Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Καιρός επέστη...

Στην Κωνσταντινούπολη όταν οι Τούρκοι είχαν απαγορεύσει να χτυπούν οι καμπανες των Εκκλησιών, Πριν τη Λειτουργία των Χριστουγέννων, Ρωμιοί περνούσαν από τα στενά της Πόλης λέγονταν το καιρός επέστη, καλώντας στους πιστούς στο Ναό.
Είναι σε ήχο α'.
Στο video αυτό ακούγεται και το κοντάκιο "Η Παρθένος σήμερον".
Ψάλλει ο Βυζαντινός Χορός Τρόπος, από τη χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Φίλων της Μουσικής) υπό την οργάνωση των Μουσικών Συνόλων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεοράσεως, με γενικό τίτλο «ΥΠΟΔΕΞΑΙ ΒΗΘΛΕΕΜ» (12 Δεκεμβρίου 2006).

Γιατί ο Υιός του Θεού ήλθε στη γη ως άνθρωπος;

Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

Στην ερώτηση «Γιατί ο Υιός του Θεού να εμφανιστεί στη γη με ανθρώπινο σώμα και όχι με άλλη μορφή;» ο σοφός άγιος Αθανάσιος έδωσε την ακόλουθη απάντηση: «Άν ρωτούν γιατί δέν εμφανίστηκε μέ κάποια άλλη, καλύτερη, μορφή δημιουργίας, λ,χ. ως ήλιος ή φεγγάρι ή άστρο ή φωτιά ή άνεμος – αλλά απλώς ως άνθρωπος, ας μάθουν ότι ο Κύριος δεν ήλθε για να προβάλει τον εαυτό Του, αλλά για να θεραπεύσει και να διδάξει τους πάσχοντες. Αν ερχόταν στον κόσμο αποκαλύπτοντας τον εαυτό Του για να καταπλήξει όσους τον έβλεπαν, τούτο θα σήμαινε ότι ήρθε στον κόσμο για να προβληθεί. Ήταν όμως απαραίτητο για τον Θεραπευτή και Διδάσκαλο όχι μόνον να έλθει στον κόσμο, αλλά και να τον υπηρετήσει προς όφελος όλων των πασχόντων και ν’ αποκαλύψει τον εαυτό Του κατά τρόπο, που η αποκάλυψη αυτή να ήταν υποφερτή από τους πάσχοντες.

Άνοιξε τα παράθυρα, βρωμάει μοναξιά…

Αφιερώνεται σε όλους εκείνους που νιώθουν πως δεν έχουν κανένα λόγο να είναι χαρούμενοι τα φετινά Χριστούγεννα. Την αγάπη μου!!!!!

Η βροχή δεν τον άφησε να κοιμηθεί το βράδυ. Δεν είχε όμως κουραστεί. Τα γηρατειά δεν του επέτρεπαν να κοιμηθεί περισσότερο. Άλλωστε δεν το επιθυμούσε. Βιαζόταν ν’ έρθει το πρωί. Να ξημερώσει η σημερινή μέρα. Παραμονή των Χριστουγέννων. Όλα τα είχα κανονίσει εδώ και μέρες. Είχε βγάλει το σχέδιο στο μυαλό του, απλά έπρεπε όλα να γίνουν όπως τα είχε φανταστεί.

Ο Γιώργος μετακομίζει στον ΟΗΕ ;;; !!!

Δεν είναι Πρωταπριλιά. Είναι παραμονές Χριστουγέννων και το φιλοκυβερνητικό βήμα που προσπαθεί απεγνωσμένα τον τελευταίο καιρό να γίνει ..αντικυβερνητικό γράφει σήμερα ότι εξαπλώνεται στο ΠΑΣΟΚ η φημολογία ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου ενδέχεται να διαδεχθεί το φθινόπωρο του 2011 τον κ. Μπαν Κι Μουν στο αξίωμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Το «σενάριο ΟΗΕ» έχει μάλιστα απασχολήσει κορυφαία στελέχη της ομάδας πολιτικού σχεδιασμού της κυβέρνησης και ειδικότερα τον κ. Ι. Ραγκούση και την κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη, αλλά και τον ίδιο τον κ. Γ. Παπανδρέου. Ο υπουργός Εσωτερικών και η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου διαβεβαιώνουν ότι «δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα». Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επιχείρησε να τερματίσει την επίμονη φημολογία στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠαΣοΚ. «Σκοπίμως πολλοί λένε ότι ψάχνω να δραπετεύσω» είπε και εξήγησε ότι τα πολλά ταξίδια του οφείλονται στην ανάγκη υπεράσπισης των συμφερόντων της χώρας.

Μια περιήγηση στην ουτοπία

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

"Δος μοι πα στω και ταν γαν κινάσω" (Αρχιμήδης)

Είναι ανεξήγητο πώς δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι και τα δεχόμαστε παθητικά. Το παρακάτω ανέκδοτο μιλάει για έναν πατέρα που απέφευγε να δει την αλήθεια και δεχόταν τα ψέμματα που του έλεγε ο μελλοντικός γαμπρός του ως αληθινά. Ο δύστυχος αυτός πατέρας είχε τάξει μια αγελάδα στον μελλοντικό γαμπρό του και όσο δεν την έδινε ο γαμπρός ανέβαλε το γάμο την τελευταία στιγμή για διαφόρους λόγους, ενώ η αιτία ήταν η αγελάδα. Όταν κάποτε ορίστηκε ο γάμος, ο πατέρας πήρε το πέπλο της νύφης και τον γαμπρό απ΄ το χέρι και τον οδήγησε στο σταύλο. Έριξε το πέπλο πάνω στην αγελάδα και του είπε: Έλα, πάρ’ την. Εσύ αγελάδα θέλεις, δεν θέλεις γυναίκα.

Κάποτε και ο Ελληνικός λαός πρέπει να δει τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως τα παρουσιάζει η τηλεόραση και οι δημοσιογράφοι που πληρώνονται από τους ιδιοκτήτες των μέσων μαζικής αποβλάκωσης. Να δει τα πράγματα όπως είναι και να πάρει τους πολιτικούς από το χέρι, να τους δείξει την κατάσταση στη χώρα και να τους πει, εσείς δε θέλετε να δουλέψετε για τους άλλους, για τον εαυτό σας θέλετε να δουλέψετε.

Έσβησε ένα κεράκι της ΜΕΝΟΡΑ

Βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πεταλωτής να βάλει στη θέση τους τα πράγματα. Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς για το σιωνισμό, την παγκοσμιοποίηση και το Χίτλερ, αποτελούν προσβολή του ελληνικού μας πολιτισμού. Είπε: «Οι απόψεις αυτές είναι στο περιθώριο, προσβάλλουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό μας».
Του πολιτισμού των πεταλωτήδων, συμπληρώνω.

Γαϊδούρια πεταλώνουμε εμείς (την κυβέρνηση που φορτωθήκαμε), γαϊδούρια πεταλώνει κι αυτός (την υπερκυβέρνηση, διακυβέρνηση, παγκόσμια κυβέρνηση κλπ.) που είναι φορτωμένα στην πλάτη του.

Θεολογική ανάλυση της εικόνας της Γέννησης του Χριστού