κύκλους διανοουμένων καί πολιτικῶν καί γι᾽ αὐτούς σημαίνει προσφορά -ἰδιαίτερα στήν ἐκπαίδευση- μιᾶς κολοβωμένης ἱστορίας γιά τήν ἐπίτευξη πολιτικῶν σκοπιμοτήτων.

1. Τό πρόβλημα ἐμφανίσθηκε πρίν ἀπό μερικές δεκαετίες, ἀρχίζοντας μέ τό μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν.

Τυχαία βρέθηκε στην Αθήνα το "τρίο" για τα Εθνικά μας Θέματα;

Υπήρξε συνάντηση Παπανδρέου με Ερντογάν και τον γγ του ΝΑΤΟ;

Οργιάζουν οι φήμες ότι χθες το βράδυ, ο Παπανδρέου δεν συναντήθηκε μόνο με τον Ερντογάν αλλά και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Ράσμουσεν που όλως τυχαίως βρέθηκε κι αυτός στην Αθήνα.
Οι ίδιες φήμες επιμένουν ότι στο τραπέζι των μυστικών συνομιλιών τέθηκε το θέμα του Αιγαίου , κάτι που πήρε έγκαιρα χαμπάρι η Νέα Δημοκρατία γι΄ αυτό και ο Γ. Κουμουτσάκος κάλεσε την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο του διαπραγματεύσεων με τον Ερντογάν.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Κολαούζος της Ελένης Κόκαλη...

Τον έκραξε στον αέρα ακροάτρια του...
"Πρώτη έφθασε η Ελένη Κόκαλη με την λιμουζίνα της, και πάρκαρε προκλητικά μπροστα στο Μέγαρο, και ακολουθήσατε εσείς με μια δεύτερη λιμουζίνα μαζί με την Άννα Δρούζα".
Πήγε να τού ρθει κόλπος του Χοντρολάλα
-Εγώ?
-Ναι εσείς.
Άρχισε να τα μασάει. "Δεν είδατε καλά. Εγώ δεν κυκλοφορώ με λιμουζίνα. Ένα μαύρο Smart έχω".

Γονείς, από σας το παιδί σας δεν θέλει να του δώσετε «φιλαράκια»!

[...] Όπως ακριβώς ανάμεσα στους ανθρώπους υπάρχουν αναπομείωτες βιολογικές ασυμμετρίες δομής, λειτουργίας και θέσης, έτσι υπάρχουν και συμβολικές ασυμμετρίες. Ο στρατηγός δεν είναι την ίδια στιγμή και στρατιώτης. Ο αρχιεπίσκοπος δεν είναι την ίδια στιγμή και νεωκόρος. Ο επιβάτης ενός αεροπλάνου ή ενός πλοίου δεν είναι την ίδια στιγμή και πιλότος ή καπετάνιος – ακόμη κι αν το επάγγελμα του είναι πιλότος ή καπετάνιος… (Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Αν -ο μη γένοιτο- πέσει το αεροπλάνο, οι εφημερίδες δεν θα γράψουν «Σκοτώθηκαν 2 πιλότοι και 100 επιβάτες», αλλά «Σκοτώθηκε ο πιλότος και οι 101 επιβάτες».)