Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Τρόπος παρασκευής του πρόσφορου

Γιὰ νὰ τελεσθεῖ τὸ Μυστήριο τῆς Θείας Εὐχαριστίας, ποὺ εἶναι σκοπὸς τῆς Θείας Λειτουργίας, εἶναι ἀπαραίτητο ὁ ἱερεὺς νὰ ἒχει τὸ πρόσφορο.

Ἀπο τὸ πρόσφορο ὁ ἱερεὺς θὰ βγάλει τὸ μέρος ἐκεῖνο ποὺ θὰ γίνει τὸ Τίμιο Σῶμα τοῦ Κυρίου, τὸν «Ἀμνό», ἀλλὰ καὶ τὶς μερίδες τῆς Θεοτόκου, τῶν Ἁγίων καὶ τῶν δικῶν μας ὀνομάτων (ζώντων καὶ κεκοιμημένων) ποὺ θὰ μνημονευθοῦν.

Γιὰ νὰ γίνει ὅμως τὸ πρόσφορό μας εὐπρόσδεκτο καὶ ἀπό τὸν Κύριο, πρέπει νὰ ἔχουμε καθαρότητα ψυχῆς καὶ σώματος μὲ νηστεία καὶ μὲ ἐγκράτεια.

Ο Παπαδόπουλος, το ΕΛΙΑΜΕΠ, η BILDERBERG και οι λαγοί

του Ακτιβιστή

Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος αλλά, όντας πολύ υποψιασμένος - για να μην πω καχύποπτος - εξ αιτίας της πολιτικής αθλιότητας που μας περιβάλλει τα τελευταία τουλάχιστον 35 χρόνια, δεν μπορώ να δεχτώ καμία είδηση πλέον χωρίς να την περάσω από τη σίτα του μυαλού μου (όποιο εν πάσει περιπτώσει διαθέτω). Μπορεί φυσικά και να είμαι αρνητικά φορτισμένος με κάποιους (μισό λαθος δικό μου, μισό λάθος δικό τους). Και το παράξενο που σίγουρα και σε κάποιους από σας θα συμβαίνει ( δεν είναι δυνατόν να είμαι μόνος μου), όταν βλέπω τα ΜΜΕ να λανσάρουν και να εκθειάζουν με πολύ καλά λόγια και κριτική κάποιο πολιτικό (πρώην, νυν ή επόμενο).....ε τότε είναι που κουμπώνομαι.

Μέχρι το τέλος του 2010 ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας ανήκει στις ΗΠΑ!!!

Ξέρει κανείς άραγε την Σύμβαση Cooper;

Γράφει ο Νίκος Καράς
Υπάρχει μια σύμβαση η οποία λήγει φέτος. Σύμβαση αρκούντως σοβαρή που δείχνει ότι αυτή η χώρα από την δουλεία δεν έφυγε ποτέ! Γιατί μα γιατί λείπουν οι Έλληνες πολιτικοί. Και πρωτίστως δούλοι αυτής της σύμβασης είναι ΟΛΟΙ οι πολιτικοί της χώρας, που σιωπηλά αποδέχτηκαν να ΜΗΝ εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας μας, την οποία υποτίθεται πως υπηρετούσαν!!!

Εμπόριο ρύπων, η σύγχρονη επιδρομή

Είχα ξεκινήσει με την Enron, και έφυγα σε εφαπτόμενες. Η εμπειρία της Enron έχει απαντήσεις σε πολλά παράδοξα, αν μη τι άλλο, γιατί έχει αναλυθεί και σχολιαστεί κατά κόρον. Μια εταιρία που ξεκίνησε από εταιρία αγωγών αερίου, και έγινε καινοτόμος αλλά ακαταλαβίστικος έμπορος …ενέργειας, καταχραστής περιουσιών και αποταμιεύσεων...