Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Αν ήξερα πόσο ζώα είναι οι Έλληνες, θα τους διοικούσα από δεκανέας

Πώς εξαφανίστηκε η «νότα» του Κίσινγκερ από το Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών.
Η ιστορία που θα σας διηγηθούμε σήμερα, αποδεικνύει περίτρανα πόσο δίκιο είχε ο μακαρίτης Γεώργιος Κονδύλης όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1930 ξεστόμισε την θρυλική του φράση: «Αν ήξερα πόσο ζώα είναι οι Έλληνες, θα τους διοικούσα από δεκανέας».
Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο δαιμόνιος Αμερικανοθρεμμένος δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς αναζητεί επίμονα στο Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών την περίφημη «νότα» των Αμερικανών προς την κυβέρνηση Σπύρου Μαρκεζίνη

Ορθόδοξος μοναχός είναι απομονωμένος στην κορυφή ενός βράχου στη Γεωργία

Ο μοναχός Maxime Kavtaradze ζει στην κορυφή ενός βράχου 
στην Chiatura, όπου ανοικοδομεί ένα μοναστήρι
Ένας Ορθόδοξος της Γεωργίας αποφάσισε να απομονωθεί από τον κόσμο και να ζήσει στην κορυφή ενός βράχου. Ο Maxime Kavtaradze, είναι 55 ετών και έχει ανοικοδομήσει ένα μοναστήρι στη Chiatura, μια απομακρυσμένη περιοχή της χώρας.
Οι περισσότεροι Γεωργιανοί είναι ορθόδοξοι. Περίπου 450 κτίρια, συμπεριλαμβανομένων εκκλησιών και μοναστηριών ανακατασκευάστηκαν στη χώρα κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, με κυβερνητική χρηματοδότηση.

Τι θέλει να πεί το πανό στην προσευχή των μουσουλμάνων στην Αθήνα;

Φωτογραφίες από τη χθεσινή προσευχή των μουσουλμάνων της Αθήνας, στην Ακαδημία. Αυτό το πανό με τον τύπο που κρατάει το τσεκούρι, τι συμβολίζει, μέσα στον κόσμο που προσεύχεται; Μπορεί να βοηθήσει κανείς από Αθήνα;

Δυναστεία Κουβέλη

Ανέκαθεν, οι ΚΚΕδες αλλά και μερίδα του Τύπου και των πολιτών, χαρακτήριζαν τους κάθε λογής αριστερού τύπου Κουβέληδες, στενούς συνεργάτες της αστικής και πολιτικής τάξης. Είναι γνωστό επίσης, ότι οι προοδευτικοί κατά τ'άλλα πολιτικοί της ''ροζ'' αριστεράς, χρησιμοποιούν όλα τα συστήματα του παλαιοκομματισμού. Είναι βέβαια πάντα οι πρώτοι κριτές του δικομματικού πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα. Μην αμφιβάλλετε ότι ο Φώτης Κουβέλης βαδίζει σωστά ως δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, με δεδομένο ότι,ο κατά τ' άλλα πολιτικός της κάποτε Αριστεράς και Προόδου, με το που του δόθηκε μικρή εξουσία, πρόλαβε και έχωσε τη κόρη του Μαρία, στο δημοτικό συμβούλιο του προτεινόμενου φυσικά από τον ίδιο, κ. Καμίνη.

Χτίζοντας μια ζωή

Ένας ηλικιωμένος ξυλουργός κόντευε να βγει στη σύνταξη, και είπε στο αφεντικό του τα σχέδια του για να φύγει και να ζήσει πιο ξεκούραστα μαζί με τη γυναίκα του. Βέβαια δεν θα συνέχιζε να βγάζει τόσα λεφτά, όμως έπρεπε να βγει στη σύνταξη. Θα τα κατάφερναν. Ο εργολάβος του στεναχωρήθηκε που θα έφευγε ένας τόσο καλός μάστορας, και ζήτησε απ' τον ξυλουργό αν θα μπορούσε να του χτίσει άλλο ένα σπίτι σαν προσωπική του χάρη.

Ο ξυλουργός είπε ναι, όμως όσο περνούσε ο καιρός δεν ήταν δύσκολο να παρατηρήσει κάποιος πως δεν δούλευε με όλη του τη καρδιά.

Περί εξεγέρσεων.

Ο Κλεισθένης γράφει στην "Ιδεοπηγή".

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύσεις σε πολλά και αξιόλογα ιστολόγια ερμηνείες των αποτελεσμάτων των πρόσφατων εκλογών και ειδικότερα του φαινόμενου της πολύ μεγάλης αποχής.
Πολλοί μιλούν για πτώση της αξίας της ψήφου αφού δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα δεδομένου ότι το τι θα γίνει στη χώρα είναι προαποφασισμένο.
Μερικοί μιλούν για επερχόμενη εξέγερση ή επανάσταση.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, ο πληθωρισμός και ο… κ. Μπόμπολας

Την επιτάχυνση του ΕΣΠA και τη μείωση του πληθωρισμού στο 2%-2,5% το επόμενο εξάμηνο, υποσχέθηκε το πρωί ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και στη συνέχεια επειδή… πείνασε πέρασε και από το κτίριο της Μεταμόρφωσης για να φάει με τον κ. Μπόμπολα και να του εξηγήσει το σχέδιό του. Οι επαφές κυβερνητικών με εκδότες πυκνώνουν τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει πρόβλημα και αναζητά στηρίγματα.

Πέραν αυτών, ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν μας εξήγησε πώς θα μειώσει τον πληθωρισμό. Μήπως το σχέδιο είναι να μην αγοράζει κανείς τιποτε αφού δεν θα έχει χρήματα κι έτσι να πέσουν οι τιμές; Διότι είναι ο μόνος τρόπος να πέσει ο πληθωρισμός.