Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Η απελευθέρωση των λαών δεν γίνεται με πυραύλους cruise

Η στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη δεν πρόκειται να οδηγήσει στην αυτοδιάθεση του λαού της, ούτε στην ανεξαρτησία της.

Όλοι όσοι υποστηρίζουν την «απελευθέρωση» λαών με χρήση πυραύλων cruise θα πρέπει να θυμηθούν τι έγινε στο Ιράκ τα τελευταία 20 χρόνια. Όπως και η Λιβύη, έτσι και το Ιράκ διαθέτει πετρελαϊκά κοιτάσματα, και βρίσκεται σε μια ευαίσθητη γεωγραφική περιοχή.

Όπως ο Καντάφι, έτσι και ο Σαντάμ είχε απαξιωθεί από τα διεθνή ΜΜΕ (των επιχειρηματιών) με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, ως «λυσσασμένα σκυλιά» που δολοφονούν τους λαούς τους. Και στις δυο περιπτώσεις, η στρατιωτική επέμβαση αποφασίστηκε για δήθεν «ανθρωπιστικούς» λόγους.

Στο Ιράκ, η θέσπιση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες αεροπορικές επιδρομές, με χιλιάδες νεκρούς αμάχους. Στη συνέχεια οδήγησε σε κήρυξη πολέμου, εισβολή, και κατοχή, που έφερε το θάνατο σε πάνω από ένα εκατομμύριο Ιρακινούς, κατέστρεψε τη χώρα, και διέλυσε ένα ανεξάρτητο και αυτάρκες κράτος της Μέσης Ανατολής.

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, και ο Καναδάς, δεν είναι ανθρωπιστές. Ούτε είναι το ΝΑΤΟ ανθρωπιστικός οργανισμός. Οι πύραυλοι cruise, οι φρεγάτες, οι βόμβες, και οι στρατοί δεν θα βελτιώσουν τη κατάσταση του λαού της Λιβύης, ή όποιας άλλης χώρας στη περιοχή.

Τα κράτη αυτά που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης είναι απλά καιροσκόποι, που επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο των πετρελαϊκών κοιτασμάτων, και την επιβολή ελέγχου σε μια περιοχή που τελευταία συγκλονίζεται από μια καταιγίδα δημοκρατικών διαδηλώσεων εναντίον των στυγνών δικτατόρων που χρόνια στηρίζουν οι ΗΠΑ.

Το αντιπολεμικό κίνημα της Αμερικής καταδικάζει την εμπλοκή της χώρας στη Λιβύη. Την ίδια μέρα που άρχισε η επίθεση εναντίον της Λιβύης, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους των ΗΠΑ με αφορμή την 8η επέτειο της άστοχης εισβολής στο Ιράκ. Όλοι είχαν ένα σύνθημα στα χείλη τους: Να σταματήσει η αμερικανική επίθεση στη Λιβύη.

Στις 9 Απριλίου, χιλιάδες διαδηλωτές θα κατακλύσουν τη Νέα Υόρκη, και το Σαν Φρανσίσκο, για να διαμαρτυρηθούν για τους πολέμους στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, και τώρα στη Λιβύη.

Όλοι οι προοδευτικοί Αμερικανοί συμφωνούν στο δικαίωμα του λαού της Λιβύης να καθορίσει ο ίδιος τη πολιτική του μοίρα, χωρίς ξένες παρεμβάσεις.

S.A.-www.fightbacknews.org

http://www.antinews.gr/2011/03/28/93590/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου