Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ο παπαγάλος

Ο Φώτης, ένας 35άρης εργένης που μένει μόνος του σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, λίγες μέρες μετά τη γιορτή του δέχεται ένα μεγάλο κουτί ως δώρο από έναν άγνωστο αποστολέα.
Το ανοίγει και βλέπει ότι μέσα στο κουτί ήταν ένας παπαγάλος. «Ωραία», σκέφτεται, «ένα πανέμορφο πουλί για συντροφιά είναι ό,τι πρέπει».
-Μιλάς καθόλου; ρωτάει χαμογελαστός τον παπαγάλο.

-Τι λε ρε καραγκιόζη; -του λέει ο παπαγάλος- εγώ αν μιλάω ή εσύ ρε μπούφο που δεν μπορείς να ολοκληρώσεις ένα νόημα, ρε βλήμα, ρε έτσι., ρε αλλιώς.. κ.λπ ένα υβρεολόγιο απίστευτο, σα ναύτης στο λιμάνι του Γκαμπές.

'Ο,τι βλέπουμε με αγάπη είναι όμορφο

Μόσχος Εμμ. Λαγκουβάρδος

Μια φορά ο Μέγας Αλέξανδρος έκανε επιθεώρηση στο στράτέυμά του το βράδυ πριν τη μάχη και είδε έναν στρατιώτη που έτρεμε απ΄ το φόβο του.
"Πώς σε λένε", τον ρώτησε. "Αλέξανδρο",απάντησε ο στρατιώτης.
Ό Μέγας Αλέξανδρος του είπε τότε:
"Ή να πάψεις να φοβάσαι ή να αλλάξεις όνομα".
Ο Μέγας Αλέξανδρος πίστευε πως το όμοιο ελκύει πάντοτε το όμοιο.΄

Οι άνθρωποι στολίζονται για να είναι όμορφοι.
Το όμορφο ελκύει το όμορφο.
Ο Θεός έκανε την ομορφιά για προστασία.
Όταν είδε τη Δημιουργία είδε ότι ήταν "καλή λίαν" δηλαδή τέλεια.

Οριστικά αθώος ο Απόστολος Βαβύλης, έκρινε το Εφετείο Κακουργημάτων

Οριστικά ΑΘΩΟ έκρινε ομοφώνως το Γ' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στην σημερινή του συνεδρίαση και μάλιστα με πρόταση της ιδίας της κυρίας Εισαγγελέως της Έδρας.

Οι τελευταίες κατηγορίες που τον βάρυναν ήταν φερόμενη πλαστογραφία κατά του 140ου Πατριάρχου Ιεροσολύμων και ψευδορκία εναντίον του.

Ο κ. Ειρηναίος με ένορκη δήλωσή του δήλωσε:

Η Ελλάδα θύμα διεθνούς συνωμοσίας

Υποθέτω θα έχει σχολιασθεί από άλλους η επιστολή, που απηύθυνε στην εφημερίδα του Συγκροτήματος (σημ. ένα είναι το Συγκρότημα) ο Μίκης Θεοδωράκης, στις 09/08/2010 (*). Δεν γνωρίζω - γενικότερα - ποια αντιμετώπιση είχε και τούτα που γράφω, είναι μια ακόμη "πινελιά" στον πίνακα των αρίστων που μας ετοιμάζουν. Λεπτομερώς, άλλωστε, τον διαζωγραφίζουν πολλοί.

Φαντάζομαι ενθουσιώδης θα ήταν η υποδοχή από τους λάτρεις των ειδώλων. Η Ελλάδα, μας είπε, έπεσε θύμα διεθνούς συνωμοσίας. Αυτό που δεν μας είπε, ήταν ότι το θύμα (φυσικά και ο ίδιος) αποτελούσε "γρανάζι" της διεθνούς συνωμοσίας, συμμετείχε σ΄ αυτή τη διεθνή σπείρα, αλλά έφαγε την κλωτσιά. Μας έκαναν "πατσαβούρα".

Απαγόρευση πώλησης βοτάνων από Ε.Ε.

Απαγόρευση της πώλησης των φαρμακευτικών βοτάνων
Μετά από οδηγία της Ε.Ε. το Γερμανικό Κοινοβούλιο πρέπει να εισάγει στο νομικό καθεστώς της χώρας την απαγόρευση της απλής πώλησης των βοτάνων μετά την 1η Απριλίου 2011. Η οδηγία, που είναι προς όλες τις χώρες από 20.09.2010, απαιτεί τα φυσικά αυτά προϊόντα να χαρακτηρισθούν σαν ιατροφαρμακευτικά προϊόντα και στη συνέχεια να παίρνουν άδεια για διάθεση σαν τέτοια.