Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Κρύβεται ο Θεός;

Περπατούσε στον κήπο του κι εκεί σε μια ακρούλα δύο μικροσκοπικά μυρμήγκια φαίνονταν να συζητούν. Τι να έλεγαν άραγε, ήταν τόσο μικρά ούτε καν μπορούσε να τα δει. Έσκυψε και αφουγκράστηκε.
      -Δεν είναι σωστό να ανοίγεις τρύπες όπου να 'ναι.
      -Γιατί παρακαλώ;
      -Διότι ο κήπος δεν είναι δικός σου.
      -Και ποιανού είναι;

Θα τολμήσουν;;;;

Ο Κλεισθένης γράφει

Διαβάζω στο διαδίκτυο και όχι μόνο, ειδήσεις που αν αληθεύουν, μου προκαλούν φόβο και έκπληξη.
Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να παρεμβαίνει όταν υπάρχουν κοινωνικές εξεγέρσεις στα κράτη μέλη (δεν γνωρίζω αν θα το κάνει και σε άλλα κράτη μη μέλη).
Δημιουργήθηκε ή δημιουργείται Ευρωαστυνομία και μάλιστα μερικοί υποστηρίζουν ότι πιθανό να δραστηριοποιηθεί και εντός Ελλάδας σε περίπτωση αναταραχών.
Υλικά αντιμετώπισης διαδηλωτών αποθηκεύονται σε στρατιωτικές αποθήκες και στρατευμένοι εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση λαϊκών κινητοποιήσεων.
Αλλοδαποί θα τοποθετηθούν στα σώματα ασφαλείας.
Η κυβέρνηση φοβάται επεισόδια αλλοδαπών.
Οι αστυνομικοί δεν είναι πρόθυμοι να συγκρουστούν με απεργούς και διαδηλωτές.

Τουρκία: Μετακίνησαν την σωρό Καναδού διπλωμάτη σε νεκροταφείο, γιατί οι γείτονες δεν αισθάνονταν άνετα να προσεύχονται δίπλα σε χριστιανικό τάφο

Πηγή: Hürriyet

Η σωρός ενός συνταξιούχου Καναδού διπλωμάτη μεταφέρθηκε σε άλλη γωνιά στο νεκροταφείο της πόλης Bodrum (πρόκειται για την αρχαία Αλικαρνασσό) στην Τουρκία, μετά από καταγγελίες οικογένειας της περιοχής. Η σύζυγος του πρόσφατα χαμένου διπλωμάτη Hans Himmelbach είναι βαθιά δυσαρεστημένη με το περιστατικό και λέει ότι έκανε προσπάθειες για να σταματήσει την μετεγκατάσταση, αλλά ήταν όλες μάταιες.

Μας κυβερνάει μια παρέα!

Θεμελιώδης αρχή της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας είναι η λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης.
‘Εχετε αλήθεια συνειδητοποιήσει ποιοι μας κυβερνάνε;
  1. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου είναι εξωκοινοβουλευτικός. Θα πείτε ήταν ευρωβουλευτής και παραιτήθηκε, αλλά και ως ευρωβουλευτής, διορισμένος ήταν.

Ισχύει ότι οι κατσαρίδες θα μπορούσαν να επιβιώσουν μιας πυρηνικής καταστροφής;

Σίγουρα όχι, για δύο σημαντικούς λόγους.

Κατ’ αρχάς η φήμη που έχει κυκλοφορήσει περί ανθεκτικότητας των κατσαρίδων είναι υπερβολική. Είναι γεγονός ότι οι κατσαρίδες αντέχουν περισσότερο από τους ανθρώπους, αλλά αυτό συμβαίνει με όλα τα έντομα. Το απλούστερο σώμα τους και το πολύ μικρότερο προσδόκιμο ζωής τους εκ των πραγμάτων τις καθιστά λιγότερο ευάλωτες, ωστόσο η θανατηφόρος δόση ραδιενεργούς ακτινοβολίας για μια κατσαρίδα είναι μόλις έξι με δεκαπέντε φορές μεγαλύτερη από την ανθρώπινη. Εξαίρεση στον κόσμο των εντόμων αποτελεί η σφήκα Habrobracon, η οποία μπορεί να αντέξει 180 φορές περισσότερη ραδιενεργό ακτινοβολία από έναν άνθρωπο.

Η χαρά για τους Πράσινους φόρους

Οι φυσιολογικοί άνθρωποι, δεν χαίρονται όταν τους φορολογούν. «Αχ, Κύριε, βάλτε μου έναν φόρο». Οι Πράσινοι άνθρωποι, αντιθέτως, ηδονίζονται με φόρους. Και ο λόγος είναι απλός: Οι Πράσινοι είναι οι Ορουελιανοί Νεοσοσιαλιστές, που ζούνε από τους φόρους, και σπεύδουν να πούνε «για το καλό σας είναι, θα σας αρέσουν». Και πίσω από ποιόν κρύβονται οι Μπιρμπιλάνθρωποι και οι Νεοσοσιαληστές; Από το …Μνημόνιο! Πάρε λίγο καταναγκασμό, είναι σαν «αντιπαροχή», κάνει καλό...

Κληρικοί και πολιτικοί της φεουδαρχίας

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Το σφράγισμα της φεουδαρχίας στο μέτωπο και στο δεξί χέρι αυτών που την προσκυνούν - σφράγισμα ορατό σε όποιον διαθέτει πνευματική όραση - είναι ο φόβος ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει. Η φεουδαρχία αντί να φυλάξει τους υπηκόους της, φυλάγεται από αυτούς.

Παράδειγμα οι πύργοι των φεουδαρχών στη Δύση (στην Ορθόδοξη Ανατολή δεν υπήρξε φεουδαρχία μέχρι σήμερα). Οι πύργοι των φεουδαρχών έγιναν όχι για να φυλάξουν το λαό από τις επιδρομές αλλοφύλων, αλλά για να φυλάγουν τους φεουδάρχες από τον ξεσηκωμό του λαού εναντίον τους.

Ξεκίνησε ο διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας. Πρόβλημα με την μισθοδοσία του κλήρου

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πλήρη διαχωρισμό κράτους- εκκλησίας αλλά μεθοδευμένα και σταδιακά ώστε να μην υπάρξουν αναταράξεις κυρίως από τους φανατικούς του είδους.

Κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών επιμένουν ότι ο φάκελος με τις αλλαγές είναι έτοιμος και οι κινήσεις γίνονται με ... χειρουργική ακρίβεια.

Ο πρωθυπουργός, η ανιψιά του Ταγματάρχη και ο Αμυράς που εκδικήθηκε τον Νικήτα.

O πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ζήτησε συναίνεση από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ζήτησε συναίνεση για να προσλάβει την ανηψιά του Λάμπη Ταγματάρχη ( κόρη της αδελφής του), στην ΕΡΤ για να συμπαρουσιάζει το «Μένουμε Ελλάδα» με τον Αμυρά.

Ο πρωθυπουργός μας, ζήτησε συναίνεση για να μπορεί ο ΟΠΑΠ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να δίνει διαφήμιση σε κάτι site με μηδενική επισκεψιμότητα που τα έχουν οι οικογενειακοί φίλοι της οικογένειας Παπανδρέου και οι οποίοι διατηρούν παράλληλα διάυλους επικοινωνίας με το υπουργείο Οικονομικών.

Η κατάρα των ΠΕ17

Στο πιο νευραλγικό σημείο της δομής της κοινωνίας μας, στην παιδεία, εκεί που πρέπει καθετί να είναι προσεγμένο και μελετημένο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, εκεί που χτίζεται το αύριο (αν το θέλουμε) των νέων μας και δίνεται ελπίδα και όραμα για τη χώρα μας, εκεί θα βρούμε τη μεγαλύτερη δυσωδία.

Όταν γίνεται οτιδήποτε άσχημο σε άλλους χώρους, στο χώρο της παιδείας το ίδιο πράγμα «διδάσκει» και προβάλλεται και στο μέλλον.

Πόσο χειρότερα αν έχουμε καταστάσεις που δεν βρίσκουμε στην υπόλοιπη «αγορά».

ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ: Σχεδιάζουν εκτρωματική γέννα…

Η ατμόσφαιρα είναι βαριά και παράξενη. Τα πουλιά πετάνε χαμηλά, όπως πριν από τη θύελλα…
Σίγουρα κάτι κυοφορείται…
Πολλά τα σημάδια στον πολιτικό ουρανό:

α). Η τρομοκρατία των ΜΜΕ για την καταστροφή μας έχει πάρει υστερικές διαστάσεις.
Οι βολές κατά του Μνημονίου (χθες το χειροκροτούσαν γιατί θα μας έσωζε) πολλαπλασιάζονται.
Πληθαίνουν και οι βολές κατά των κυβερνητικών μανδαρίνων…