Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ!!! Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν…,του Mark Weisbrot

Ένα άρθρο γραμμένο από τον Δρα Mark Weisbrot, διακεκριμένου οικονομολόγου (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά.

Ερώτηση: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μʼ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή(!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας.

Ποτέ τίποτα δεν κατασκευάστηκε τυχαία

Πριν πολλά χρόνια ο Σερ Ισαάκ Νεύτων είχε φτιάξει σε μικρογραφία ένα ακριβές αντίγραφο του πλανητικού μας συστήματος। Στο κέντρο του βρισκόταν μια μεγάλη χρυσή σφαίρα πού αντιπροσώπευε τον ήλιο, και γύρω της περιστρέφονταν μικρότερες σφαίρες πού ήταν προσαρμοσμένες στις άκρες από ράβδους πού είχαν διάφορα μεγέθη.

Φωστήρες... high tech

Μπορεί να είναι ανέκδοτο, αλλά αν αλλάξουμε το βοσκό με τους Έλληνες και το "παλικάρι" με τους κυβερνώντες,θα ξανάρθει η πίκρα στο στόμα μας.

Ένας βοσκός, ενώ  έβοσκε τα πρόβατά του σε μια απόμερη τοποθεσία, βλέπει από μακριά να πλησιάζει μια αστραφτερή ΒΜW.

Ο οδηγός, ένας νεαρός ντυμένος με κοστούμι Versace, παπούτσια Gucci, γυαλιά ηλίου  Ray Ban και Yves Saint Laurent γραβάτα, σταματάει δίπλα του, κατεβάζει το παράθυρο και του  λέει:  Aν σου πω ακριβώς πόσα πρόβατα έχεις στο κοπάδι σου, θα μου δώσεις ένα;

Οι εργαζόμενοι την πληρώνουν και τα golden boys μετρούν τους λογαριασμούς τους στην Ελβετία

Αυτό που συνέβη στο Βήμα δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Όλοι το γνώριζαν όπως ξέρουν ότι κι άλλα “μαγαζιά” της δημοσιογραφίας είναι προβληματικά και επιβιώνουν χάρη στην κρατική βοήθεια. Σχετικό θέμα για τον κρατικοδίαιτο τύπο έχουμε ήδη γράψει (http://www.antinews.gr/?p=73320). Εκείνο που όμως δεν τολμά κανείς να γράψει είναι για την παρέα των χρυσοκάνθαρων που τόσα χρόνια κυριαρχεί στα ΜΜΕ και πλούτιζε απο το Χρηματιστήριο σε βάρος των εργαζόμενων αλλά και εκατομμυρίων πολιτών που έχουν βάλει τα ωραία τους λεφτά στις μετοχές τους.

Το μυστικό της μακροζωίας…

Είναι γνωστή η άποψη ότι η φροντίδα ενός ασθενούς αυξάνει το στρες και το βάρος που νιώθει ο φροντιστής του. Ωστόσο, νέα έρευνα υποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος στο να φροντίζει κάποιος έναν αγαπημένο, καθώς μειώνεται έτσι ο κίνδυνος θνησιμότητας του φροντιστή.

Όπως σημειώνει η ερευνήτρια Stephanie Brown, του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στο Αν ‘Αρμπορ, οι φροντιστές που περνούσαν κατά μέσον όρο 14 ώρες την εβδομάδα βοηθώντας τον σύζυγό τους έζησαν περισσότερο και μείωσαν τον κίνδυνο θνησιμότητας περίπου κατά το ήμισυ. Πρόσθεσε ότι ακόμα και όταν έλαβε υπόψη παράγοντες όπως προηγούμενες νόσους, οι φροντιστές είχαν μειωμένο κίνδυνο θνησιμότητας κατά 36% στα 7 χρόνια που διήρκεσε η έρευνα.