Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Λίγο πιο κοντά…

Γράφει ο Βρασίδας

Η αξιοκρατικά διορισμένη νηπιαγωγός, πρώην υπάλληλος της Νομαρχίας Καρδίτσας και νυν διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων - πρωταθλήτρια στην παραλαβή εξωδίκων- κατάφερε κάτι που ούτε ο Υπουργός Υγείας δε θα κατάφερνε: Απέσπασε μετακινώντας –κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και δεδικασμένης σχετικής υπόθεσης- Γενικό Ιατρό (μητέρα τριών ανήλικων τέκνων, το ένα μικρότερο των 6 ετών) από την αποκεντρωμένη οργανική μονάδα (Κέντρο Υγείας Πύλης) σε άλλη αποκεντρωμένη οργανική μονάδα (Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας) – 45 χλμ απόσταση. Σε αυτό της το κατόρθωμα είχε βέβαια αρωγούς τους διευθυντές του ΚΥ Πύλης και της Ιατρικής Υπηρεσίας του εν λόγω Νοσοκομείου, επίδοξους διοικητές και Υπεάρχες στο opengov

Το εντελώς γελοίο της υπόθεσης είναι ότι η συγκεκριμένη γιατρός δεν μετακινείται για την κάλυψη χηρεύουσας ή κενής λόγω ασθένειας θέσης ομόβαθμού της, αλλά για την κάλυψη αναγκών που προέκυψαν από τη μη ανανέωση της απόσπασης στο ΚΥ Φαρκαδόνας άλλου γιατρού, ο οποίος παρόλο που έχει δηλώσει ακόμη και με επιστολή του στον υπουργό κο Λοβέρδο την επιθυμία του να ανανεωθεί η απόσπασή του στο ΚΥ Φαρκαδόνας, με έγγραφό της η Υπερυπουργός – Διοικήτρια και σύμφωνη γνώμη του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κάλεσαν τον Υπουργό να μην ανανεώσει την απόσπασή του!!!

Η παρανομία της Διοικήτριας του ΓΝ Τρικάλων ομολογείται δε και από τον υφυπουργό κο Βασίλη Κεγκέρογλου το 2007 σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλο και Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Κ. Χατζηδάκη: «… Επισημαίνουμε ότι τυχόν σχεδιαζόμενες αποσπάσεις – μετακινήσεις Επιμελητών ΕΣΥ ακόμη και σε αποκεντρωμένες μονάδες του ίδιου φορέα απαιτούν έκδοση Υπουργικής Απόφασης (βάσει του άρθρου 75 του Νόμου 2071/92 – για το εν λόγω θέμα υπάρχει και δεδικασμένο (265/1998 ΔΕΦ/ΛΑΡ).»

Η αυθαιρεσία και η κατάχρηση εξουσίας της εν λόγω επιβεβαιώνεται και από την απόφασή της η οποία φαίνεται ότι υπεγράφη την 28η/01/11, ημέρα κατά την οποία απουσίαζε από τα καθήκοντά της. Η δε κοινοποίησή της στην υπό δίωξη γιατρό έγινε την 31η/01/11 με εντολή ανάληψης υπηρεσίας στο ΚΥ Φαρκαδόνας την επομένη 1η/02/11!

ΥΓ. Και όπως λέει ο λαός όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο περισσότερο φαίνεται ο κώλος της!

olympia.gr

1 σχόλια:

Nick the greek είπε...

Πέρασα μετά από μια μακρόχρονη απουσία, να πω μια καλησπέρα και να ευχηθώ καλό μήνα στους αγαπητούς φίλους εδώ..

Είναι λυπηρό να συμβαίνουν αδικίες ειδικά σε εργαζόμενες μητέρες με ανήλικα τέκνα.

Δημοσίευση σχολίου