Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Σε ποιους απονέμονται τα αξιώματα;

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Η κατάληψη της θέσεως, οποιασδήποτε θέσεως, είναι αυτή καθεαυτή αξία. Ο καταλαμβάνων μίαν θέσιν το τελευταίο που σκέφτεται είναι το έργον που πρόκειται να επιτελέσει κατέχων τη θέση που κατέλαβε. Αν είναι άξιος γι΄ αυτή τη θέση ή όχι δεν το σκέφτεται καθόλου.Έχει ξεχάσει πώς κατέλαβε τη θέση και λίγο τον ενδιαφέρει αν κατέλαβε τη θέση χωρίς να το αξίζει.

Το πρώτο που πρέπει να σκέφτεται, αν είναι άξιος γι΄ αυτή τη θέση δεν το σκέφτεται καθόλου. Ας το σκέφτονταν οι άλλοι που τον έβαλαν σ΄ αυτή τη θέση. Η σοφία και η σύνεση λέει, ότι αυτό που προέχει είναι να είσαι άξιος για κάποιο αξίωμα και δεύτερο είναι να σου απονεμηθεί το αξίωμα αυτό.

Νέα μέθοδος - Καίνε τον καρκίνο

Η νέα μέθοδος, που ονομάζεται υπερθερμία, επειδή αυξάνει την θερμοκρασία των κακοήθων κυττάρων μέχρι αυτά να πεθάνουν, έχει ...δοκιμαστεί προς το παρόν σε πειραματόζωα (ποντίκια).
Οι ερευνητές περιβάλλουν τα καρκινικά κύτταρα με μικροσκοπικά σωματίδια οξειδίου του σιδήρου, τα οποία δονούνται σε ένα μαγνητικό πεδίο, αναγκάζοντας τα κύτταρα του όγκου να υπερθερμανθούν και τελικά να καταστραφούν.Τα τεστ έδειξαν, ότι όταν η θερμοκρασία των καρκινικών κυττάρων αυξηθεί κατά έξι βαθμούς σε σχέση με την θερμοκρασία του υπολοίπου σώματος, οι όγκοι αρχίζουν να καταστρέφονται.

Ψευδοσκόπια

Τα ψευδοσκόπια είναι οπτικά εργαλεία που αλλάζουν την οπτική αντίληψη διάστασης, απόστασης και βάθους. Και ενώ υπάρχει η λέξη pseudoscope στα Αγγλικά, δεν την βρήκα στα Ελληνικά. Προφανώς, γιατί δεν χρειάζεται οπτικό εργαλείο να μας διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, είναι διαστρεβλωμένη από μόνη της.

Αμερικάνικο videoklip για «κλέφτες κι αστυνόμους»

Λοιπόν, κοντεύουμε να μαστουρώσουμε όλοι μαζί από την καραμέλα του πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας. Παρακολουθώντας τους “αστυνομορεπόρτερ” όταν μεταδίδουν ζωντανά, ενσταντανέ από συλλήψεις, κατ΄οίκον έρευνες, και στιχομυθίες με τις «πηγές» τους, εκεί ..χααάνεσαι

Ωσάν η τρομοκρατία να είναι αμερικάνικο videoklip για «κλέφτες κι αστυνόμους» όλη η πληροφόρηση αρχίζει και τελειώνει με προσαγωγές, συλλήψεις, έρευνες, όπλα βαλλιστικές έρευνες -που δεν τους βγαίνουν κιόλας- κλπ, κλπ!

Γράμμα στην ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ

Λάβαμε το παρακάτω γράμμα - δημοσίευση. Το παρουσιάζουμε μόνο σαν ένα δείγμα του πως κάποιος ευγενής, μπορεί να στολίσει κάτι ευτελές με μια ζηλευτή λάμψη. Ευχαριστούμε πολύ.

Ευγενική ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ,

Θαυμάζω πράγματι το ιστολόγιό σας!
Δεν είναι μόνο ότι δημιουργήσατε ένα καινούριο όσο και αξιαγάπητο λογοτεχνικό είδος, που φαντάζομαι ότι δεν περιλαμβάνεται σε καμιά Καλολογία.

Η προσλαλιά!* Αν την είχα σκεφτεί θα την προτιμούσα αντί του όρου που χρησιμοποιώ "Μικρό δοκίμιο" για τα κείμενα που γράφω.

Ήξερα την Προσλαλιά, ως μορφή και περιεχόμενο και έχω έτοιμο ένα βιβλίο με προσλαλιές, αλλά δεν ήξερα το όνομά της.