Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Δίδυμα αδέλφια από τα Τρίκαλα πήραν χρυσό στα μαθηματικά

Δεκαπέντε χρόνια μοιράζονται τα πάντα: χαρές, λύπες, περιπέτειες και εμπειρίες. Τώρα μοιράστηκαν και το χρυσό μετάλλιο στην 28η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης». Ο λόγος για τον Θοδωρή και τη Νικολέτα Αναγνώστου, δίδυμα αδέλφια από τα Τρίκαλα. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης και του χρυσού μεταλλίου στην Ολυμπιάδα που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τους χαροποίησε ιδιαίτερα, αφού, όπως είπαν μιλώντας στην «Espresso», ανταμείφθηκαν για τον κόπο και τη σκληρή δουλειά τόσων χρόνων.

«Είχαμε δουλέψει πολύ και ο κόπος μας απέδωσε καρπούς. Η χαρά μας δεν περιγράφεται» μας λέει ο Θοδωρής προσθέτοντας ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα σπουδάσει. Ωστόσο δεν απέκλεισε να ακολουθήσει τον δρόμο των… Μαθηματικών: «Η κλίση μου στα Μαθηματικά και η ιδιαίτερη αγάπη μου γι’ αυτά κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσουν γνώμονα για τις επαγγελματικές μου επιλογές».

Με τη σειρά της, η Νικολέτα δήλωσε ικανοποιημένη και πολύ χαρούμενη για τη διάκριση που μοιράστηκε με τον δίδυμο αδερφό της: «Επιασε τόπο η επίπονη προσπάθεια όλων αυτών των χρόνων. Παράλληλα όμως νιώθω και μεγάλο άγχος, γιατί αισθάνομαι ότι έχω και μεγαλύτερες ευθύνες να επαναλάβω τις ίδιες επιτυχίες και στο μέλλον. Για παράδειγμα, θα επιδιώξω να μπω στην Εθνική Ομάδα Μαθηματικών των Νέων» τονίζει η μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου.

Τα δύο αδέλφια δεν παρέλειψαν να τονίσουν τη σημαντική βοήθεια των γονιών τους - ο πατέρας τους είναι μαθηματικός και η μητέρα τους φιλόλογος: «Μας στηρίζουν ηθικά, ενώ η βοήθεια από την πλευρά του πατέρα μας είναι καθοριστική» τόνισε η Νικολέτα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη βοήθεια των καθηγητών τους στο σχολείο.
ellinikanea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου