Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Απίστευτο! Χαρίσαμε Ελλάδα στην Τουρκία

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις του newsbomb.gr για τον «πόλεμο του πετρελαίου» στην Ελλάδα, συνεχίζεται σήμερα με αποκλειστικές πληροφορίες του Κώστα Χαρδαβέλλα από σουηδικές πηγές με έδρα την Στοκχόλμη. Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο

Ο μυστηριώδης ταξιδιώτης.

Έχουν γεμίσει τα blogs με τις δηλώσεις του "προέδρου της Μουσουλμανικής κοινότητας" Ναίμ Ελγαντούρ που απείλησε ότι ''θα κάνουμε αντίποινα στους Έλληνες για τα χτεσινά'', δηλαδή τη παρεμπόδιση όπως θεωρούν της προσευχής τους που έγινε παράνομα στη πλατεία Αττικής.

Είναι ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε μια ιστορία που εμφανίστηκε πριν μερικούς μήνες και να την αφήσουμε απλά στην άκρη του μυαλού μας. Ίσως μας χρειαστεί:

Καποδίστριας και Εκκλησία

Τα θέματα της Εκκλησίας ήταν στην άμεση προτεραιότητα του Καποδίστρια και πράγματι προχώρησε στην ενίσχυση και ανάπτυξη του Πνευματικού και Κοινωνικού έργου της Εκκλησίας.

Οπως αναφέρει ο Νικόλαος Δραγούμης: «Και ταύτα μεν ηξίου πόρρωθεν, ενταύθα δε, μετά τρείς μόνον ημέρας από της εγκαθιδρύσεως αυτού, ωνόμασεν Εκκλησιαστικήν Επιτροπήν καθήκον έχουσαν να μελετήση τα της καταστάσεως της Εκκλησίας, ήτις, «πολλά παθούσα», ως είπεν εν Άργει, «ένεκα των μακρών του έθνους συμφορών, είχεν ανάγκην… τακτοποιήσεως, βελτιώσεως του κλήρου, ευνομίας, ευταξίας και επαρκείας των αναγκαίων εις τους λειτουργούς του Θεού,

Κύπρος ένα παράδειγμα προς μίμηση!

Ποιος το πίστευε. Και ξαφνικά η Κύπρος έγινε μεγάλος παίχτης. Εν μια νυκτί. Η γερμανική πρεσβεία στη Λευκωσία, ενημέρωσε το προεδρικό ότι η Άγγελα Μέρκελ θέλει να επισκεφθεί το νησί.

Αυτό λίγες μόνο μέρες μετά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. Με το που κυκλοφόρησε το νέο, ο Σύριος πρόεδρος ειδοποίησε την δική του πρεσβεία να μεταφέρει στον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια "ότι επιθυμεί να τον δει πριν την κυρία Μέρκελ".

ad graecas calendas solvere!

"ες τας ελληνικάς καλένδας εξοφλείν"!

Να λοιπό που κάνουμε ένα τεράστιο κύκλο στην Ιστορία. Οι Ευρωπαίοι θα μας εξοφλήσουν την τρίτη δόση στις "ελληνικές καλένδες" του Γενάρη!
- Καλώς το Γιώργο! Πως από δω βρε παιδί;
- Ε, να...ήρθα να μου δώσετε και την τρίτη δόση να κάνω κι εγώ γιορτές...

- Γιωργάκη, ξαναπέρνα το Γενάρη ρε παλληκάρι μου. Έχουμε κάτι σφίξεις τώρα, έρχονται και γιορτές και κλείνουμε...καταλαβαίνεις!

Και μη νομίζεις ότι ο Γενάρης είναι κανένας τυχαίος μήνας. Όχι. Ξέρεις τι γινόταν το Γενάρη - ή και Καλαντάρη - στο Βυζάντιο; Μας πληροφορεί λοιπόν η ελληνική Wikipedia:

Μόνο όμως συμβουλεύει... δεν κανονίζει τις μπίζνες

Ποιος είναι αυτός;

Η πράσινη ιλαρότητα του δημοσίου τομέα

Τα πολύ παλιά χρόνια, η κάθε κυβέρνηση που αναλάμβανε, έδιωχνε άπαντες τους δημοσίους υπαλλήλους, και προσλάμβανε τους δικούς της. Αυτό γινόταν σε κάθε εναλλαγή της εξουσίας, και αν θυμηθούμε πως η χώρα μας άλλαζε τις κυβερνήσεις σαν τα πουκάμισα, εύκολα καταλαβαίνουμε πως το συγκεκριμένο σύστημα απλά δεν περπατούσε. Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν τα δεινά της δημόσιας κατ` επίφαση διοίκησης, που εξακολουθεί και σήμερα να μαστίζεται από τη κομματικοποίηση.

Μετά ήρθε η μονιμότητα και τα πράγματα κάπως βελτιώθηκαν. Όχι ότι ανέβηκε η παραγωγικότητα, απλά υπήρχε μια κάποια συνέχεια, και χωρίς το φόβο της απόλυσης, ο δημόσιος υπάλληλος αφέθηκε ελεύθερος στο … έργο του. Παράλληλα όμως, έγινε και ασύδοτος. Η μονιμότητα του έδωσε φτερά.