Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Οι “αμαζόνες” του Γιώργου

Το "Κυριακάτικο Βήμα" αφιέρωσε μια ολόκληρη σελίδα για να μας παρουσιάσει ”Δυο νεαρές, την Αίγλη Μπαλαμπάτση και την Ελισάβετ Λινού που εργάζονται στο πλευρό του κ Γ. Παπανδρέου δίνοντας του συμβουλές σε θέματα επικοινωνίας και κλιματικής αλλαγής…”

Ομολογώ ότι εντυπωσιάσθηκα. Η 28χρονη σήμερα κ Μπαλαμπάτση φοιτήτρια στα ΤΕΙ (πότε έγιναν 10ετείς οι σπουδές στα ΤΕΙ?) οργανωμένη στο ΠΑΣΟΚ από το 1996, εργάσθηκε από το 2002 στον “ΑΘΗΝΑ 2004″, το 2004 για τον διαδικτυακό κόμβο του κ Παπανδρέου και μετά την εκλογική νίκη του 2009 τοποθετήθηκε στο ΔΣ (ναι στο ΔΣ!!!) του ΕΟΤ Α, ναι… όπως λέει το ρεπορτάζ ”Το 2009 της ζήτησαν από το ΠΑΣΟΚ να καταλάβει μία από τις 4 θέσεις που αναλογούσαν στη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος… ”Προσέξτε!” Της ζήτησαν! ”Κι εκείνη μεγαλόψυχα δέχθηκε. Ομως “…Αν γνώριζα τι ακριβώς συνέβαινε στη Βουλή και μου έκαναν σήμερα την ίδια πρόταση θα έλεγα όχι.” λέει η ίδια. Δεν έχω λόγους να μην την πιστέψω. Και είμαι βέβαιος ότι η κ Μπαλαμάτση, για να είναι δίπλα στον Πρωθυπουργό , είναι ένας άνθρωπος εξαιρετικών ικανοτήτων που προφανώς δεν έχουν την ανάγκη επιβεβαίωσης τους από ένα πτυχίο και μάλιστα ΤΕΙ. Πως προσλήφθηκε? Σύμφωνα με το ρεπορταζ ένα επιθετικό e-mail με κριτική και προτάσεις προς τον πρωθυπουργό προκάλεσε την ηλεκτρονική απάντηση του που κατέληγε σε μια πρόσκληση στο σπίτι του, ώστε να υπάρξει συνεργασία. Ετσι απλά.

Δεν μπορώ να αποφύγγω πάντως τον πειρασμό να αντιγράψω ένα προφητικό (?) σχολιάκι που ανακάλυψα στο “Παρον της Αιτωλοακαρνανίας (paronetol.blogspot.com) To σχόλιο της 29/4/2009 έχει τίτλο “Σαρώνει τα προεδρεία ο Λάμπρος” και αναφέρεται στη συμμετοχή του Λάμπρου Μπαλαμάτση ως Προέδρου ή μέλους σε διάφορα ΔΣ τοπικών Συλλόγων ή φορέων. Τελειώνει ως εξής:“…Τώρα ας ελπίζουμε ότι δεν τα κάνει όλα αυτά για να βρει έδαφος η κόρη του Αίγλη …δεν το πιστεύουμε γιατί από ότι φαίνεται είναι εθελοντής”

Κι αν για την Αίγλη μπορεί κάποιος κακοπροαίρετος να σκεφθεί 1002 πράγματα η 26χρονη κ Λινού που σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Χάρβαρντ και είναι σύμβουλος σε θέματα κλιματικής αλλαγής (κλιματικής αλλαγής?- μήπως θα χρειαζόταν διαφορετικές σπουδές?) είναι πιο ξεκάθαρη περίπτωση. Λεει το ρεπορταζ του “έγκυρου” Βήματος: “Προσελήφθη όπως έλεγαν κοντινοί της άνθρωποι με το γνωστό τρόπο που πιάνει κάποιος δουλειά Υπέβαλε δηλαδή ένα βιογραφικό, την κάλεσαν στο Μαξίμου, έδωσε την προβλεπόμενη συνέντευξη και προσελήφθη με μισθό περί τα 1.450 ευρώ τον μήνα “Και πάνω που κούναγα επιδοκιμαστικά το κεφάλι μου που ο κ Πρωθυπουργός είχε πάρει στο πλάι του μια νέα γυναίκα, απόφοιτο του Χάρβαρντ (που να βρεις απόφοιτο του Χάρβαρντ με 1.450€ ?) και μάλιστα κατόπιν συνεντεύξεως διάβασα και 5 σειρές παρακάτω: “Το πατρικό σπίτι της κ Λινού βρίσκεται στο Καστρί απέναντι ακριβώς απο την πρωθυπουργική κατοικία συνεπώς γνωρίζει από μικρή την οικογένεια Παπανδρέου….”

Περαστικά μας!

firiki2010.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου