Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Η αρχή του τέλους της ξένης επιβουλίας είναι το χτύπημα του Λόγου από τον Ιγνάτιο

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η αρχή του τέλους της ξένης επιβουλίας είναι το χτύπημα του Λόγου. Η ξένη επιβουλία χτυπάει την Οικονομία, τον πολιτισμό, την Πίστη. Τελευταίο χτύπημα είναι το χτύπημα του Λόγου. Ήδη το χτύπημα του Λόγου άρχισε με τον Ιγνάτιο. Σύμφωνα με τις Γραφές το χτύπημα του Λόγου είναι η αρχή του τέλους της ξένης επιβουλίας.

Επίσκοποι, όπως ο Ιγνάτιος , αποφασίζουν και ενεργούν κατά την ιδιορρυθμία τους σαν να είναι ο Λόγος του Θεού, η Θεία Λατρεία και η εν γένει μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας ο δικός τους προσωπικός αμπελών. Θέτουν εαυτούς υπεράνω Προφητών, Αποστόλων, Ευαγγελιστών, Πατέρων, Διδασκάλων, Οικουμενικών Συνόδων, Τοπικών Συνόδων και αγνοούν ότι είναι απλοί εργάτες του αμπελώνος του Κυρίου.

Είναι τόσον απλό θέμα ο Λόγος του Θεού, όπως είναι γεγραμμένος στην Ελληνική Γλώσσα, ώστε να συγχωρείται η οποιαδήποτε απόδοσή του από έναν επίσκοπο ή και από πολλούς σύμφωνα με την νεωτεριστική διάθεσή τους και κατά την ιδιορρυθμία του καθενός; Δεν ανήκει ο Λόγος του Θεού στην Εκκλησία, στρατευομένη και θριαμβεύουσα;
Ποιον ρώτησαν οι επίσκοποι και ενεργούν αυτοβούλως σκανδαλίζοντες τους πιστούς χωρίς λύπη και ευσπλαχνία;

Ο Λόγος του Θεού για τον κόσμο είναι ο λίθος, "ον απεδοκίμασαν οι οικοδομούντες. Ούτος εγεννήθη εις κεφαλήν γωνίας.Πας ο πεσών επ΄ εκείνον τον λίθον συνθλασθήσεται. Εφ¨ ον δ΄ αν πέση, λικμήσει αυτόν."

Ο Απόστολος Παύλος γνωρίζων με το πνεύμα του Θεού ότι ο αμπελών του Κυρίου θα πέση σε χέρια κακών εργατών γράφει στην δευτέρα επιστολή του προς Κορινθίους να μην νοθεύουν το λόγο του Θεού. Κι αν ακόμα φαίνεται συγκεκαλυμμένο το μήνυμα, είναι συγκεκαλυμμένο για κείνους που δεν ακολουθούν το Χριστό, αλλά το θεό του αιώνος τούτου.

Ο Ρενέ Ζιράρ στο βιβλίο του "H οδός των ασεβών" γράφει: " Η ψευδο-επιστήμη μας στηρίζεται ολοκληρωτικά στην πεποίθηση ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στις διάφορες θρησκείες.(Σημ.δική μου:Οικουμενισμός)..Αυτή η σύγχυση επηρεάζει τον ιστορικό χριστιανισμό, τον καθορίζει ως ένα σημείο. Στις μέρες μας ο αντιχριστιανισμός προσπαθεί να τη διαιωνίσει..."

" Η εκδίωξη του Λόγου είναι η αρχή του τέλους για το "βασίλειο του σατανά".
Εδώ και αιώνες, γράφει ο Ζιράρ, τα Πάθη του Χρισοτύ μεταβάλλονται σε θρίαμβο.
Στην εποχή μας ιδού που η δήθεν σύγχρονη κουλτούρα, το οχυρό του αντιχριστιανισμού, αρχίζει να διαλύεται στην επαφή του με το ευαγγελικό κείμενο".

Πόσες αναγνώσεις και πόσες αποδόσεις είναι λανθασμένες! Ποιος θα φυλάξει την Εκκλησία από τις λανθασμένες αναγνώσεις και αποδόσεις; Είναι οι σύγχρονοι επίσκοποι με τα πτυχία τους στο πανεπιστήμιο θεοφόροι Πατέρες, όπως οι Πατέρες της Εκκλησίας μας, των οποίων τα κείμενα αποδίδουν στην ομιλουμένη γλώσσα;

Υπάρχει έθνος στον κόσμο στο οποίο η γραπτή και η ομιλουμένη γλώσσα είναι μία και η αυτή;
http://moschoblog.blogspot.com/2011/01/blog-post_21.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου