Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

«Ον αγαπά Κύριος παιδεύει»

- Γέροντα, γιατί ο κόσμος υποφέρει σήμερα τόσο πολύ;
- Από την αγάπη του Θεού! Εσύ σαν μοναχή σηκώνεσαι το πρωί, κάνεις τον κανόνα σου, κάνεις κομποσχοίνια, μετάνοιες κ.λπ. Για τους κοσμικούς οι δυσκολίες που περνούν είναι ο κανόνας τους, οπότε εξαγνίζονται μ’ αυτές. Τους κάνουν μεγαλύτερο καλό από την κοσμική καλοπέραση, η οποία δεν τους βοηθάει ούτε να πλησιάσουν στον Θεό, ούτε να αποταμιεύσουν μισθό ουράνιο. Γι’ αυτό πρέπει να τις δέχωνται ως δώρα από τον Θεό.

Ο Καλός Θεός με τις δοκιμασίες παιδαγωγεί σαν καλός Πατέρας τα παιδιά Του, από αγάπη, από θεία καλωσύνη, και όχι από κακότητα ούτε από κοσμική, νομική, δικαιοσύνη, γιατί θέλει να επιστρέψουν κοντά Του. Επειδή δηλαδή θέλει να σώση τα πλάσματά Του και να κληρονομήσουν την ουράνια Βασιλεία Του, επιτρέπει τις δοκιμασίες, για να παλέψη ο άνθρωπος, να αγωνισθή και να δώση εξετάσεις στην υπομονή στους πόνους, ώστε να μην μπορή να Του πη ο διάβολος:

«Μπορείτε» και «Πρέπει»

Σημειώστε το αυτό το "Πρέπει" και το "Μπορείτε", θα επανέλθω στο τέλος.

Το ότι είναι η δεύτερη ή τρίτη χρονιά στην σειρά που ο δορυφόρος δείχνει άσπρη την Αγγλία (ή την Ισπανία -- στην φωτό), δεν έχει σημασία. Ούτε το ότι πεθαίνει κόσμος από το κρύο έχει σημασία. Τον χειμώνα κάνει κρύο. Και δεν ξέρω εάν αυτό έχει να κάνει με την επερχόμενη παγκόσμια ψύξη. Και ΔΕΝ με νοιάζει (δηλαδή με νοιάζει για τον κόσμο, ιστορικά, ο πληθυσμός του Πλανήτη μειώνεται με κρύα, ελπίζω να ξεκινήσει με Νεοταξικούς Απατεώνες).

Το παιχνίδι με τις συμβάσεις και τους μισθούς είναι στημένο

Τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι των εκδοτών που θέλουν όσο τίποτε άλλο γι’ αυτούς και τα ταμεία τους (τράπεζες, βιομήχανους κ.λπ.) να μειωθούν οι μισθοί, παίζουν ξανά το ρόλο τους. Με περίεργες διαρροές και με ρεπορτάζ που κράζουν από μακριά ότι είναι συμφωνημένα, προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι είναι καλό πράγμα οι επιχειρησιακές συμβάσεις κι ότι απαιτούνται θυσίες, επομένως και μειώσεις μισθών.

Γιατί στις εικόνες η Αγία Βαρβάρα κρατάει ένα ποτήρι;

Στη Ορθόδοξη εικονογραφία
ζωγραφίζεται πολλές φορές
μ’ ένα ποτήριο στο χέρι
όντας προστάτιδα ενάντια
στο αιφνίδιο θάνατο
και μη θέλοντας να στερηθούν
οι ετοιμοθάνατοι
την θεία κοινωνία.
Συχνά τη συναντούμε
κοντά σ΄ έναν πύργο (με τρία παράθυρα)
ή κρατώντας ένα βιβλίο
(για τους ετοιμοθάνατους)
ή ένα κλαδί φοίνικα.

Προσπάθεια νέων Ν. Αφρικής για ανέγερση ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και ΣΧΟΛΕΙΟΥ στην... Μποτσουάνα.

Να σας θυμήσουμε τι θέλουν μερικοί να ανεγείρουν στην... Ελλάδα;;; Αφήστε το καλύτερα. ΕΔΩ στο ypotheto.blogspot.com, ΜΟΝΟ ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!! Σας το είπαμε όταν "αλλάξαμε", υπάρχουν και τέτοιες, αλλά δε τις μαθαίνουμε...

Εκπρόσωποι της ελληνικής νεολαίας από διάφορες πόλεις της Νότιας Αφρικής παραβρέθηκαν στην ετήσια χοροεσπερίδα της Ελληνικής Κοινότητας Μποτσουάνας, που διοργανώθηκε και φέτος, με σκοπό την συγκέντρωση του απαραίτητου ποσού για την αγορά οικοπέδου και την ανέγερση ελληνικού σχολείου και εκκλησίας. Το ευχάριστο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΑΕ Αφρικής - Εγγύς/Μέσης ανατολής, είναι ότι το ΔΣ της Κοινότητας βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου. Επίτιμος προσκεκλημένος και ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός της Νοτίου Αφρικής, Γιώργος Μαζαράκης.