Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή στο Χίτλερ

Ανοιχτή επιστολή προς την Α. Ε. τον κ. Α. Χίτλερ, Αρχικαγγελάριο του γερμανικού κράτους
Εξοχώτατε,
Η Ελλάδα, το γνωρίζετε, θέλησε να μείνει έξω από τον πόλεμο αυτό. Όταν κηρύχτηκε, άρχιζε μόλις να αναλαμβάνει από τις βαθύτατες πληγές που είχαν αφήσει στο σώμα της πόλεμοι εξωτερικοί και εσωτερικές διαιρέσεις, και ούτε δυνάμεις είχε, ούτε διάθεση, ούτε λόγο να αναμιχθεί σε πόλεμο. [...]

Για όσους δεν τρώνε κουτόχορτο σε αυτές τις εκλογές

Το κείμενο είναι αποκύημα της φαντασίας του συντάκτη και σε καμιά περίπτωση δεν στηρίζεται σε αποδείξεις, ούτε καν ενδείξεις, πολύ περισσότερο σε ρεπορτάζ.  Πρόκειται για σενάριο, για μια απλή  υπόθεση εργασίας. Οι σινεφίλ θα το λατρέψουν. Οι εθισμένοι σε «επιστημονικά μοντέλα» θα ψάξουν ποια ενδιάμεσα ερωτήματα επιλύει, ποια αφήνει αναπάντητα κι αν έχει τα φόντα για να γίνει το «κυρίαρχο παράδειγμα». Πάμε λοιπόν:
Είμαστε σε μια ομάδα που προσπαθεί να σώσει το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών για το κυβερνών κόμμα.

Υπουργός... άνευ επενδύσεων

«Επιδίωξή μας είναι ό,τι συμφέρει τον πελάτη», ήταν το σλόγκαν του δικηγορικού γραφείου του Χάρη Παμπούκη.
Αυτή φαίνεται να είναι και η λογική του fast track, του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση των μεγάλων επενδύσεων, που έφερε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας το ντεμπούτο του ως «υπερυπουργού» επενδύσεων.
Μετά τον ανασχηματισμό ο Χ. Παμπούκης έβαλε δίπλα στον υπουργικό τίτλο του την προσθήκη «αρμόδιος για επενδύσεις» και αποφάσισε να βγει στο προσκήνιο.

Αντίο, Γιώργο

Η διακαναλική συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου είναι το απόλυτο φιάσκο. Ένας πρωθυπουργός που κυβερνά με το 31% των ψήφων του εκλογικού σώματος –ένα ποσοστό που πήρε λέγοντας ψέματα- και έχει οδηγήσει τη χώρα του στο ΔΝΤ θα δώσει συνέντευξη σε εφτά δημοσιογράφους οι οποίοι εργάζονται σε κανάλια τα οποία θα είχαν χρεοκοπήσει –προ πολλού-, αν δεν στηρίζονταν οικονομικά από τις κυβερνήσεις. Και η συνέντευξη αυτή θα μεταδοθεί από όλα τα κανάλια, επειδή έχουμε δημοκρατία και δεν πρέπει να τη χάσει κανείς.

Αποκάλυψη> Τζόρτζ Στεφανόπουλος στο Μέγαρο Μαξίμου ως πρωθυπουργός!

Με το κωδική ονομασία «DEAD SEA» αναφέρονται οι μυημένοι στο πείραμα Ελλάδα.
Κάποιοι από δαύτους,  είναι εξουσιοδοτημένοι να παρακολουθούν τη πορεία του, ώστε να μην υπάρξουν εκπλήξεις για τους σεναριογράφους των κλειστών Λεσχών.
Ο όρος «Νεκρά Θάλασσα» περιγράφει την κατάσταση χρεοκοπίας που θεωρούν  πλέον δεδομένη για την Ελλάδα και το μόνο που τους απασχολεί είναι η διαχείρισή  της.

Κληρονομική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία

Επειδή δεν θυμόμαστε και πολλά από την στατιστική στο πανεπιστήμιο, και επειδή αυτό αποκλείεται να γίνει ποτέ θέμα στις πανελλαδικές εξετάσεις,
Άσκηση 1
Να βρεθεί:
Η πιθανότητα να συμβεί τρεις φορές σε 189 χρόνια ζωής του Ελληνικού  κράτους στην ίδια χώρα, με πληθυσμό 8,000,000 (έστω) να γίνουν πρωθυπουργοί…
Παππούς, Γιος και Εγγονός της ίδιας οικογένειας.
Ξαναλέμε ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ ΜΙΑ!

Η ψυχολογία μας και η ..νομιμότητα

Δεν χρειάζεται να βλέπουμε σκοτεινές συνομωσίες... Ο Μέττερνιχ και ο Κάσλρέη το έκαναν από το 1812. Ο Κίσσιγκερ, τα έλεγε από τότε που ήταν φοιτητής στο Χάρβαρντ, και τα έβαλε στο δυσεύρετο βιβλιαράκι “A World Restored”:

“…Stability, then, has commonly resulted not from a quest for peace but from a generally accepted legitimacy. “Legitimacy”, as here used, should not be confused with justice. It means no more than an international agreement about the nature of workable arrangements and about the permissible aims and methods of foreign policy.