Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

C'était un rendez-vous

Το C'était un Rendezvous είναι μια σύντομη ταινία (κάτω από 10 λεπτά) του1976 από τον Claude Lelouch, που δείχνει οδήγηση υψηλών ταχυτήτων μέσα στο Παρίσι.

Η ταινία παρουσιάζει την οδήγηση οκτώ λεπτών ενός αυτοκινήτου μέσα στο Παρίσι νωρίς το πρωί (05:30 π.μ.). Ξεκινά στη σήραγγα του περιφερειακού του Παρισιού Peripherique στο Porte Dauphine, με εικόνα από τη θέση του οδηγού, χωρίς να φαίνεται το όχημα και από στη λεωφόρο Foch. Περνά από γνωστά αξιοθέατα όπως η Αψίδα του Θριάμβου, την όπερα Garnier και την πλατεία Place de la Concorde, με τον οβελίσκο της, καθώς και τα Ηλύσια Πεδία.

Υπερβολική έκλυση αερίων

Σήμερα που το κλίμα έχει βαρύνει (αλήθεια, σε δακρυγόνα οφείλεται αυτό;) θα βοηθήσω διακεκριμένο ακαδημαϊκό με λίγη Κλιματολογία.

Ο επόπτης του Κέντρου Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας, ακαδημαϊκός καθηγητής κ. Χ. δήλωσε ότι «Η τελευταία τριακονταετία υπήρξε η θερμότερη από το 1860 και η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη αυξήθηκε κατά 0,5C και μάλιστα σε άλλες πάνω από 1C».

Η Αθήνα ΔΕΝ «καίγεται» για τον Στρος Καν και το ΔΝΤ

Ποιος Στρος Καν και Ολι Ρεν, ποια μέτρα και μειώσεις μισθών. Αντ’ αυτών η επέτειος για το θάνατο του Γρηγορόπουλου.

Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει. Η Αθήνα καίγεται για ακόμη μια φορά, τα καταστήματα έχουν κλείσει, οι έμποροι βγήκαν στα κεραμίδια και φωνάζουν, η οικονομική και κοινωνική ζωή της πρωτεύουσας παρέλυσε επί ένα 24ωρο. Κι όλα αυτά για την επέτειο της δολοφονίας του μικρού Αλέξη. Όχι, ομως, για την πρώτη επέτειο αλλά για την δεύτερη. Πέρυσι που το κλίμα ήταν τεταμένο, που υπήρχε η φόρτιση άλλωστε καθώς είχε κλείσει μόλις ένας χρόνος από τη δολοφονία, δεν μάτωσε ούτε μύτη.

Οι προβληματικοί ήρωες που διασκεδάζουν τα παιδιά


"Ζήσε με τιμή, πέθανε με δόξα" (Κρητική παροιμία)

Του Μόσχου Εμμ.Λαγκουβάρδου
Στον ζωγράφο Στέργιο Χατζούλη

"Τί γαρ ωφελείται άνθρωπος κερδήσας τον κόσμον όλον, εαυτόν δε απολέσας ή ζημιωθείς;" (Λουκ. θ΄,25)

Ο άνθρωπος γεννήθηκε να ζει με τιμή και με ελευθερία. Σ΄αυτό διαφέρει από τα ανόητα ζώα. Στην Κρήτη έχουν την παροιμία "Ζήσε με τιμή, πέθανε με δόξα". Οι Κρητικοί αγαπούν την παροιμία αυτή. Είναι θερμής ιδιοσυγκρασίας και πρέπει να αγωνίζονται πάντα για να ζουν ελεύθεροι από τις προσκολλήσεις τους. Αγωνίζονται για την τιμή. Η τιμή ξεχωρίζει τον αληθινό άνθρωπο.

Μυομοιχίδιον 2ον: Κομματόσιτα, παράσιτα, γυνανδρείκελα

ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ

Διαμηνύουν ἀνάστατοι, συνάδελφοι ἐπιστήμονες ἀπὸ τὸ ἐξωτερικό, φίλοι καὶ μή: – Γιατί αὐτοκτονεῖτε;  ἐσεῖς οἱ Ἕλληνες, μ’ αὐτὸ τὸ γενοκτονίας Μνημόνιο; Εἴχατε, πέρυσι, στὰ χέρια σας τὸ ἀπόλυτο πυρηνικὸ ὅπλο: τὴν χρεωκοπία! Γιατί δὲν τὸ χρησιμοποιήσατε; Γιατί ἐσεῖς δὲν ἐκβιάσατε τὴν διεθνῆ τοκογλυφία ἀντὶ νὰ σᾶς δέσει χειροπόδαρα αὐτή; Οἱ πανάσχετοι κυβερνῆτες σας δὲν ἤξεραν ὅτι οἱ τοκογλυφοτραπεζίτες ἔτρεμαν, αὐτοί, κι ὄχι ἐσεῖς, γιὰ ἕνα χρεωστάσιο πληρωμῶν τῆς Ἑλλάδας;

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη