Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Αρχονταρίκι

Κόψαν τελικά και το αρχονταρίκι από την ΕΡΤ.
Όσο θλιβερό κι αν είναι αυτό θα πρέπει να πάμε λίγα χρόνια πίσω.
Με την παντοκρατορία Ρουσόπουλου, ο οποίος νόμιζε πως επειδή ήξερε το παιχνίδι από μέσα, θα μπορούσε να το παίξει μέχρι το τέλος προς όφελός του. Έχοντας και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.
Αυτό που ίσως δεν θυμάστε λοιπόν, είναι πως από την εποχή αυτή που κουμάντο στην τηλεόραση έκανε ένας ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ (βρείτε τον) - δεν ξέρω για εξόφληση ποιου γραμματίου - κόπηκαν όλες οι εκπομπές που είχαν θέμα εκκλησιαστικό. Ακόμα και η Λειτουργία την Κυριακή το πρωί, σώθηκε τελευταία στιγμή. Και το αρχονταρίκι τη γλύτωσε τότε (ξέρω πως με μεγάλο ζόρι). Πάντως από τότε στην ΕΡΤ δεν είδαμε ούτε επετειακά αφιερώματα στις μεγάλες γιορτές, ύμνους, ντοκιμαντέρ κάτι τέλος πάντων που να θυμίζει τις ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ της Εκκλησίας μας.
Και για να μην νομίζετε πως σκεφτόταν το κόστος (μια και η EUROVISION και το ποδόσφαιρο κοστίζαν πολύ), ούτε και επαναλήψεις.
Τώρα φθάσαμε στο σημείο που πρέπει να τελειώνουμε και με τα υπόλοιπα. Γιατί και μια εκπομπή λόγου, με έναν ιερωμένο παρουσιαστή πάει πολύ.
Αυτό που δεν είδα, είναι η αντίδραση του Δημητριάδος.
Το ήξερε;
Δεν το ήξερε;
Το ήθελε;
Δεν το ήθελε;

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αυτό που ξέρω, είναι ότι οι ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ ήταν τέσσερεις. Ο πέμπτος δεν ξέρω ποιος ήταν, αλλά οπωσδήποτε, δεν είναι ούτε αυτός που θα ψάξουμε να βρούμε, ούτε άλλος κανείς.

Ενδεχομένως (ερώτημα-υπόθεση) να ήταν ένας κακός μαθητής της Ακαδημίας του Βόλου, που δεν ακολουθούσε ακριβώς αυτά που διδάχθηκε από τους ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣ των ποικίλων αποχρώσεων της αγάπης.

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Η διαδικασία της τηλεόρασης αναιρεί την ορθόδοξη πνευματικότητα.
Τί δουλειά έχει ένας ορθόδοξος επίσκοπος στην τηλοψία;
H ΕΡΤ,στην προσπάθειά της να βλάψει, άθελά της έκανε και κάτι καλό στην Ορθοδοξία.
Σαν τους εγκάθετους των αρχιερέων και των γραμματέων, που για να παγιδέψουν τον Ιησού, έλεγαν την αλήθεια.

Δημοσίευση σχολίου