Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Πολίτες επικηρύσσουν την κυβέρνηση

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. Σύμφωνα με το άρθρο που επιτάσσει την προστασία του Συντάγματος Επικηρύσσεται η κυβέρνηση με όλη την καρδιά, με όλη την ψυχή και με όλη τη διάνοια αντί 3.500 ευρώ, τις οποίες θα εισπράξει αμέσως αυτός που με οποιονδήποτε ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο θα συμβάλλει στη σύλληψή της.

2. Η παράβαση του Συντάγματος είναι γνωστή τοις πάσι και δεν την αρνείται ούτε η ίδια η κυβέρνηση.

3. Αν και η αμοιβή για τη σύλληψή της είναι περιττή. Δεν υπάρχει πατριώτης που δεν θα έκανε τη δουλειά αυτή εντελώς δωρεάν με όλη του την καρδιά, με όλη του τη διάνοια και με όλη του την ψυχή.

4. Ήδη έχει αρχίσει ένας δρόμος ταχύτητας, ποιος θα συλλάβει πρώτος ποιον, η Κυβέρνηση του πολίτες ή οι πολίτες την Κυβέρνηση. Τον "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" είναι τόσο θελκτικό, ώστε αν αρχίσει είναι δύσκολα να σταματήσει.

5. Το ερώτημα είναι, θα μας πάρουν όλους τα σπίτια, γιατί όλοι έχουμε δάνεια απλήρωτα. Θα μας κλείσουν φυλακή όλους ή σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως;

6. Εμείς όμως οι πολίτες είμαστε έτοιμοι. Δεν έχουμε να φυλάξουμε τίποτε άλλο εκτός απ΄την ψυχή μας και την ελευθερία μας. Κι αυτή δεν θα συναινέσουμε ποτέ να μας την πάρουν.

7. Ιδού τί είπε σε ανάλογη περίπτωση ο Άγιος Κoσμάς ο Αιτωλός:

"Δεν έχω μήτε σακκούλα, μήτε σπίτι, μήτε κασέλλα, μήτε άλλο ράσο.
Αλλά παρακαλώ το Θεό να μη μου δώσει μέχρι το τέλος της ζωής μου.
Ωσάν κάμνω αρχήν να παίρνω άσπρα (χρήματα), έχασα τον αδελφό μου."
http://lagouvardospot.blogspot.com/2011/01/blog-post_24.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου