Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Κανένας δεν χάνεται

Διάβασα τη συνέντευξη του Νίκου (Παπανδρέου; τουλάχιστον για τους Έλληνες) όπου ο "multitasker" αδελφός, σε μια στιγμή βαθύτατης εσωτερικής θεώρησης και αδήριτης ανάγκης για εξωτερίκευση δηλώνει:

Συμφιλιώνομαι με αυτό που είμαι. Μέσα από τη μυθοπλασία μου, μέσα από τα διηγήματά μου αποδέχομαι τη διπλή καταγωγή μου. Και λέω σε όλους “αποδεχτείτε με”.
Ακούω τον βαθύ αναστεναγμό ανακούφισης όλων σας. Διακρίνω το χαμόγελο να διαγράφεται δειλά και επίμονα στα χείλη σας.
Και ρωτώ εγώ ο βλάχος.

Μισό εκατ. τον μήνα για τα χλιδάτα ταξίδια της κυβέρνησης

Να που απηύθυνε ο κ. Πάγκαλος το «μαζί τα φάγαμε τα λεφτά»: στην κυβέρνηση του!

Μόνο οργή προκαλεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του, την ώρα που απαιτούν περικοπές στους μισθούς και μειώσεις στις συντάξεις, χρεώνουν το κράτος «ένα σκασμό» λεφτά για τις χλιδάτες μεταφορές τους στα ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά ταξίδια!

Η πανέμορφη νέα BMW 6!

Η νέα εξάρα θα είναι φορτωμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπως κιβώτιο 8 σχέσεων, head up display, ενεργητικό σύστημα διεύθυνσης κ.λπ. Οι Γερμανοί υπόσχονται πως και αυτή η εξάρα, παρά τον έντονο coupe χαρακτήρα της αλλά και το πολλά άλογά της, θα είναι απίστευτα φιλική, ακόμα και στον απλό χρήστη. Κατ’ αρχάς, η είσοδος και η έξοδος από το αυτοκίνητο δεν συνοδεύονται από τις ανάλογες ασκήσεις γιόγκα, ενώ η περιφερειακή ορατότητα θα είναι καλή, με τους επιβάτες να μη νιώθουν ασφυκτικά, όπως συνήθως, στο εσωτερικό ανάλογων δίθυρων κατασκευών.

Quiz

Γράφει η Κουκίδα

Λόγω ημερών και γιατί μας χρειάζεται 48ωρη χαλάρωση πριν από τον μαραθώνιο αναλύσεων, εκτιμήσεων, προβλέψεων, μελλούμενων που θα υποστούμε από τους παραθυράτους την Κυριακή, παραθέτω μερικά quizακια, για πολύ, πολύ δυνατούς λύτες:

Quiz1 : Ποιος κορυφαίος ευρωπαίος αξιωματούχος, που κρίνει την πορεία της χώρας μας, όταν ήταν μικρός μάζευε πενταροδεκάρες από το πάρκινγκ στο οποίο δούλευε ο πατέρας του,

Εντοπίστηκαν γονίδια της τσιγκουνιάς και της γενναιοδωρίας

Γερμανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα γονίδιο -σε δύο παραλλαγές- που κάνει τους ανθρώπους λιγότερο ή περισσότερο «σφιχτούς» με τα χρήματα και γενναιόδωρους. Υπολογίζουν ότι περίπου ένας στους τέσσερις ανθρώπους φέρει στο DNA του αυτόν τον γενετικό παράγοντα, τον οποίο έχει κληρονομήσει από τους γονείς του.

Οι ερευνητές του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Βόννης, υπό τον Μάρτιν Ρόιτερ, που δημοσίευσαν

Ο ΓΑΠ πρασινίζει την Ελλάδα στα χαρτιά, γιατί στον χάρτη δύσκολο το βλέπω

“Μαύρισε” το μάτι από το τόσο πράσινο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και η Τίνα Μπιρμπίλη σήμερα το μεσημέρι . Ούτε λίγο ούτε πολύ θα γίνει πράγματι ηΕλλάδα, Δανία του Νότου αν ακολουθηθεί η “πράσινη” πολιτική της κυβέρνησης.

Μέχρι το 2020 είπε ο Γ. Παπανδρέου θα μπορέσουν να πρασινίσουν πάνω από 3 εκατ. σπίτια μέσω εργασιών αναβάθμισης, όπως αλλαγή τζαμιών, μονώσεις, νέα κουφώματα, σκίαστρα κ.λπ.

Πράγματι, φιλόδοξο σχέδιο το οποίο, όπως ειπώθηκε, αν γινόταν θα έφερνε εξοικονόμηση ύψους 9 δισ. ευρώ από τη λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.