Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ζήτησα από το Θεό…

Να μου δώσει δύναμη…

Κι Αυτός μου έδωσε δυσκολίες για να τις ξεπεράσω.

Του ζήτησα σοφία…

Κι Αυτός μου έδωσε προβλήματα να μάθω να λύνω.

Του ζήτησα οικονομική άνεση…

Κι Αυτός μου έδωσε νου και ικανότητα να εργάζομαι.

Του ζήτησα θάρρος…

Κι Αυτός μου έδωσε κινδύνους να ξεπερνώ.

Του ζήτησα αγάπη…

Πέθανε (ή μήπως ψόφησε ;) ο νονός του ΟυΤσεΚά

«Άλλος πατάει στα χαλιά και άλλος στα σανίδια , μόνο μπροστά στο θάνατο τα πάντα είναι ίδια.»

Πέθανε σήμερα ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα στη διάλυση της πάλαι ποτε κραταιάς Γιουγκοσλαβίας, ο πολύς αμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Αυτός που κυνήγησε όσο ελάχιστοι τους, ανυπότακτους στα κελεύσματα τής Νέας Τάξης, Σέρβους και υποστήριξε, με πάθος νεοφώτιστου ταλιμπάν , τους ισλαμοφασίστες σε Βοσνία και Κόσσοβο αλλά και τους Νεοναζί Ουστάσα στην Κροατία.

Δεν δόθηκε το βραβείο "Σωκράτης Γκιόλιας" από τον Π.Σ.Α.Τ.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...

Ο Π.Σ.Α.Τ. μετά τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκίολια στις 19 Ιουλίου 2010 είχε εξαγγείλει (βλ. εδώ) πως ήθελε να τιμήσει τον Σωκράτη Γκιόλια, ένα μέλος του Συνδέσμου που προσέφερε τόσα πολλά στο χώρο του αθλητισμού, δημιουργώντας και προσφέροντας σε μνήμη του, το βραβείο "Σωκράτης Γκιόλιας"...

Χθες το βράδυ έγιναν οι απονομές των βραβείων και -οποία έκπληξη- το βραβείο "Σωκράτης Γκιόλιας" δεν υπήρξε πουθενά!

Μην μασάτε, το μνημόνιο δεν ισχύει για όλους το ίδιο

Όπως έχουμε πει κατ’ επανάληψη, η πολιτική εξουσία είναι σαν το νερό. Όπου βρίσκει μαλακό έδαφος το διαβρώνει και περνάει. Όπου όμως βρει σκληρή πέτρα, αλλάζει δρόμο. Στην περίπτωση τη δική μας το μαλακό έδαφος είμαστε εμείς οι απλοί, ασύνδετοι μεταξύ μας και προδομένοι από τις συνδικαλιστικές μας ηγεσίες πολίτες, ενώ οι σκληρές πέτρες είναι τα ΜΜΕ, τα οποία διαμορφώνουν και χειραγωγούν την Κοινή Γνώμη.

Εμ τσιμπούρια, εμ τσαμπουκάδες...

Η Σουηδία έχει να πολεμήσει από την εποχή του Μεγάλου Πέτρου - αν δεν απατώμαι. Κι όμως, οι Σουηδοί πολεμούν σήμερα στο Αφγανιστάν. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της καπιταλιστικής αθλιότητος σε επίπεδο ναζιστικού γκροτέσκ, τι είναι;

Κι αφού μέσα σε τρεις ημέρες, με ένα πολυνομοσχέδιο σαν ελβετικό σουγιά, ο Παπανδρέου έκανε την εργασία εταίρα εκδιδομένη επί χρήμασι (κι ενίοτε άνευ), αφού την έβγαλε στον (μονό)δρομο να κάνει πεζοδρόμιο, τι βρήκε καπάκι να δηλώσει στη Βουλή; ότι «η εξασφάλιση της εργασίας είναι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης»!!!