Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Πριν διαμαρτύρονταν, σήμερα.... πανηγυρίζουν "Οι Κινέζοι δίνουν 10 δισ. δολάρια στους Έλληνες"

Η ζωή παίζει διάφορα παιχνίδια που συνήθως όταν τα αντιλαμβανόμαστε είναι πλέον αργά.....
Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια θα εισρεύσουν από την Κίνα στην ελληνική ναυτιλία.
Ειδικότερα ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης είχε επαφές στο Πεκίνο για την υλοποίηση του ταμείου των 5 δισ. δολαρίων που συμφώνησαν στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Κίνας για την χρηματοδότηση των επιχειρηματιών της ναυτιλίας που χτίζουν πλοία στα ναυπηγεία της Κίνας.
Στο μεταξύ στη συνάντηση του Γιάννη Διαμαντίδη με τον πρόεδρο της COSCO Captain Wei Jiafu στην έδρα της εταιρίας στο Πεκίνο, συμφωνήθηκε η περαιτέρω επενδυτική παρουσία της εταιρίας στον Πειραιά, αλλά και να συζητηθούν προτάσεις και ιδέες για επενδύσεις κοινού ενδιαφέροντος σε λιμάνια, ναυπήγηση πλοίων και logistics. Η COSCO δεσμεύτηκε ότι θα ναυλώσει τα πλοία που ναυπηγούνται στην Κίνα, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο την χρηματοδότηση τους αλλά και την πληρότητα του μεταφορικού τους έργου.

Τελικά μας συμφέρει η σύμβαση με την κινέζικη COSCO στο λιμάνι του Πειραιά ή όχι;
Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου όταν ήταν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η σύμβαση του Καραμανλή με την Cosco ήταν καταστροφική, απαράδεκτη και ανεύθυνη.
Δείτε το επόμενο video και τα συμπεράσματα δικά σας...
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ ΣΤΗΝ COSCO ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008


http://aetoshal.blogspot.com/2011/02/10-video.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου