Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προτρέπει του Τούρκους να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδιά

Αποδεικνύοντας για άλλη μία τί πραγματικά σημαίνει ηγέτης ενός Έθνους και όχι ένας απλός διαχειριστής της εξουσίας σε ένα κράτος που η ελίτ πιστεύει ότι η υπογεννητικότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί με την λαθρομετανάστευση όλων των φυλών της Αφρικής και της Ασίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα της κλάσης του και της διορατικότητας του. Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέστη ως μάρτυρας σε ένα γάμο.

Το επώνυμο Πάγκαλος < από το οικόσημο της οικογένειας: pane +gallus (:ψωμί+ κόκορας)

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Το επώνυμο Πάγκαλος έχει συνδεθεί με τη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας. Παππούς και εγγονός, και οι δύο Θεόδωροι, κυβέρνησαν και κυβερνούν τούτο τον Τόπο. Πολλοί, ίσως, να θεωρούν ότι το επώνυμο Πάγκαλος συνδέεται με το αρχαίο ελληνικό επίθετο “πάγκαλος” (: πανέμορφος). Στην πραγματικότητα, όμως, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος οφείλει το όνομα του στις ιταλικές λέξεις pane+gallus (: ψωμί και κόκορας),

Ανάλυση Παράλυση

Συνεχίζονται οι βαθυστόχαστες αναλύσεις για το "μήνυμα των εκλογών". Οι αναλύσεις γίνονται από τους ίδιους πολιτικούς και δημοσιογράφους που αναλύουν τα πάντα τα τελευταία 30 χρόνια -τουλάχιστον- και κανείς τους δεν μοιάζει να ντρέπεται.

Φυσικά, αυτή τη φορά κανείς από τους συνήθεις αναλυτές δεν μπορεί να αγνοήσει το τεράστιο ποσοστό αποχής. Βέβαια, στην πορεία της ανάλυσης, όλοι "ξεχνούν" την αποχή και ο λόγος είναι πολύ απλός: φοβούνται. Φοβούνται πάρα πολύ.

Ζήλεψε τη δόξα του Σουφλιά ο Τατούλης…


Δείτε τι βρήκε στο αρχείο φωτό στο μπλόγκ του Τατούλη Νέα Πελοπόννησος, αναγνώστης μας.

Ο κ. Τατούλης με το Λεωνίδα Μπομπολα.

Και δεν ξέρω γιατί αλλά εγώ θυμήθηκα μια φωτογραφία με ανάλογες επιδόσεις του Γιώργου Σουφλιά, με το οποίο είχαν διαγραφεί μαζί επί Καραμανλή, αν θυμάσθε…

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη