Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Εκείνη που ποτέ δεν ξεχνάει είναι... η καρδιά!

Πριν από μερικά χρόνια, πριν η τηλεόραση μπει καθοριστικά στη ζωή μας, στο Παρίσι χάθηκε ένα μικρό κοριτσάκι. Η αστυνομία το βρήκε, όμως το παιδί είχε υποστεί τόσο ισχυρό σοκ, ώστε ήταν αδύνατο να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία.Ούτε ονόματα, ούτε διεύθυνση, ούτε τηλέφωνο, ούτε το όνομα του δε θυμόταν. Από το σοκ είχε απενεργοποιηθεί τελείως η μνήμη.
Γιατροί και αστυνόμοι βρέθηκαν προς στιγμή σε αδιέξοδο.

Το λαϊκό αδιέξοδο (ή από την αποχή στην εξέγερση)

Η αποχή, εκτός από πολλά άλλα, δείχνει οτι ο λαός έχει αρχίσει και συνειδητοποιεί μια αλήθεια. Πικρή και σκληρή μαζί.
  • Συνειδητοποιεί ο λαός πως η ψήφος του, δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.
  • Συνειδητοποιεί ο λαός πως η ψήφος του, δεν εκλαμβάνεται από τα κόμματά του ως λαϊκή εντολή, η οποία πρέπει να εκτελεστεί ασυζητητί.
  • Συνειδητοποιεί ο λαός πως η ψήφος του, δεν μπορεί να αναγκάσει την εξουσία  να πάρει τα μέτρα που εκείνος θέλει.
  • Συνειδητοποιεί ο λαός πως η ψήφος του, δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων, η οποία είναι προαποφασισμένη ανεξάρτητα από την δική του θέληση.
  • Συνειδητοποιεί ο λαός πως η ψήφος του, του είναι άχρηστη.

Οι αδίστακτοι έμποροι του Πολυτεχνείου

Το τι δεν πρόδωσες εσύ να μου πεις Εσύ κι οι όμοιοί σου, χρόνια και χρόνια,
Ένα προς ένα τα υπάρχοντάς σας ξεπουλώντας
Στις διεθνείς αγορές και τα λαϊκά παζάρια
Και μείνατε χωρίς μάτια για να βλέπετε, χωρίς αυτιά
Ν’ ακούτε, με σφραγισμένα στόματα και δεν μιλάτε.
Για ποια ανθρώπινα ιερά μας εγκαλείτε;
Μανόλης Αναγνωστάκης

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Φυσικό αέριο από ...νερό

Η πρώτη μου ανάρτηση, είχε σαν θέμα την προπαγάνδα. Την υποκατάσταση της γνώσης με γνώμες. Ομολογώ ότι δεν είμαι ειδικός, δεν μου αρέσει να είμαι το θύμα, και σαν …προπαγανδιστής έχω πολύ σοβαρότερους αντιπάλους. Μπορώ σχεδόν να σας πω ότι ο «εχθρός» δεν χτυπιέται εύκολα με το …λάβαρο της αλήθειας ή την κοινή λογική.

Δεν έχω πάει στην Σουηδία. Ούτε στην Δανία έχω πάει, αλλά έχω κάνει μια-δυό αναρτήσεις για τα ενεργειακά της: Πετρέλαιο, κάρβουνο, και αιολικά για μόστρα. Η Σουηδία είναι ευτυχής για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά ενέργεια έχει από υδροηλεκτρικά και πυρηνικά.

Ελλάδα μας συγνώμη!!!

Βλέποντας και διαβάζοντας καθημερινά τα όσα γίνονται στην Ελλάδα μου έρχεται στο νου ένα ερώτημα.. Τί πραγματικά θα έλεγαν οι πρόγονοί μας για αυτή την κατάσταση και τι θα έλεγαν για εμάς τους Νεοέλληνες, και μόνο στη σκέψη τρομάζω!!
Νομίζω ότι μόνο μια λέξη θα έβγαινε απο το στόμα τους.... ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!
Και δε θα είχαν και άδικο γιατί οι μόνοι που ειλικρινά φταίμε, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, είμαστε εμείς.

Αγρίεψε ο Πούτιν για τον «Μπουργκάς – Αλεξ/πολη»

«Για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, έχουμε πάγια πολιτική απόφαση. Λαμβάνουμε υπόψη το γεγονός, ότι σ’ αυτήν την περιοχή της Βουλγαρίας ο πληθυσμός έχει εκφράσει την έντονη αντίθεση του προς το σχέδιο αυτό. Ο πετρελαιαγωγός περνάει και από περιοχή NATURA και ταυτόχρονα υπάρχει κίνδυνος για τον τουρισμό σ’ αυτήν την ωραιότατη περιοχή της βουλγαρικής ακτής της Μαύρης Θάλασσας».